Já se bavím, ten autor by měl přestat hulit. Díky našim pánům co nám povolují jen nezbytné množství z Ruska se v podstatě nic nestane. Plyn bude s Fašingtonu, 6x dražší a jen pro movité. Lůza se vrátí k dřevu a petlaškám. 😄 😄 😄
Dřevo nebude eko?😊
To jsou bláboly hysteriků ze zemí ,které smlouvu na plyn nemají. Německo , Rakousko , skoro celý jih Evropy mají stálé smlouvy a levný plyn a Rus je nevypne. Čili Německo by se muselo vzdát ruského plynu samo, pak by byl v kélu celej tenhle poťapanej svébytnej východ včetně nás , Rakousko a státy na jih by dostávaly plyn dál Turkish Streamem. Ale že by se Němčouři vzdali svý plynový šmeliny tak to pochybuju.
Jen my jsme tak pitom, že plyn jde přes nas do měmecka ti si připočitají povolenky a burzu je to tak se všim naco dělat levná auta poĺovičku a drahych s plynem to samé poloic za stejné penize
Mavají s nàma víc jak Gebls.
Nepřinesli nic dobrého celà staleti .Tak jsem to slyšel od lidi narzených kolem roku 1890 aš 1900.
Rusko vždy spolehlivě dodržovali dohody! Ceny byly dohodnutý a vše fungovalo jak mělo! Ža to, že došlo k výpadkům, se stane v jakékoliv cinnosti, plyn odebírame levně ,ale distributoři jsou nenažranci a neví jak vysokou cenu pro malooběratele určit! Kdo si myslí, že tím, že nám budou ušáci dráze prodávat plyn bez trvalé záruky je naivní! Jedná se o vytvoření závislosti na ušácich, aby nás mohli ovládat! Už můj děda mi říkal, nevěř těm vrahem z Ameriky! Ti chtějí zahubit okolní státy a udělat z jich své otroky!
Rusove udelali na EU nejvetsi podraz v tom, ze dodavky plynu plni na 100%. A tak se ukazuje, ze za ozebracovanim obycejnych lidi, hlavne ve vazalskych zemich, mohou zlocinci ve vedeni EK a EU. I kdyz nasi politici nejsou o moc lepsi. Ti na sve obcany kaslou take.
Adam, že jsi nezůstal v tom ráji, raději. Rusové dodali vše co bylo objednáno, ale už neříkají, že si pronajali největší zásobníky plynu v EU, konkrétně v Německu, Holandsku a Rakousku a oproti jiným letům, kdy byly naplněné z 95% svého objemu je nechali poloprázdné, některé dokonce jen na 2%. A potom Putin vykřikoval, spusťte NS 2 a plynu bude dost. Kdopak jim tak ty zásobníky, strategické objekty asi mohl pronajmout? Už to bylo dávno upečené, a oni to jen neprohlédli a smáli se, že jim Evropa něco takového umožní a jak jí dají pocítit, že jsou pro ni nepostradatelní. Je to všechno špína, a to z obou stran, ale zaplatí to ti obyčejní, kteří o ničem nerozhodují, jako vždycky.
Co udělá Amerika, když zjistí že se stala (skoro) monopolním dodavatelem Evropy? Prostě cenu znásobí. Dvěma, třemi, čtyřmi?
To přitlačte už teď je součinitel 3-4.
Takovej příklad " budu souseda pomlouvat a dělat mu naschvály a pak za ním zajdu, at mi jde nakoupit, nebo přinýst uhlí " !! jsem zvědav co by mi ten soused řekl a kam, by mě poslal !! Jeto všechno jen zájem američanů dle hesla " rozděl a panuj " jen ti naši šašci, jim to pořád žerou !! Zajímalo by mě, čím bychom více trpěli, zda tím, že nebudem brát plyn od rusů a nebo, že nebudem brát ( ani sakra nevím co od těch američanů vlastně potřebujem ?? ) jejich předražený plyn rozhodně néé !!
OK
Němci si v klidu naplnili zásobníky a potom otočili směrem k dalším kupcům. A politikou mrtvého brouka v klidu koukali na tu hysterii, kterou ostatní amerikánofilobé rozpoutali. Svoje obchody s Rusem neohrozili a zároveň nijak nevystoupili k protiruské hysterii. Takže vlk se nažral a koza zůstala celá. A ta tzv. mezinárodní organizace? Sbor kašparů, který za nic neodpovídá a nic neřeší? Dokázal někdo, že rusáci nedodrželi dodávky? Anebo si negramotní ze západu zapomněli objednat dostatek plynu? Aneboto byl záměr? Jeden z důvodu k protiruské hysterii?
Už dorazil ten konvoj lodních tankérů s břidlicovým plynem od amíků ?? Tak vy odpůrci plynu od Putina se postavte do fronty, aby na vás došlo !!!
HnUSÁci mají manko cca 9 miliard kubíků z toho pšouku co dodávají do Evropy , Rus LNG plní , jak jinak.
Tak to jsme v zadni casti tela. Co si budeme nalhavat. Ruskeho medveda nezdolal Napoleon a ani Adolf jej nezlomil. A nejaka EU ci USA s nim tez nic neudela.
A co dělá Evropa, aby Rusko plyn nevyplo? Nedělá náhodou, všechno proto, aby Rusko plyn vyplo? Nenechá se náhodou dusit a tlačit ke zdi amikem ? Proč si to EU, potažmo Německo, nechá líbit? Jsme ami otroci, jako v dávných dobách?
Marshallův plán. Ač se to nezdá, dluhy se splácejí pořád.