Ropa na burzách klesá. A co pumpaři? Budou pohotoví?
Budou možná v příštím roce
To nevadí, dám klidně i 100, hlavně že bude demokratická. A až se zdraží potraviny, půjdu na veverky.
Kdepak máme dnes ANO bandu a další zoufalce s jejich "stropováním u výrobce" 😄 😄 😄
Já se snad počůrám smíchy
Ono dnes 40 Kč, bohužel jsem dával plnou, po té jiná pumpa o 1,50 míň, věřil jsem v Ono.
A komu jsme prodaly rafinerie? Polsku a proč by na nás nevydělali.
Cena ropy nyní klesá teď můžou čerpací stanice ukázat jak půjdou s cenou dolů. Budou tvrdit, že mají nakoupeno za vyšší cenu, ale zdražování levně nakoupeného paliva šlo i 2 x za den.
Ne čerpací stanice, rafinerie , žijete v hlubokém omylu a napadate poslední článek řetězce,který má minimum možnosti jak s cenou hybat
Pumpa kam jezdím byla tak férová že nezvedala cenu toho co měla v nádržích. Dokonce došlo k situaci kdy na Onu byla nafta asi o 2,50 dražší protože mají velkou výtoč a tak tam dražší palivo přišlo dřív. Ale vidím pumpy kde to jedou podle “aktuálních trendů”, dokonce jsou i takové kde si ráno zavolání tři co jsou v blízkém okolí a dohodnou se na ceně.
Pěkná blbost, po oznámení zdražení ropy jsem tankoval u nejmenované pumpy večer v 7 za 31,90 a za 10 hodin byla 34,90 , a zásobníky mezitím nedoplňovali. Takže pouze výmluva že rafinerie.
Tak snad tankovat jinde.
Tak mne neudivuje jančení dezolátů a ovcí nad cenou..... Jen pro připomenutí vláda A.Babiše v roce 2021, červenec - průměrná cena benzinu 37,18..... A hledat vinu v pumpařích? To je asi jako chtít po směnárníkovi aby prodal dolar za 21, když to před týdnem sic koupil za 20,90 a přitom ten dolar má podle kurzu už hodnotu 22...K cenám v okolních státech dodávám, že jejich pohyb určuje i pohyb na burze tak jako u nás.
Mýlíte se. Nákup ropy pro rafinerii se řídí cenou na burze. Ta si samozřejmě promítne dražší vstup do ceny na výstupu. Samozřejmě toto se děje v celém řetězci. Ale my zákazníci bychom měli toto zdražení vidět až po určité době. Ne okamžitě. Stejně tak když cena klesne tak trvá než to poznáme i my. Avšak praxe je taková že se koncové ceny zvednou hned a drží celou dobu než konečně začnou pomalu klesat. A klesání je samozřejmě pomalejší než bylo zdražování
Řekl bych že na ONO jsou ceny často nejpřijatelnější. Ale každý si chce něco vydělat aby neprodělal. Alespoň je vidět jak jeden člověk dokáže všem na planetě změnit život všech. My můžeme leda jen přihlížet.