Přečetl jsem si návrhy současné opozice, kde všude bychom měli navýšit rozpočet (zejména na obranu atd.). Mají jistě pravdu. Ale chybělo mi zde také jejich jasné vyjádření, odkud chybějící peníze vzít, kde konkrétně škrtat a uspořit. Myslím že sebráním dotací Agrofertu (jak stále dokola navrhuje pan Hřib), tyto návrhy nedoplatíme. Takže odkud peníze vzít. Ať tedy nejsou zbabělci a dají na stůl konkrétní návrhy, kde škrtat nebo o kolik navýšit daně. U Pirátů bych přepokládal, že navrhnou vzít peníze důchodcům, jelikož na ně mají stále spadeno, ale ani to nebude stačit. A pak je tu řada aktivistických politiků, kteří pláčou nad seškrtanými dotacemi u neziskovek. Těm by se také mělo vše vrátit. Jasně, proč ne, ale opět se ptám, kde na to vzít. Mnoho článků, hodně rozhovorů, ale kde konkrétně šetřit, to jsem se , kromě hloupých populistických a nereálných nápadů, nedočetl.
Vždyť dávali podněty, kde ušetřit, na to byla rozprava. Nic z návrhů opozice neprošlo. Až bude Rus tady nám nepomůže hořekovat, že js ě se neuměli uskromnit. Doma to tak v rozpočtu děláme, když hoří. Jsme rozežtanci, rozežraní.
Opět mě zaujalo prohlášení Řehku, že se musí navýšit rozpočet armády, jinak se nepodaří vybudovat armádu, která bude schopna zajistit obrany schopnost země. A to říká opakovaně. No to vypadá, že armáda vznikla po Vánocích a teď ji začínáme budovat. Asi ano, protože reklamujeme děla Francouzům, kupujeme německý tankový šrot, platíme za super stíhačky, jaké svět hned tak neuvidí, máme nakoupené drony, jaké svět ani armáda neuvidí, máme těžkou brigádu na dobývání, máme polní kuchyně, které klidně mohou vláčet 100 km po poli a ony budou vařit samy.,... a já nevím, co ještě. Tak mě napadá, zda se nám Řehka neřehtá do tváře. A nyní politici dělají další skvělou práci. Straší lidi. Jedni proto, že je to politikum a dá se tím masírovat Babiš, druzí mají akcie či lobbingový cejch zbrojařů. Moje otázka je, zda když se navýší rozpočet armády o 20 mld Kč, kat zavládne bezpečí ? To se jako pračlověk Jákob bude cítit bezpečně, když se zaplatí zálohy na další zbraně ? To jako u Pivoňky zavládne always pocit z naplnění tupého plnění ekonomického zájmu Američanů ? .... a dosaďte si další... . Nikdy bych nevěřil, že Trump dokáže vrátit USA na vrchol, natož za rok. Stačí nám vnutit plyn, stačí nám zvýšit cenu ropy a energií, stačí chtít výpalné (a nikdo ani necekne, naopak se množí aktivní vlez doprbeIisté). Podcenil jsem totiž tupost a nenasytnost politiků, efekty strašení obyčejných lidí a zájmy zbrojařů, kteří si ty politiky prostě koupili. A že hrozba války je reálná ? Jistě, vždyť není problém je vygenerovat kdekoliv na světě. A Karel Čapek je prostě proruský troll...
Zřejmě chce pan Bartoš Piráti ušetřit peníze pro obranu. Mám návrh, obědy v parlamentu 200,- Kč a ušetřené peníze investovat do brokovnic na sestřelování dronů.
Jestli se to nelíbí Americkým válečným štváčům a naší opoziční pětidemolici,tak ať tam ty peníze dají ze svého.
Oběd za dvacku-největší poslanecká nehoráznost 👎🏾