Tak si vezměte kalkulačku,pane Pohlreich a spočtěte, že za menu 170 + 30 (voda) je za 20 pracovních dní cca 4000,-Kč. A pak se bežte zeptat lidí, jestli tu částku měsíčne obětují jen za oběd. Ano, pokud si vyrazím občas v sobotu či neděli na oběd do restaurace, tak si dám nějakou minutku (a dražší) a nevadí mi to. Ale to srovnávání s Německem je trochu faul - když srovnáte příjmy, tak to je nebe a dudy.Vy jste naučil lidi přes covidovou dobu vařit a teď se divíte, že k Vám nikdo nechodí? A kór dnesky, kdy v TV vaří každej, kdo má díru v zadku....
Souhlas.
Zdendo nekecej, v Německu je kafe za 2-3 eura. Peníze nejsou všechno...
😄 Pan POHLREICH zapomnel zminit, ze nebyt kontaktu v televizi, jeho podnik by pravdepodobne NEBYL. Jeho business je postaveny na jeho jmene, aneb kazdy si to jde zkusit do Imperialu. Jako kuchař vari skvele, ale myslim, ze takovych sikovnych, prehlizenych, nedocenenych lidi co umeji skvele varit je tu mnohem vic.
To neměl čepici na té své plešce? Sluníčko mu pomátlo rozum. Kafe za 170,- v Německu je sice krásná věc, ale také ten věčný uplakánek musí napsat, kolik tam ten Němec vydělává. Kdyby si zjistil, co vše je u nás po přepočtu na výši platu dražší, než v jiných zemích EU, tak by si rovnou jednu plesknul.
Kolik Němec vydělává není úplně rozhodující! Kdyby to tam bylo tak skvělé, tak by nebylo narvané parkoviště u Globusu v Chomutově nebo ve Varech samejma Němcema. Nakoupit, najíst, natankovat a spokojeně do toho blahobytu:-). Jen tady zbytečně kecáte...
Tenhle soudruh zapomněl vzpomenout, že v Německu jsou cca trojnásobně vyšší platy, důchody...takže v tomto opravdu nelze srovnávat.
Další věcí je, že v Německu nechodí zaměstnanci pravidelně obědvat do restaurací jako bylo donedávna zvykem u nás. Návštěvy jsou tam spojené především s nějakými oslavami.
Jenom ze zvědavosti, jak jste přišel na toho soudruha?
Mě nezajímá, že někde v Německu na dálnici je kafe za 7 euro a že pan Pohlreich říká, že menu za 170 korun je blbost. Na to mu mohu říct, že i můj důchod není německý, ale český, to je totiž úplně stejné srovnání.....
170,- Kč v Německu za kafe, to je možné. Jejich kupní síla je 3x vyšší. Ať přestane Pohlreich žvanit.😡 Sám by si nechal pro korunu vrtat koleno.🤮
Kafe v Německu stojí 3.5 € za 400ml. U nás stojí káva 45 Kč za 200 ml. Kdo umí počítat zjisti, ze i to kafe je u nás dražší
Jen ať si zdraží menu na zahraniční úroveň. Nikdo mu tam chodit nebude. Lidé si budou nosit jídlo v krabičkách z domova. Hlavně v Německu je drahá lidská práce. Tam se do jídla promítá i trojnásobný plat číšníka. V ČR dostane číšník minimální mzdu a zbytek načerno. To v Německu neexistuje.
Tak já nevím,jestli třeba v Polsku nebo na Slovensku je jídlo v restauraci dražší.A to je taky Střední Evropa.Nesoudny frajirek.Totalne mimo realitu.
Tenhle pán vždy přijde s takovým plkem. Ať nesrovnává cenovou úroveň restaurace jeho nebo podobného typu s těmi, kde se stravují obyčejní lidé. Byl jsem v poslední době ve skvělých restauracích, kde bylo jídlo na velmi dobré úrovni a za podobné nebo ještě nižší ceny. Do restaurací té výšší cenové úrovně nechodím, ale dostal jsem poukaz do jeho C.Imperial, ale protože jsem nebyl až tak úplně spokojen, ale abych měl srovnání, tak jsem navštívil ještě Janouchův Lokál v Dlouhé, Kašparkův Field, Punčochářovu rest.U Matěje a pak jsem byl U Sapíků. A když bych to měl celkově zhodnotit, tak by byl Pohlreich někde na chvostě. Možná jsem měl zrovna smůlu na arogantní obsluhu, možná proto, že to bylo tříchodové menu na poukaz, ale ani kvalita nebyla zrovna nic moc a musel jsem si hlavní jídlo nechat přihřát. Takže asi tak nějak,...
Jeho si hlavně pamatuju, jak se chlubil, že už naučil Čechy nežrat levný blafy a pak jsem viděl v době korony, jak dělal lidem smažáky s bramborem...
Za 170,- Kč