1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíciUpraveno

No nevim 17000 mi neprijde tak strasne na zajisteni zakladnich zivotnich potreb pro jednoho cloveka. Spis je otazka, proc by mel mit clovek vubec vic. Na najem v nejake garsonce a zajisteni stravy a zakladnich sluzeb to staci a kdyz chce clovek vic, tak co brani vykonavat treba nejakou brigadu, podnikat proste nejaky privydelek. Dal bych takovehle duchody vsem a at se kazdy stara o ten zbytek sam. Vyssi duchody by meli mit lide teprve az ve chvili, kdy o nich revizni lekar skutecne prohlasi ze jsou objektivne jakekoliv prace neschopni.

1
Před 6 měsíci

17 tis. Kč je hezký důchod, zejména ve světle, že okamžikem přiznání důchodu padá povinnost odvádět odvody - nyní v minimální výši téměř 10 tis. Kč. Takže fakticky rozdíl mezi tím, zda 10 tis. Kč zaplatím nebo 17 tis. Kč dostanu, je 27 tis. Kč a to je hezká částka.

4
Před 6 měsíci

tak jedna věc že jsi platil vše jak uřady chtěli ale ta podstatnější je kolik 😄 protože pochybuju že to bylo řádově 15-20t mesíčně socka abys dostal duchod 20-21t kč 🙂

4
Před 6 měsíci
Martin Král

Proč potřebujete něco platit?

2
Zobrazit další 4 reakce
Před 6 měsíci

Srovnávat OSVČ a zaměstnance je nesmysl. A to úplně ve všem. To prostě nejde. Já např. půjdu do důchodu hned jak to půjde. Výše důchodu mě nezajímá. Hlavně že už nebudu muset nic platit.

2
Před 6 měsíci

Ja jsem platil mírně nad minimum a dostal jsem 21900kc,platil jsem si kap.zivotní pojištění a v 65 jsem dostal 1.milion.kdybych to nacpal státu tak bych měl o 400kc vyšší důchod.

3
Před 6 měsíci

Vsak je v poradku,ze dostane minimum. Pokud byl behem aktivniho zivota rozumny,tak usetrrne penize chytre investoval do nemovitosti,akcii nebo btc.

7
Před 6 měsíci

To je porad dokola. I podnikatel, který odvadel minimum na sociální se teď diví

17
Před 6 měsíci
Anna Pavlů

Podnikatele co priznavaji jen minimalni mzdu a pak se divi ,že maji maly duchod.

12
Před 6 měsíci

Všechno je v pořádku 👌!Tihle lidé odvádí minimum ze zákona a potom se diví🙄🙄!!

1
Před 6 měsíci

Mám také 17000 Kč a jsem spokojený.

Pán si během podnikání nešetřil ? 🤔

Před 6 měsíci

A co by pán chtěl když Babiš má 24 tisíc důchod no

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA