To je ta zázračná, Fialova důchodová reforma. Staré lidi omladili, nemocné uzdravili. Hlavně, že pomáháme celému světu, naši lidi, kteří to v práci ze zdravotních důvodu již nezvládnou nikoho nezajímají.
Kdyby to politici napříč spektrem řešili včas tak by to takhle nedopadlo, Fiala k tomu přišel jak slepý k houslím. Ale ono je vždy pohodlnější nadávat a nadávat a nepřemýšlet, že?
Nechápu to neustále prodlužování odchodu do důchodu, bez toho, aby se vytvářela pracovní místa pro starší generaci. Hlavně u žen. Sledovala jsem olympiádu a žádné borkyne 55+ jsem tam neviděla. A na MS v lednim hokeji ve Švýcarsku asi také borci 50+ hrát nebudou. Prostě starší věk už má své limity.
Tak srovnavat vrcholovy sport treba s praci na urade je trochu mimo, ne.
Pokud jste nemocní, zažádejte si o ID. Někdo starobní důchodce musí živit ! Pokrok v medicině a výrazné zlepšení životních podmínek občanů ČR výrazně prodloužil život i jeho kvalitu. Nekuřte, jezte střídmě, hýbej te se, hodně spěte! Blahobyt není zadarmo! Své děti a vnoučata nabádejte, ať se hodně učí a mají kvalitní vzdělání. Čeká je těžší doba, než kterou jsme žili a žijeme. Ať jsou připraveni ! Nefňukejte a uvědomte si,že si tady žijeme velmi slušně!
Přesně tak. Je potřeba nejprve něco umět a ovládat dobře minimálně AJ. Děti a vnuci, co by hrdí euroobčané, mohou bydlet a pracovat minimálně v kterékoliv zemi EU. A taky toho využívají.
A za to jsou až dnes hodně vděční. Nemusí spát ve dvou svetrech a dokonce mají dost času i na ten spánek. Při jedné práci.
Také mám v plánu ještě rok a půl pracovat, pak jsem myslela, že to překlenu a budu na podpoře 11 měsíců a potom do předčasného o 2roky po 45letech s polovičním krácením. No ale nevím, když se evidence na UP bere jen z 80 procent pokud to dobře chápu, 4 měsíce by mi asi chyběly.... Už melu z posledního celkem.
Nasimulujte si celý průběh na stránkách ČSSZ. Tam uvidíte, jak dalece je pro vás která varianta zajímavá.
Každý člověk je jiný. Někdo dělá bez problémů do 70, jiný toho má v 60 dost. Záleží samozřejmě taky na finanční situaci, co si člověk může dovolit. V popisovaném případě bych také volil cestu předčasného důchodu.
Neustálé prodlužování odchodu do důchodu, vede jen k tomu že stejně lidé marodí, nebo jsou na UP tak jaký to má význam, mám ve svém okolí spoustu lidí co mají 60+ a již do práce nechodí, neboť to fyzicky již nedávají, takže ten stát to stejně platí ale jinak, to je logika
A co s lidmi kteří tu práci už zdravotně nedávají a nedosáhnou ani na invalidní důchod?
A tady jsou ty úspory státu. Nemáte věk? NULA. Ale musíte být tři, aby se ušetřilo 1-darujeme 2-ukradneme 3-přerozdělíme. Takže stejně na důchody nebude.
Jenže spousta lidí to zdravotně nedá do 65 fyzicky ani psychicky
Ve sněmovně i v senátu to mnozí dávají fyzicky i psychicky i v mnohem vyšším věku než je 65.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Jak by řekla doktorka Fastová: S takovejma radama děte do (puste si seriál, ale asi už to bude vypípnutý).