Jsem toho názoru, že mě osobně při shlédnutí filmu ani nešlo o detailně věrné zpracování reality, ale o návrat do doby, kdy jsem byl mladý, do písniček mého mládí, do atmosféry, kdy mě všechno nebolelo... Navíc je fajn, že se i díky filmu vrátila normálnější muzika do rádií...teda trochu vytlačila "hvězdy", které všechny mečí na stejný způsob nebo "zpěváky", kteří místo zpívání jen rychle mluví....Film se povedl a pokud někdo kritizuje, že nebyl přesně podle skutečnosti, tak je mimo...
Přesně tak, za mě je film fenomenální. Ono ne nadarmo sklidil velmi kladné kritiky a vyhrál mnoho cen z toho 4 oskary 🙂 Osobně mám filmy " podle skutečné události " velmi rád a tento je na jejich špici, velmi dlouho jsem nic takového neviděl. Zařadil bych ho v mém žebříčku filmů podle skutečné události mezi takové legendy jako třeba " Černý jestřáb sestřelen " nebo " Koleje osudu " nebo " Hotel Mumbai "
Ve filmu jsem zaznamenal hrát skupinu píseň, která vyšla na LP až mnohem později. Hudba skupiny má cenu do LP Jazz. Pak neposlouchatelné. Divný popík.
Vážená paní Michaelo, buď jste se na film příliš nesoustředila, nebo příliš nechápete časový rozsah života a filmu. Je z podivem, že když nahustite x let do třech hodin, tak časové údaje příliš neodpovídají realitě. Ale ani ve film se kapela nerozchází těsně před koncertem. Váš článek je slátanina
Jak pred koncertem? Byl preci bez kapely nekolik let i ve filmu.
Film velmi citlivě a laskavě ukázal charaktery jednotlivých postav kolem Fredyho a celé kapely. Vystihl ducha doby. Rámcově časování zapadá velmi dobře, i když občas něco zjednoduší. Není to dokumentární film, nevadí to. Nimrání se v nepodstatných zjednodušeních svědčí o nedostatku empatie autora článku. Za mne je to fenomenální dílo. Více takových.
Když hledám pravdu tak hledám dokumenty a když chci nějaký děj a příběh tak koukám na film. Dost zásadní rozdíl k nutnosti zde zanechat tyto řádky. Viděl jsem fotografie a viděl jsem krásné záběry a prostě jsem si film opravdu užil. Užil jsem si dokonce i možnost porovnání onoho koncertu originálu a filmu. Byl to zážitek a klobouk dolů hercům kteří tomu dali sílu vzpomínek a to co bylo ne pravdivé jsem ani na okamžik neřešil.
Pokaždé, když tento film vysílají v TV ,tak na ten film koukám. Je to doba mého mládí a nějaké hanění není na místě. Aspoň podle mě... Každý dle svého uvážení a pokud tedy ještě vůbec v této době byl a v tuto dobu žil a prožil může posoudit sám.👍
Film, který by měl a mohl reálně popsat FM a Queen by jednak trval 5x déle a návštěvnost by kromě echt fanoušků byla asi mizivá.
Tak z toho byl udělán přitažlivý film plný nepřesností, ale co? Vydělal, byli Oskaři...
PS. První sólovou desku vydal autorko bubeník Roger Taylor.
Film je skvělý, i s jeho drobnými nepřesnostmi.
Jediný, na co si ale musíte dát pozor, ať vás ani v nejstrašnějším snu nenapadne pustit si ho s českým dabingem!!
Já jsem viděl jen upoutávku na Nově, a málem jsem si pozvracel ovladač 🤮🤬
Hodlám si ho pustit v originále. Včera mi víc než kdy jindy ten dabing vadil.
Je to film ne životopis... Podle mne jeden z nejlepších o hudebnících... Viděl jsem například dva filmy o Milli Vanilli, jeden je udělaný podobně a je dost dobrý druhý jako životopis naprosto nekoukatelný, rozdíl o několik tříd...
To že tomu nějaký inteligent na csfd dal nálepku životopisný nemůžete brát vážně, csfd už není to co bývalo...
Za mně výborný film, byla jsem na něj navíc s kamarádkou ve skvěle nazvučeném malém kině s krásnými pohodlnými křesly a tohle všechno dohromady z toho udělalo skvělý a neopakovatelný kulturní zážitek. Je pravdou, že jsem se na něj nedivala kriticky protože nejsem filmový kritik a tudíž nehledala chyby, ale prostě jsem si to užila a rozhodně toho nelituji.