1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

To je ta zázračná, Fialova důchodová reforma. Staré lidi omladili, nemocné uzdravili. Hlavně, že pomáháme celému světu, naši lidi, kteří to v práci ze zdravotních důvodu již nezvládnou nikoho nezajímají.

49
Před 6 měsíci
Petr Navil

Kdyby to politici napříč spektrem řešili včas tak by to takhle nedopadlo, Fiala k tomu přišel jak slepý k houslím. Ale ono je vždy pohodlnější nadávat a nadávat a nepřemýšlet, že?

6
Před 6 měsíci

Nechápu to neustále prodlužování odchodu do důchodu, bez toho, aby se vytvářela pracovní místa pro starší generaci. Hlavně u žen. Sledovala jsem olympiádu a žádné borkyne 55+ jsem tam neviděla. A na MS v lednim hokeji ve Švýcarsku asi také borci 50+ hrát nebudou. Prostě starší věk už má své limity.

31
Před 6 měsíci
Vladˇka Chourová

Tak srovnavat vrcholovy sport treba s praci na urade je trochu mimo, ne.

4
Zobrazit další 4 reakce
Před 6 měsíci

Pokud jste nemocní, zažádejte si o ID. Někdo starobní důchodce musí živit ! Pokrok v medicině a výrazné zlepšení životních podmínek občanů ČR výrazně prodloužil život i jeho kvalitu. Nekuřte, jezte střídmě, hýbej te se, hodně spěte! Blahobyt není zadarmo! Své děti a vnoučata nabádejte, ať se hodně učí a mají kvalitní vzdělání. Čeká je těžší doba, než kterou jsme žili a žijeme. Ať jsou připraveni ! Nefňukejte a uvědomte si,že si tady žijeme velmi slušně!

7
Před 6 měsíci
Milena Marešová

Přesně tak. Je potřeba nejprve něco umět a ovládat dobře minimálně AJ. Děti a vnuci, co by hrdí euroobčané, mohou bydlet a pracovat minimálně v kterékoliv zemi EU. A taky toho využívají.

A za to jsou až dnes hodně vděční. Nemusí spát ve dvou svetrech a dokonce mají dost času i na ten spánek. Při jedné práci.

Před 6 měsíci

Také mám v plánu ještě rok a půl pracovat, pak jsem myslela, že to překlenu a budu na podpoře 11 měsíců a potom do předčasného o 2roky po 45letech s polovičním krácením. No ale nevím, když se evidence na UP bere jen z 80 procent pokud to dobře chápu, 4 měsíce by mi asi chyběly.... Už melu z posledního celkem.

11
Před 6 měsíci
Božena Auerová

Nasimulujte si celý průběh na stránkách ČSSZ. Tam uvidíte, jak dalece je pro vás která varianta zajímavá.

1
Před 6 měsíci

Každý člověk je jiný. Někdo dělá bez problémů do 70, jiný toho má v 60 dost. Záleží samozřejmě taky na finanční situaci, co si člověk může dovolit. V popisovaném případě bych také volil cestu předčasného důchodu.

1
Před 6 měsíci

Neustálé prodlužování odchodu do důchodu, vede jen k tomu že stejně lidé marodí, nebo jsou na UP tak jaký to má význam, mám ve svém okolí spoustu lidí co mají 60+ a již do práce nechodí, neboť to fyzicky již nedávají, takže ten stát to stejně platí ale jinak, to je logika

3
Před 6 měsíci

A co s lidmi kteří tu práci už zdravotně nedávají a nedosáhnou ani na invalidní důchod?

37
Před 6 měsíci
Drahuše Melenová

A tady jsou ty úspory státu. Nemáte věk? NULA. Ale musíte být tři, aby se ušetřilo 1-darujeme 2-ukradneme 3-přerozdělíme. Takže stejně na důchody nebude.

2
Před 6 měsíci

Jenže spousta lidí to zdravotně nedá do 65 fyzicky ani psychicky

28
Před 6 měsíci
Smartyska Veliká

Ve sněmovně i v senátu to mnozí dávají fyzicky i psychicky i v mnohem vyšším věku než je 65.

1
Před 6 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 6 měsíci
Pavel Jermář

Jak by řekla doktorka Fastová: S takovejma radama děte do (puste si seriál, ale asi už to bude vypípnutý).

8
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA