Kdo tam někdy byl, dobře ví jaké tam je procesí. Bohužel, ale spousta turistů se neumí v přírodě chovat, proto se Chorvatům nedivím, že se to snaží omezit. Pokud tam pojedeme, klidně to zaplatím, jsem na dovolené. Pokud to někdo nechce platit, je mi jedno jaké má důvody, ale dobře chápu důvody Chorvatska. Tak mi to zase připadá jako každoroční boj o turisty, zaručené zprávy jak je Chorvatsko drahé, vím velice dobře, že potraviny stojí plus mínus stejně jako u nás, jídlo v restauraci, podle podniku, večeře pro dva od 700,-až po třeba 5000,- , holt si musím umět vybrat. Navíc jsem se několikrát přesvědčil, že ty levnější restaurace jsou v mnoha případech lepší než ty tzv. luxusní. Rodinné podniky jsou skvělé a levné případně se koukám po cestě kde parkují kamiony a nebo stojí auta s místní SPZ. Kamioňáci a místní nepůjdou na oběd do zaplivané putyky nebo do drahého podniku, který je o ničem.
Dobře dělají, nechtějí si to nechat zničit. Lidi jsou dobytek.
Když to nějaký hlupák zaplatí, co by si neřekli. Přitom Bosna je kousek a je citelně levnější a má naprosto úžasnou přírodu. Chorvatsko je tak na plácnutí sebou na šutry k línému moři. To radši do Itálie..
Nikomu nic neberu. Kdo na to má a chce si to zaplatit, ať si užije. Prostě jsou to Plitvická jezera, jednou navštívit, dát si palačinku, smočit se u vodopádů, poslat pohled s Vinnetouem a dost. Svoje kouzlo to má. Byl jsem tam před 25 lety. Stačilo. Bosna zajímavý námět, neznám.
Místu jsem se kvůli podobně negativnich zprávách dlouho vyhýbal. Vydal jsem se tam s obytkou před 3lety s dětmi a byl jsem překvapený v jakém klidu to celé bylo. V hlavní sezóně nebyl problém zaparkovat, pokladna nebylo nic k přemýšlení, jako jinde kde je pěkně udržovaná přírodní atrakce, něco to stoji. Přišlo mi to jak slušně organizovaný park v USA. Vyberete si trasu dle vzdálenosti. Na začátek trasy vás svezou busem. Rozhodně nelituji. Často nechápu proč tolik negativních zpráv na krásná místa.
Dvě eura na hod. se vám zdají hodně? Pět hodin 10 Eur na Pustevnách se zdržíte 3 hod. a zaplatíte 250Kč. Tedy stejně. Od loňska opět zdražení tentokrát o 25%. Uplakaní Češi.
Asi jsme byli na Pustevnách ještě včas, září, před lety, neplatilo se nic, budka zavřená, automat tam ještě nebyl, na parkovišti asi pět aut.
Snad budou mít lidé zdravý rozum a nevkročí tam.
Snad tam vkročí jen ti, co to umí ocenit a ne Linharti a jim podobní - viz diskuze .
Plitvice jednou a stačilo. Zástupy lidí a dojem z přirodý minimální....
Přesně proto jsme tam ani nejeli. Když jsme zjistili, co je to za turistickou hrůzu, okamžitě jsme návštěvu jezer jednohlasně zamítli. Davy lidí na jednom místě, to není nic pro nás.
S cenami se tvari jako luxusni destinace,ale tim rozhodne nejsou.
Služby jak v Rusku ceny jak ve Švýcarsku.
Tak sem taky nikdy nepojedem 🤣 ostatně jak do celého Chorvatska s sutrama na plážích 🤣
"Obyčejný" vstup do přírody ??? Plitvická jezera a obyčejná ??? Bože ....
Kdo koho potřebuje...my je????