Ona ta umělá inteligence čerpá z té naší inteligence skutečné, resp. z toho, co jsme z ní umístili na internet, což jsou v řadě případů předsudky, ohavnosti, klišé. Měli bychom to brát jako nepříjemnou a důležitou zpětnou vazbu, zprávu o nás samých. Myslím, že kdyby takové zadání dostal namísto AI běžný člověk, výsledná představa by byla víceméně stejná.
Když ono nejhorší je, že zde výjimečně neplatí zákon zachování hmoty. Boom umělé inteligence totiž neprovází reciproční úbytek přirozené neinteligence - ale bohužel naopak 🙁
Největší problém je podle mě interpretace těch "fotografií". Normální člověk na nich neuvidí nic problematického, protože si jsou pro něj všichni rovni a ví, že lidstvo je neuvěřitelně pestré, proto nehledá všude rovné zastoupení každého prdu. Dokud budou lidé, kteří píší o šíření stereotypů, tak nikdy nebude líp. Ještě že už je brzo AI nahradí.
No tak s těmi netalentovanými dětmi (samí Černoši) si umělá inteligence pěkně zavařila🙂 I když není to horší, než když náš ministr vnitra rozdával místním při své návštěvě Afriky banány. Tedy...jim to bylo jedno, byli rádi, že dostali banán. Kdyby jen tušili...
Kdyby byla AI opravdu inteligentní,byla by si toho vědoma. To že velké procento chudích lidí je tmavšího odstínu pleti neznamená,že takový nemůže být človět dobře situavaný a vzdělaný a opačně to platí i u lidí světlejší barvy pleti. pokud se takto UI učí tak moc chytrá nebude ,bude tak inteligentní jako průměr většiny.Líbí se mi citace z filmu,která je celkem trefná : "Čolěk je chytrý,ale lidi jsou hloupí" nebo tak nějak.
AI nemá vědomí, takže si nemůže být něčeho vědoma. Dnešní AI jen sbírá data, hledá mezi nimi spojitosti a pak náhodně kombinuje podle statistické četnosti jevu. Dle fotek je tato AI nakrmena uměleckými filmy s dějem 50-300 let do minulosti.
Ale Čechům ta AI hodně přidala k lepšímu.
Anebo je to nad její schopnosti, nakreslit typického hňupa s obřím pupkem, ve zmuchlaných outdorových hadrech a čínských umělohmotných křupkách v ruce s pivem a žvárem, věčně nasraným ksichtem a pevný přesvědčením, že všemu rozumí líp než celý svět, to nedá ani sebeinteligentnější umělá inteligence.
Nějak se nám ta AI sekla. To, co mají "Češi" na sobě, se nosilo v Anglii na konci 19. století.
Umělá inteligence nepodléhá pocitům. Rozhoduje se na základě matematického vzorce a databáze. Pokud je něco černé, tak je to černé. Můžete to okecávat, jak chcete, ale pravdu nezměníte. Jsou to fakta.
Jenže pravda bývá zpravidla dost složitá a pestrá a nedá se vtěsnat do jednoduchého matematického vzorečku. Ten, kdo se o to snaží, nepředkládá fakta, ale jejich karikaturu.
To je zase hyperkorektni clanek. Stereotypy asi podle neceho vznikly, ze. Takze jake dite bude s vetsi pravdepodobnosti chude, cerne nebo bile? Kdo vas spise okrade? Kdo vas spise vyhodi do vzduchu? Kdo bude spise bohaty?
To je proste pravdepodobnost. Kdokoli se ji brani, naopak realitu prekrucuje, o coz se snazi i autor.
Pokud bychom chteli svet bez stereotypu, vsechny etnicky skupiny vsech barev by se museli chovat naprosto stejne, a to realita neni. A nikdy nebude.
Nakreslila to tak, jak by to nakreslil kazdy.
Nebo by snad nekdo na zadost nakresli mi teroristu nakreslil prosediveleho pana v saku za stolem v knihovne ss perem v ruce? :D
Co s tím máme dělat?
Proč s tím něco máme dělat?
Na druhé straně poškozuje to majoritu, jsem běloch a chci generovat černochy jen když si výslovně řeknu - jinak mě to stojí čas a peníze navíc.
Sesbírá reálie, ničím neovlivněná je vyhodnotí a pak vyplivne výsledek.
A ejhle, někomu se to nehodí do krámu, tak se honem řekne, že pokroucená realita. Realitu překrucují ovšem jiní, nikoliv nemyslící stroj.
"Velice stereotypní obraz dítěte tmavé pleti, které je navíc do půl těla svlečené" a navic ma 3 nohy, to nikomu nevadi?? 🤣 Abyste se nezblaznili. Funguje to na zaklade nejakych dat a neresi to pocity. Mate dat konkretni zadani: Bile, chude deti. A je to. Neni stereotypni, ale spis uplne blba, musite dat konkretni prikazy.