1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 roky

Přesně tak .nikdy delat nebudou proč taky.kdyz jim stát dá peníze zadarmo .platí nájem. Když se rozbije lednička jdou na sociálku vemou papír jsou do elektra vyzvednou a hned prodají.tak to se pak žije.ja ráno vstávám abych měl co jíst a oni se ráno v 5 h vrací z flámu.a ještě se nám smeji.to je realita

29
Před 3 roky
Martin Štajnc

Již od narození trvalá invalitida- práce neschopen. Stačil by podle klasika klistýr a chinin.

15
Před 3 roky

Jj super vláda Fiala a spol. Nejmarnější vláda co pamatuji.Nic pro nás vše pro Ukrajinu a EU. Děkujeme

26
Před 3 roky
Pavel Holas

Zkuste pracovat. Dají se tak vydělat peníze a nemusíte žebrat po vládě.

Nebo byste raději narukoval, na obranu vlasti, pokud by Ukrajinci nevydrželi, bez té pomoci, kterou jim druzí poskytují?

13
Před 3 roky

Co se mě týká, tak lehká nachlazení, rýmy atd přecházím a dál chodím do práce s tím, že si koupím volně prodejné léky a prostě je beru. Chápu, že můžu nakazit lidi okolo sebe, ale marodit je finančně náročně i bez toho, že by nemocný přišel i první 3 dny.

V toku 10 let jsem marodila 2x, jednou s covidem a podruhé jsem brala antibiotika. V obou případech už mi bylo fakt zle a marodila jsem asi měsíc.

Kromě o několik tisíc snížené mzdy mě to stálo i letní a vánoční prémie, takže dohromady jsem za 2x marodění přišla asi o 10 tis., to se tedy fakt ohromně vyplatí už teď...

14
Před 3 roky
Jana Kulikovová

Paní je třeba aby se více lidí dozvěděli že např. v Německu je 6 týdnů marození za 100 % mzdy. To všechny vlády od sametu tají a novináři to nesmějí zveřejňovat . To samé že cestu do práce si můžou dát do daní . Je tam určitý strop ale umožňuje to mobilitu pracovníků . U nás se někomu nevyplatí protože by 1/3 výplaty projezdil . To může být na podpoře a je na tom stejně .

11
Před 3 roky

Že jsou většinou choroby "krátké" není o tom, že by byli opravdu krátké, ale že drtivá většina lidí chce co nejdříve zpět do práce, právě kvůli výdělku. I když je jim ještě slabo, i když ještě nejsou fit - prostě se překonají, nadopují se volně prodejnými léky, a jdou pracovat. Ano, cítí, že by to ještě chtělo ležet, ale taky vědí, že za to, že si "dovolili onemocnět", budou chudší na výdělku - a musí platit nájmy, hypotéky, energie, jídlo, a další nezbytnosti, kde jim nikdo těch 40% za každý den nemoci prostě nijak neodpustí.

Standardně většinu chorob takový lidé přechází, a pokud je jim opravdu, opravdu zle, vezmou si dva dny dovolenou, jen na vyležení nejhoršího, protože si prostě nemůžou dovolit být na výplatě kratší. Zvláště ne v této době. A víte, jak to dopadá? Dopadá to tak, že většinu dovolené v průběhu roku vyplácají na choroby, které neustále přechází, a tak vlastně nikdy nejsou opravdu zdraví, protože se choroby neustále vrací. A skutečnou dovolenou, ve smyslu prachobyčejného volna a odpočinku, pak nemají téměř žádnou. Takže jsou o to unavenější, o to zoufalejší, a o to náchylnější k nemocem, a život je v podstatě jen práce a spánek. A ne, víkendy to opravdu nevytrhnou. A to nemluvím o rizicích, které tak tito lidé přinášejí na pracoviště svým kolegům.

Na místo nesmyslů o karenční době by dávalo větší smysl dát nemocným domů s sebou notebook (alespoň tam, kde to profese umožňuje) a nechat je pracovat z domova. Zaměstnavateli tak ulehčíte námahu se záskokem, nemocný bude vlastně dál pracovat a u toho se uzdravovat, a problémy nebudou žádný... Easy peasy.

13
Před 3 roky
Marketa Novakova

Tak pokud mi není dobře až tak že nemohu do práce, tak žádný notebook domů a práce nepřichází v úvahu. Alespoň tak to já mám nastavené. Buď je mi dobře a mohu pracovat a nebo není a pracovat nemohu. Cokoliv mezí tím je poněkud podivné.

6
Před 3 roky

Vážení páni na ministerstvu, stejně jako minule to nepovede k tomu, že by lidé méně simulovali. Povede to k tomu, že zase budou nemocní chodit do práce. Ona už takhle je nemocenská dost výpadek v příjmech a lidi si ji sotva mohou dovolit, pokud opravdu jsou schopni aspoň stát.

Přecházení nemocí přibývá a vede to k poškozování oběhové soustavy, plic i kloubů. To pak zase násobně prodraží lékařskou péči.

Skutečné simulanty a nemakačenka neodradí vůbec nic.

26
Před 3 roky

Takže zase budou nemocní chodit do práce. Fakt super. Díky vládo. Hlavně, že oni marodí za 100%. Navíc ani do práce nemusí, stačí se “omluvit” a hotovo.

52
Před 3 roky
Ivana Abrahamová

Přesně, oni tam nechodí, ani když nemarodí.... stále je to stejné, káží vodu a pijí nejdražší vína....

32
Před 3 roky

Kdo simulovat,ten bude i v případě změny.Vlada v podstatě nechce vymýtit simulaci,chce jen ušetřit peníze a to i na reálné nemocných.

Klasicky než aby zasáhla simulanty,tak postihne všechny.......prachy jsou prachy

21
Před 3 roky
Vojta Vaculcik

První tři dny platí zaměstnavatel, ne stát, asi chtějí ulehčit podnikatelům 🙂

4
Zobrazit další 3 reakce
Před 3 roky

s těma,kteří stále marodí si poradí zaměstnavatel,jde to z jeho kapsy

nejsme stroje,jestli někdo marodí často,má problém,bud nechce dělat a makat nebude,nebo je fakt nemocnej a určitě ho vyléčí,když bude tři dny doma zadarmo

vůbec nechápu,proč se do toho mísí vláda,když prvních deset dní jde z kapsy zaměstnavatele a ten má moc s často nemocným vyrazit dveře

6
Před 3 roky

Všechny vlády po sobě populisticky ruší drobné příspěvky do státního fondu a třeba do zdravotnictví - lidi to přímo žerou 🙂 - třeba koho by významně ranilo dát 30 Kč u lékaře? Proč rušili EET? To jsou ty "drobné" miliardy, které prý nemá smysl brát v úvahu a nyní ... se z jiného konce honí jiné "drobné" miliardy 😄

5
Před 3 roky
Ivona Svobodová

Milá paní, 30 Kč u doktora? To byste způsobila povstání. Kdože by na to měl? Za auto v servisu se dá klidně 30 litrů i když se platí ručení i havarijko, ale za vlastní zdraví? 30 Kč? Bože, kdeže. Vždyť přece platíme pojištění, takže máme nárok, né?

1

Tak to se nám asi sníží sociální pojištění, že?

1
Před 3 roky
Martina Běťáková

Zdravotní pojištění.

2
Zobrazit další 4 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA