Ufff, nezavidenihodna situace. CSSZ mi ani po pul roce od podani zadosti nedala ani kacku. Musi si overit me socialni pojisteni v jine zemi EU cili nemam podle nich narok ani na zalohu a mam se past nebo zhebnout?¿ Vymlouvaji se na entou. V tom mezicase jejich liknavosti uz bez zakonneho prijmu tu situaci nezvladam, protoze mam vydaje, ale nemam prijmy.
Většina zodpovědných lidí se stará s předstihem. Sám jsem žádal o informativní výpis cca 10 let před důchodem. Zjistil jsem, že mi tam chybí období tří roků. To jsem doložil, i když mi na ČSSZ říkali, že mám času dost. Ale já to doplnil, dobu uznali a když jsem před rokem odcházel do řádného důchodu, tak do měsíce vše vyřízeno.
Mě chybělo 15 let. Naštěstí jsem to dohledal
Ne to není chyba CSSZ, lidi jsou jak ovce, stát všechno zařídí a bude je vodit za ručičku ... Já si včas požádala o předstihový list, vše si zkontrolovala no důchod byl přiznán po měsíci od žádosti. Žádný problém.
Mám ID 1,, hned z počátku mi neuznali dva roky, protože jsem u ČKD měla podepsanou pracovní smlouvu v 15 s podpisem zákonného zástupce, vyučila se pro ČKD. Ale měla jsem mzdové pásky, tak jsem o nic nepřišla.
Paní Fořtová nesouhlasím s Váma,že CSSZ nedělá chyby,mě se stalo,že mateřskou před porodem mě uznali,i potom dobu po mateřské,ale že se dítě narodilo a byla jsem sním na mateřské mě upřeli.Myslíte,že to byla moje chyby??
Take jsem se s tim setkala. Deti narozene 1984 a 1988 jsem mela uvedeny správně,ale syn narozený v r.2000 zkratka neexistoval....pritom jsem byla osvč a zvedala jsem si pred ditetem pojisteni,abych mela narok na materskou....takze vsechny udaje meli, proc nebylo zapsano mi nikdo nezodpovedel. Ted tam jdu v dubnu, jsem 10let invalidni a tak by melo vse zustat jak bylo...
Já když půjdu do důchodu, budu mít odpracováno více než 47 let, tak by mě zajímalo, jestli mi těch 12 let nad 35 let nějak prospěje?!
Důležité je kolik jste tam odvedla peněz... Já měl odpracováno 49 let a nikdy nepracující australský poustevník Soukup na to je jen o trochu hůře... Jurečka tak rozhodl...
Holt pán asi nemá, jak je vidět vše v pořádku,ať si hrábne do svědomí co kdy dělal,zda platil pojištění,zda bral penize na ruku anebo se nějak,někde vyhnul placení pojištění.
Potom ať se ani nediví.
Do důchodu mam ještě 15 let,ale už teď pomalu zjišťuji co mám doložené a co ne.. zjistila jsem,ze mi chybi cca 10 let,nemela jsem tam vubec uvedenou školu- učňák,a pak narození dcery která je rok 2005 a 1 zaměstnaní rok 1994-1997,vse jsem doložila a vím,ze ted to mam v pořádku.. na ČSSZ maji pěkný bordel,vubec mi nedokázaly rict,proč tam nebyla škola ani narození dcery!!!
Já to měl na měl při odchodu do penze na sociálce taky veselé. Nepříjemná bába mi řekla učňák neuznám. Máte zde pouze evidovaný 2 ročník. Nakonec jsem předložil originál Výučního listu. Ale hned kontrovala vojnu vám neuznám a tak musela přijít kontrola Vojenské knížky. Když jí toto nevyšlo tak přišla otázka vy jste seděl? Od roku 91 do 99 zde nemám žádné platby. Byl jsem ty roky živnostník a platby odváděl včas bez dluhů. Byla prostě líná cokoli dohledat. Nakonec to nějak prošlo. Týden před nástupem do důchodu mi přišel výměr. Tři dny poté přišel dopis z centrály v Praze, že došlo k pochybení a omylem mi nezapočítali jeden rok a posílají nový výměr.
Dobry den já sem pracoval od 15let 1975 a tak že sem se neví učil ale kdo mi započítá dobu od 1975, do 1986,tam mi chybí 11let a to mi nikdo do důchodu nezapočítávají a přitom mi chyby 7let tak mi to bylo řečeno na důchodovém pojištění tak že sem měl mít důchod 64let a 2měsice ale tím že mi chybí 7let tak mi to o 2 roku odhalili s tím že teprve můžu požádat až tet 2026 3 Srpna s tím že mi důchod dají minimální 9800kč.
To by mi zajímalo, jak to bude mít Ukrajinec co neodvedl do systemu ani korunu, nebo cikán co nikdy nepracoval.
Nemají nárok na žádný starobní důchod. Netřeba v tom něco hledat.
Ludvíku,to znamená že jsi ve svém životě užíval plnými doušky života a nepracoval....tak si nestěžuj!!!!
Mohl pracovat. Mé známé zaměstnavatel víc jak rok neplatil zdravotní a sociální pojištění.