Pánové prováželi do země ve válečném stavu nenahlášenou zbraň, to že za ni teleskopický obušek nepovažovali, je nijak neomlouvá. Byli vyslechnuti, vozidlo jim bylo ne zabaveno, ale zadrženo - předpokládám jako kauce. O dalším rozhodne soud. Co jako by chtěli?
Zkuste do Singapuru, Japonska, Indonésie, ... přivést dva jointy marihuany s tím, že v Česku je to legální a že jste nevěděli, že v dané zemi je to jinak.. A máte na krku soud a dost možná skončíte ve vězení a kdybyste měli možnost vyváznout na kauci ve výši olítané plechovky těsně před smrtí, brali byste to všemi deseti..
Můj vzdálený příbuzný na Ukrajině v roce 1995 přišel o celý kamión a to sebou nevezl ani zavírací rybičku! Prostě chtěli auto a náklad. Takže evidentně se nic nezměnilo. Náš soused, Ukrajinec měl evidentně pravdu o poměrech v této zemi. Nedivím se, že už v Čechách žije 25 let.😉
Zkušenosti lidí uvedených v tomto článku, zcela jednoznačně svědčí o tom, že Ukrajina ani zdaleka není připravena stát se řádným členem Evropské unie. Tento stát stále funguje na principech, které si přenesl z bývalého Sovětského svazu a Západní kultura je mu na hony vzdálena, včetně respektování základních právních principů. O hluboce prokořeněné korupci ani nemluvě.
Co to melete? Toto je naopak exemplární ukázka těch vašich základních právních principů. Místo aby se za pár desítek EUR přimhouřily oči, postupovalo se podle tamních zákonů, podle kterých je teleskopický obušek zbraň, navíc je země je ve válečném stavu. Tak co byste jako čekal?
Z článku jednoznačně plyne, že v žádném z citovaných případů nebylo vozidlo zabaveno, dva ho již mají zpět a v třetím případě proběhne soud. Předpokládám, že vozidlo bylo zadrženo jako kauce - pokud nebylo použito k spáchání trestného činu, není k zabavení důvod a bude vráceno jako v ostatních uvedených případech.
Jistě je to pro dotčené nemilé, ale chyba nastala na jejich straně.
Pisálek to samozřejmě vhodně citově zabarvil, aby místní mentálně zakřiknutí mohli hýkat nad tím, jak "nevinní" Češi na Ukrajině trpěli.
Vzhůru do EU....všechny tyhle lapálie se zapomenou a korupce zmizí jak mávnutím kouzelného proutku.
No u nás to nezafungovalo.
Tak ono je potřeba brát v úvahu, že Ukrajina je ve válce a i když je to pro lidi u nás zatím jen těžko představitelné, tak za války jsou některá lidská práva, zejména vlastnická, výrazně omezena. Konfiskace se za války stává bežným, a v mnoha případech i nutným, jevem a toho by si každý kdo jede na Ukrajinu měl být vědom. To z jakých důvodů tam jede (i kdyby byly altruistické) je jeho osobní věc a v tomto případě naprosto irelevantní. Bohužel si stále mnoho lidí neuvědomuje že na právo v zemi ve válečném stavu nelze nahlížet optikou našeho, zatím poklidného, života.
A proto tam jezdí Ukrajinci na dovolenou. 🤣
Prohnilý, zkorumpovaný stát, který se v části naší populace stal téměř "posvátnou zemí". Léčí si na něm svoje mindráky, velmi často zapojení vlastní rodiny do zločinecké mašinérie Komunistické strany před rokem 1989. Je úplně jedno jestli je to teleskopický obušek, je to jen záminka, klidně vám mohou změřit emise u nového auta a tvrdit vám, že nesplňujete limity a chtít třeba 1000 dolarů, nebo o auto můžete i přijít. Tragédií je, že jsou nalezlý v ČR.
Přesně, tam bych vůbec nelze, ať se tam p........u.
Hmm, klasika jako vždy. Každý kdo cestoval přes ukrajinu má podobu zkušenost s ukrajinskou loupeživou policií.
Tak to bylo už od jejich osamostatnění.....
Ukrajina vždy fungovala v systému úplatků, zlodějen a spravedlnosti pouze pro bohaté, stejně jako Rusko. Tohle vždy říkali samotní Ukrajinci, takže pokud někdo nesouhlasí, obraťte se na ně..
Měl jsem Ukrajince na fasádě, potvrdili to
autor článku realitu nezažil.Je normální dávat do pasu 20-50 hriven.Dával jsem taky.Taky jsem jednou nedal a přes 7hod zdržovací taktiky hledaly a hledaly.Výhoda byla u mě ,že jsem byl řidič autobusu a zabavit autobus,kde jsou cestující jen tak nejde.Ale musel jsem dát úplatek,jinak jsou schopni Vás zdržovat i 20 hod.Nejdřív hledala první směna.Ta následně odešla domů a druhá směna jela od znovu,až prostě dostala.To je tam zakořeněné a náprava bude až v další generaci a to potrvá.Je to DNA současné Ukrajiny.Kdo jezdil na Ukrajinu tak je mu jasné,že část jakékoliv pomoci končí v rukách zlodějů státního aparátu,kerým to prochází rukama.To je ta slavná demokratická Ukrajina.Hrozný je,že toto ví všichni Evropští lídři a stejně Ukrajinu budou cpát do EU.Napadá mě jen jediné a to,že Evropští lídři se na černé díře,kde mizí miliony taky podílejí.Nejsou to jejich peníze,ale rádi je vlastní a rádi pro sebe utrácí.
Kdo tam nežil nebo nebyl, tak neuvěří... Ani za 50 let by UK neměla být v EU ani v NATO.
Zajímavé každý spořádaný Čech má v autě teleskopický obušek a cestuje s ním na UA.
Při cestě na Ukrajinu bych se tomu nedivila. Nadarmo se neříká, že jistota je kulomet.
Připomíná to jednu starší reklamu. Jeďte na dovolenou na Ukrajinu, vaše auto už tam je. Ale tuhle realitu politici cestující s ochrankou nepotkají. Škoda, třeba by se zamysleli, ale to by zase muselo být čím ...