Přesně tak .nikdy delat nebudou proč taky.kdyz jim stát dá peníze zadarmo .platí nájem. Když se rozbije lednička jdou na sociálku vemou papír jsou do elektra vyzvednou a hned prodají.tak to se pak žije.ja ráno vstávám abych měl co jíst a oni se ráno v 5 h vrací z flámu.a ještě se nám smeji.to je realita
Již od narození trvalá invalitida- práce neschopen. Stačil by podle klasika klistýr a chinin.
Jj super vláda Fiala a spol. Nejmarnější vláda co pamatuji.Nic pro nás vše pro Ukrajinu a EU. Děkujeme
Zkuste pracovat. Dají se tak vydělat peníze a nemusíte žebrat po vládě.
Nebo byste raději narukoval, na obranu vlasti, pokud by Ukrajinci nevydrželi, bez té pomoci, kterou jim druzí poskytují?
Co se mě týká, tak lehká nachlazení, rýmy atd přecházím a dál chodím do práce s tím, že si koupím volně prodejné léky a prostě je beru. Chápu, že můžu nakazit lidi okolo sebe, ale marodit je finančně náročně i bez toho, že by nemocný přišel i první 3 dny.
V toku 10 let jsem marodila 2x, jednou s covidem a podruhé jsem brala antibiotika. V obou případech už mi bylo fakt zle a marodila jsem asi měsíc.
Kromě o několik tisíc snížené mzdy mě to stálo i letní a vánoční prémie, takže dohromady jsem za 2x marodění přišla asi o 10 tis., to se tedy fakt ohromně vyplatí už teď...
Paní je třeba aby se více lidí dozvěděli že např. v Německu je 6 týdnů marození za 100 % mzdy. To všechny vlády od sametu tají a novináři to nesmějí zveřejňovat . To samé že cestu do práce si můžou dát do daní . Je tam určitý strop ale umožňuje to mobilitu pracovníků . U nás se někomu nevyplatí protože by 1/3 výplaty projezdil . To může být na podpoře a je na tom stejně .
Že jsou většinou choroby "krátké" není o tom, že by byli opravdu krátké, ale že drtivá většina lidí chce co nejdříve zpět do práce, právě kvůli výdělku. I když je jim ještě slabo, i když ještě nejsou fit - prostě se překonají, nadopují se volně prodejnými léky, a jdou pracovat. Ano, cítí, že by to ještě chtělo ležet, ale taky vědí, že za to, že si "dovolili onemocnět", budou chudší na výdělku - a musí platit nájmy, hypotéky, energie, jídlo, a další nezbytnosti, kde jim nikdo těch 40% za každý den nemoci prostě nijak neodpustí.
Standardně většinu chorob takový lidé přechází, a pokud je jim opravdu, opravdu zle, vezmou si dva dny dovolenou, jen na vyležení nejhoršího, protože si prostě nemůžou dovolit být na výplatě kratší. Zvláště ne v této době. A víte, jak to dopadá? Dopadá to tak, že většinu dovolené v průběhu roku vyplácají na choroby, které neustále přechází, a tak vlastně nikdy nejsou opravdu zdraví, protože se choroby neustále vrací. A skutečnou dovolenou, ve smyslu prachobyčejného volna a odpočinku, pak nemají téměř žádnou. Takže jsou o to unavenější, o to zoufalejší, a o to náchylnější k nemocem, a život je v podstatě jen práce a spánek. A ne, víkendy to opravdu nevytrhnou. A to nemluvím o rizicích, které tak tito lidé přinášejí na pracoviště svým kolegům.
Na místo nesmyslů o karenční době by dávalo větší smysl dát nemocným domů s sebou notebook (alespoň tam, kde to profese umožňuje) a nechat je pracovat z domova. Zaměstnavateli tak ulehčíte námahu se záskokem, nemocný bude vlastně dál pracovat a u toho se uzdravovat, a problémy nebudou žádný... Easy peasy.
Tak pokud mi není dobře až tak že nemohu do práce, tak žádný notebook domů a práce nepřichází v úvahu. Alespoň tak to já mám nastavené. Buď je mi dobře a mohu pracovat a nebo není a pracovat nemohu. Cokoliv mezí tím je poněkud podivné.
Vážení páni na ministerstvu, stejně jako minule to nepovede k tomu, že by lidé méně simulovali. Povede to k tomu, že zase budou nemocní chodit do práce. Ona už takhle je nemocenská dost výpadek v příjmech a lidi si ji sotva mohou dovolit, pokud opravdu jsou schopni aspoň stát.
Přecházení nemocí přibývá a vede to k poškozování oběhové soustavy, plic i kloubů. To pak zase násobně prodraží lékařskou péči.
Skutečné simulanty a nemakačenka neodradí vůbec nic.
Takže zase budou nemocní chodit do práce. Fakt super. Díky vládo. Hlavně, že oni marodí za 100%. Navíc ani do práce nemusí, stačí se “omluvit” a hotovo.
Přesně, oni tam nechodí, ani když nemarodí.... stále je to stejné, káží vodu a pijí nejdražší vína....
Kdo simulovat,ten bude i v případě změny.Vlada v podstatě nechce vymýtit simulaci,chce jen ušetřit peníze a to i na reálné nemocných.
Klasicky než aby zasáhla simulanty,tak postihne všechny.......prachy jsou prachy
První tři dny platí zaměstnavatel, ne stát, asi chtějí ulehčit podnikatelům 🙂
s těma,kteří stále marodí si poradí zaměstnavatel,jde to z jeho kapsy
nejsme stroje,jestli někdo marodí často,má problém,bud nechce dělat a makat nebude,nebo je fakt nemocnej a určitě ho vyléčí,když bude tři dny doma zadarmo
vůbec nechápu,proč se do toho mísí vláda,když prvních deset dní jde z kapsy zaměstnavatele a ten má moc s často nemocným vyrazit dveře
Všechny vlády po sobě populisticky ruší drobné příspěvky do státního fondu a třeba do zdravotnictví - lidi to přímo žerou 🙂 - třeba koho by významně ranilo dát 30 Kč u lékaře? Proč rušili EET? To jsou ty "drobné" miliardy, které prý nemá smysl brát v úvahu a nyní ... se z jiného konce honí jiné "drobné" miliardy 😄
Milá paní, 30 Kč u doktora? To byste způsobila povstání. Kdože by na to měl? Za auto v servisu se dá klidně 30 litrů i když se platí ručení i havarijko, ale za vlastní zdraví? 30 Kč? Bože, kdeže. Vždyť přece platíme pojištění, takže máme nárok, né?
Tak to se nám asi sníží sociální pojištění, že?
Zdravotní pojištění.