No jdybych na naší tahradě našel psa, cizího, jak mi zabíjí slepice, tak vy to bylo to poslední, co by ve svým životě udělal.
Jjo, staré sedlácké pravidlo, sousedů pes zabije slepice, sedlák zabije psa. Takže tenhle dopadl líp.
Minulý týden tady byla diskuze o kočičkách-tak jsem psal ,že nemám rád velké psy a že nejsou užiteční proti kočkám ,ty mám rád.To se do mě pustilo pejskařů,ano soukromní a cviční je rozdíl,bavíme se o soukromých velkých(malí mi neva)-vnikne na soukromý pozemek a škodí,jednal bych taky tak i když asi pán chtěl jen zastrašit a odehnat-nedal se.A co kdyby tam bylo děcko-to by mohl i zakousnout či usmrtit,to kočka nikoho ještě neusmrtila.A verdikt soudu-směšné,trapné
No nevím, chtěl odvrátit útok psa....to je podle mě legitimní...na dálku těžko míříte, takže ty zásahy byly jaké byly...z toho, že chtěl psa úmyslně týrat bych ho nevinil ani náhodou...navíc, jestli byl pes na jeho pozemku...v USA by se to vůbec neřešilo, naopak by dostal flastr majitel psa...tady jsou vůbec divné zákony a soudci...pedofil dostane podmínku, mladistvý vrah má vymazaný záznam a nejde ani do vězení....
Rozsudek přesně odráží vztah našeho státu k ochraně soukromého vlastnictví. A kde je zodpovědnost majitele psa za škody jeho zvířátkem způsobené? Žádal bych klidně i v jiném procesu náhradu škody a odškodnění za utrpení způsobené "nebohým slepičkám".
Soudce je asi pejskař. To jsou všichni cáklí.
Pes je víc než slepice? Já bych nestřílela, nemám z čeho a za druhé psů se bojím. Zavolala bych 158 a pak bych trvala na tom, že chci zaplatit mrtvé slípky a škodu na vejcích.
Vidle nevlastníte?
Úplně nesmyslny rozsudek. A co dostal majitel toho agresivního psa na cizím pozemku?!? Bude např. aspoň utracen?
Kdo? Ten majitel?
Majitel psa měl dostat podmínku a soudce trest na tvrdo.
Trápení (smrt) 5 slepic je horší než jeden zraněný volně pobíhající smrtelně nebezpečný pes.
To jsou ti naši soudci. Co kdyby bylo na zahradě dítě??? On hájí svůj majetek a pán Bůh (pan soudce) rozhodne, že to má nechat být. To je hnus.
Pes, co už jednou zaútočil je hrozba. A je třeba k této hrozbě adekvátně přistupovat. Chápu i druhou stranu, ale ti si mají takového psa zabezpečit.