1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Na dálnici v Německu všechno stojí v3krat víc než mimo dálnici. To znamená že kafe stojí v Německu na dálnici 170kc a mimo dálnici 60kc. Limonáda na dálnici stojí 100kc a mimo dálnici ta samá 30kc

8
Před 2 roky
Jan Novák

To je to samé, jaké v Praze v okolí Václaváku a Staromáku. Přitom o 300 metrů dál směrem od těchto lokalit se dostáváte na "normální ceny".

A k dálnicím, platí to i u nás, hlavně, co se cen PHM týká. Je veřejným tajemstvím, že na benzince na dálnici tankují jen ti, kdo si cenu mohou dát do nákladů - firemní řidiči a podnikatelé. Přitom stačí sjet mimo dálnici - Humpolec, Jihlava, Břeclav a cena benzinu a nafty i o 3,- Kč míň...

2
Před 2 roky

V Německu je poslední průměrná mzda v přepočtu cca 102 000 Kč v ČR 38 911 Kč, takže prostou trojčlenkou by průměrný Němec musel zaplatit za polední menu 445 Kč aby se vyrovnal průměrnému českému občanovi platícímu za menu 170 Kč.

162
Před 2 roky
Petr Langer

Ale oni to tolik platí, i u Číňanů se to pohybuje kolem 12€, myslím seriózní jídlo, ne nudle!

4
Před 2 roky

On pan Pohlreich už žije tak trochu z podstaty. Byly časy, kdy jsem mu celkem důvěřoval, ale po návštěvě jedné, jím oceněné restaurace, jsem mírně slevil z důvěry. No a dnes už tenhle člověk mluví jako chytrolín.

112
Před 2 roky

To by mě zajímalo, kde v Německu Zděnda pil kafe za 7 euro…Já se třeba dnes naobědval za 5 euro kdy jsem si před Kauflandem v Drážďanech ve stánku na stojáka dal docela dobrý hovězí guláš s těstovinami za 5 euro, to je levnější než leckde v Česku.

2
Před 2 roky

Koupil jsem v Lidlu maso se Zděnou na obalu a bylo teda dost hnusný.

2
Před 2 roky
Radek Šimerda

Já měla hovězí líčka na víně a byla to mňamka🤗👌

1
Před 2 roky

Není problém, stačí zvednout platy na průměr 101 000 Kč, tak je v Německu, zlevnit energie, tak jak jsou v Německu, zlevnit některé potraviny, tak jak to je v Německu, zdanit roční dividendy, které jdou do Německa, zdanit rekordní zisky bank, neprodávat energie na jejich burzách, kde nám cenu zvednou 4x, neprodávat jim elektřinu....a je to. Ročně stát získá + 650 miliard a hotovo.

172

Sprostý, arogantní narcis.

53
Před 2 roky

Pohlreich je snad Marťan nebo co ? Vždyť ten Němec má 3x větší mzdu a nají se v hospodě za 500kč , u nás dám pomalu ty samé peníze a ještě dostanu porci s Komunistickou gramáží !!! V Německu nedostanete 100g masa nebo 150g masa ale tam začínají porce ve slušné hospodě od 200g masa a slušnou porci přílohy. Ten kuchař je fakt trapný. Až budu brát 3x tolik tak mu klidně zaplatím ty jeho blafy !

56
Před 2 roky
Pavel Michalík

On že je kuchař?

5
Před 2 roky

Jo, u Pohlreicha jsem byl jednou, večeře pro dva asi za 3000, už nikdy více, nejsem rotshild. Nic proti, kdo chce, ať tam jde, ale já na to nemám. Kafe na dálnici není meřítko a hlavně je často okolo 2,5 EUR, tedy 65 Kč, rozhodně na za 7 EUR.

159
Před 2 roky

Takže pane Pohlreichu, jednoduché srovnání: v Německu průměrný plat 4.230€, řekněme dle kurzu je 170 Kč 6,80€, tzn., že Němec koupí 622 kafí. V Česku je údajně průměrný plat 38.000 Kč (?), takže těch menu si koupíme pouze 223!!!! Vidíte ten značný rozdíl a Váš faul.

36
Před 2 roky
Rostislav Raška

A to pan Polraich neví, ze na prumer.plat 38tis dosahne možná každý 20.obcan

24
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt