Naprostý souhlas. Pro mne samá pozitiva a podstatně větší pohoda a atraktivita, než se hrkat do přelidněného Chorvatska. Krásná příroda okolo umožňující i jiné aktivity, než smažení se na přeplněné pláži. Nehrozí hnusná vedra a pokud přece, je před nimi kam uniknout. Koupání neméně úžasné. Ubytování na podstatně vyšší úrovni, než v Chorvatsku. Dojezd za pár hodin bez rizika dlouhých kolon. A proti Karlovačku či Ožujsku pitelná, až skvělá piva. A ceny už srovnatelné, ne-li příznivější.
Tak s Chorvatskem to má společné ty kameny, ale srovnávat jezero s mořem, je dost odvážné.
Čistá možná je ale studená jak psí čumák. Studenou vodu nebrat!
V létě opravdu studená není.
A je tam taky takové teplo? Pochybuju.
Všude v rakouských jezerech je hodně studená voda i v parném létě. A je tam dost draho. Jinak vše moc pěkné, ale za koupáním v jezerech bych tam určitě nejezdila.
Zkuste Attersee z jižní strany , jedno z největších rakouských jezer , ležící u dálnice Linz - Salzburg kousek od Moondsee .
Písečná pláž , voda celkem teplá a na přilehlé hoře se můžete osprchovat pod malým cca 30 - 50 metrů vysokým vodopádem , nečekejte však mohutný proud vody , spíš jen sprchu .
Nevím ale , jestli je dovoleno se tam sprchovat .
Byl jsem tam před dvaceti roky .
U Attersee jsem byl nejméně 15 x , voda i v létě studená. . . . . Vše velmi drahé i na české poměry. . . .
Ceny s Chorvatskem už srovnatelné a voda v běžně teplém létě opravdu studená není. Naopak podstatně větší klid, menší riziko hnusných veder a nespočet možností jiných aktivit, než se jen smažit na pláži.
Miluji rakouská a korutanská jezera. Čistota ,úžasné cyklotrasy, skvělý lidé. Čím méně lidí tam bude jezdit, tím lépe :-)
Do Chorvatska bych nejela. Zkusili jste se v tom jezeře vykoupat? Je jen pro hodně otužilé.
Attersee, Rovinj, Elba, samý neznámý objev co Češi neznají.
Jezera jsou krásná,ale studená proto se tam masově nejezdí.
Opravdu nejsem žádný otužilec, ale kdykoli jsem v létě u Attersee byl, tak rozhodně nebylo studené. A bohužel se tam masově jezdí čím dál víc.