Jestli chce vláda někde najít miliardy,tak až se nejdříve podívá na lidi,kteří nikdy nepracovali a mají podporu větší,než mnoho lidí,chodících do práce. Nějaký invalidita,mně může víte co. Mám sestřenkou,od narození na vozíku,ale VS vystudovala a normálně pracuje. Hlavně bych rozjel na severu. Kdo nepracuje,ať nejí a spí si třeba v lese pod stanem.
Hej móre,rasizmus dyskrymynacia.
Znovu zaveďte karenční dobu a pak nezapomeňte brečet, jak lidi mají těžké průběhy až přijde zas nový virus.... ono totiž když člověk přejde i obyč virózu jednou, ještě budiž, ale až se to stane pravidlem, tak se to propíše na zdraví. Ono pokud vláda chce hledat prachy v rozpočtu, pak by měla přestat vymýšlet nesmysly a začít přemýšlet.
Aha. Mně posudkový lékař napsal do odůvodnění odebrání invalidního důchodu prvního stupně taky to, že marodím málo ( nemůžu si to moc dovolit jako valná většina podobných lidí, přecházíte spoustu potíží, atd.). Naprosto irelevantní odůvodnění! Trvalé postižení a poškození zdraví zpátky nenavrátí ani marodění celý rok! Takže se ptám, jak to páni politici myslí s tím simulantstvím a zneužíváním nemocenské dávky?!?
A kde je bic na nemakacenka? Budou ti, co makat nechteji taky doma za sve?
Tak ano.Tenkrát opravdu vláda získala velké peníze.Ale né proto, že by simulanty přestali simulovat ale proto, že ty první tři dny neplatili.Ten kdo chce zneužívat nemocenskou, tak tomu je tohle opatření u zádele.Bití jsou zase jen opravdoví nemocní.Ten kdo chytne nějakou virózu ať podobnou chřipce, nebo nějakou střevní chřipku, tak tomu stačí právě ty tři dni na to, dát se dohromady.Simukant marodí měsíc.Jediný bič by byly pravidelné kontroly.
Bič na všechny, co mají jednou, dvakrát do roka virózu, těch je hodně a vláda snadno a hodně ušetří. Jen si asi nikdo neuvědomí, že lidé ty virózy budou zase přecházet a co to udělá po letech s jejich zdravím. Každý výpadek v příjmech je pro většinu lidí znát. Dnes více, než dřív.
Přecházím ji vždy.
Říkám to stále. Vláda by měla dostat mandát na 8 let. Na první 4 roky bych jim zmrazil a zabavil veškerý majetek, nastěhoval je do normálního bytu, zaměstnal v nějaké kolbence za běžnou mzdu a nechal platit vše, co běžný občan platí, aby poznali realitu života.
Marodila jsem za své celé ty roky, kdy se první 3 dny neproplácely. Jako člověk, trpící migrénami, jsem potřebovala právě ty 2-3 dny, abych se z toho dostala. Takže sice omluvenka od doktorky, ale žádná nemocenská.
Ale čtyřicet miliard na zbraně na Ukrajinu dala Fialová vlada bez mrknutí oka.
Smyčka se utahuje: tady min na důchody, tady žádné peníze za tři dny nemoci, tady zvýšit odvody OSVČ....
Pokud s tím nesouhlasíte, přijde 11. března na Vaclavak. Je nutné se jim postavit dřív, než bude pozde...
.....Je nutné se jim postavit dřív, než bude pozde.....
Takže vy se tam postavíte a budete jako provádět nějakou magii a očekávat, že přijde změna? No my jsme ale vážně národ plný dementů. Na tohle platí pouze revoluce. Ale toho se od posránků nedočkám.
PS: zrovna se chystám k doktorovi s dlouhodobým problémem. Podmíněné vycházky tu neexistují. Budu tak 3 týdny doma a asi si zaletím v rámci zlepšení psychické pohody někam k moři.
Pamatuji se na dobu, kdy strany "Demobloku" prosadily kolektivní vinu nemocných.
Lidé buď nemoci přecházeli a v práci i hromadné dopravě nakazili spousty dalších lidí, nebo si brali dovolenou.
Ale dovolená má jiný smysl. Není na vyléčení nemocných, kteří si platí pojištění, ale na to, aby si pracovník mohl trochu odpočinout.