Okolo roku 2000 tady byl ještě opravdu klid a zapomenutý kraj. Dnes tu je samý cyklista, takže pěšák má co dělat aby se stále vyhýbal. Lomy jsou přecpané. Přesto se dají opravdu najít místa, kde ještě nepotkáte živáčka. Trávil jsem tu několik let v Horních Skorošicích takže umím srovnávat. Loni a dnes jsem Rychlebky raději vyměnil za Novohradské hory.
Plně respektuji vaši volbu jen mě nejde do hlavy proč zrovna Novohradské hory? Obě pohoří jsou poměrně rozdílné a ne zrovna blízko u sebe. Jinak výraz pěšák je používán především v souvislosti s vojenkou hovorovou terminologií. Lepší výrar označující šlapajícího po vlastních je "pěší". Neberte to prosím jako rýpnutí nic ve zlém ale pokud na sobě nemám mundůr a netahnu kvér tak pěšák prostě nejsu 🙂 Přeju hezký den.
Je to krásný kraj,ale pamatuji doby kdy byl ještě krásnější.Nejezdili tam turisti.Tento článek jen přispěje k dalšímu náporu lidí a kouzlo této krajiny se postupně vytratí.Pak už bude jen krůček k tomu,aby to tam ovládli zase nějací ochránci přírody a zakážou nám volbý pohyb po horách.Bohužel taková je doba,ale vzpomínky na nádherný zapomenutý klidný kout ve Slezku mi nikdo nemůže vzít.
Tančírnu jsme s kolegou objevili před víc než dvaceti lety. Tenkrát byla ve stavu před zbouráním. Naštěstí se tato nádherná secesní stavba zachránila a dál funguje.