1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 5 měsíci

Každý zásah člověka do nějak fungujícího ekosystému část rostlin a živočichů potěší a část poškodí. Zahubíš bobra, zachráníš strom. Můžete se hádat, co je významnější.

2
Před 5 měsíci

Hlavní je získat dotace, udělat díru do země a pochlubit se tím na sociálních sítích. Že jste prostě "in" a děláte vše pro přírodu. No a potom ať si to zaroste. Účelu již bylo dosaženo.

1
Před 5 měsíci
Petr Hejna

Mezi lety 85 a 87 , tedy před ZVS jsem dělal v kolchoze. Zaujaly mě naprosto vyschlé lány ohromných polí. V nich byly místy hodně vlhké prostory, kde se často zapadalo do skrytého bahna. Pamětníci mi vysvětlil, že v těchto místech stály odjakživa do zkolektivnění, tedy ukradení lokální mokřady, malé tůně a rybníky. Soudruzi je odvodnili, vysušili, ale paměť vody nevymazali. Vidím, že ,,nadržené výfuky,, by rádi v jejich práci pokračovaly.

Zobrazit další 4 reakce
Před 5 měsíci

Je to uplne jedno. Priroda si poradi sama

2
Před 5 měsíci

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Zobrazit další reakci
Před 5 měsíci

Jak se udržují přírodní mokřady?

1
Před 5 měsíci
Hubert Winter

Kdysi ty přírodní mokřady udržovala fauna, která už dnes není. Vegetaci spásali velcí divocí přežvýkavci, ti si udělali i svá kaliště atd. Jenže dneska třeba takový tur je jen v pár rezervacích a jen pár kousků. Proto musí za ně nastoupit člověk.

Před 5 měsíci

Překvapuje mě ro nebo ne?

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA