Balt je krásný, ale není pro každého. Vyznavači veder a celodenního smažení se na pláži ohrnou nos. Naopak ti, co i u moře chtějí být aktivní, jezdit na kole a ležení na pláži mají jako doplněk k dalším aktivitám, na něj nedají dopustit. A mimochodem - je zde krásně v každém ročním období, právě jsem u zamrzlého Baltu a zasněžené pláže jsou naprosto úžasné. Stejně krásně je zde na jaře a na podzim, byť o koupání to samozřejmě není. Ale to, že by zde bylo točené pivo za padesát korun autor silně přehnal. To bylo tak před dvanácti lety. Současné ceny se nejčastěji pohybují mezi 16-20 zlotými, tedy 100-120 Kč.
Na Baltu je moře krásné. Ale jak jsem si sáhl do vody, tak jsem prohlásil, že mezi lední medvědy nepolezu. Teplota v srpnu, jako u mne v bazénu v říjnu.
No pokud tam jedu v lete tak se potrebuji spis schladit , no pokud potrebujete vodu jak kafe, tak ksou idealni madarske termaly, ceny taky prijatelne a jidlo bozi 1porce a najime se 2.
Kdyby to tam bylo tak strašně super, tak už je tam dávno narváno. Neříkám, že to tam není fajn ale já mám prostě rád exotiku a poznávání jiné kultury. V Polsku je to takový skoro jak u nás. Nic nového, akorát že mají moře a člověk musí mít sakra štěstí na počasí. Že mají levný pivo a cigára mě fakt nezajímá. To je to poslední, co mě zajímá, když jedu na dovolenou.
lidé tam právě proto nejezdí, voda ledová a když trefíte vítr, nesundáte mikinu ani v srpnu a aby mi tam v srpnu běhaly malé děti v čepici? Takovou dovču fakt nechci...
Pokud vyjde počasí budete spokojeni...🙂 Pro jistotu lze volit i wellness hotel... Jezdím do Koloběhu a pronájem nového (2,3 roky stará výstavba) 3kk s garáži a bazénem na týden se dá pořídit 35-40.000,- komplet (schválně platím NAPRSOTO všude kartou pro přehled - ano v Polsku to jde 😁...) týden pro 5 lidi 60-65.000,- bez nějakého omezování se. Jídlo, benzin, ubytování, vstupy...cesta pohodových 560 km.
Já 400m od majáku 2024 1+KK na 8dni 15400 a kauce 3000vratná
Krásná reklama na úžasnou dovolenou.😂
Voda 18 stupňů vítr jako kráva ale je to laciné a hlavně pivo za 50 Kč prostě ráj.
Kéž by to byla pravda a Chorvatsko už natáhlo. Prosím jeďte všichni do Kolobřehu je to tam fakt úžasné. A nejlépe když tam pojedou hlavně i všichni Poláci a Ukrajinci. Je hrozné že přehlížejí takový ráj na zemi kousek od baráku a okupují Chorvatsko.😂
Balt je i přes chladnější vodu super. Málokdo vi, že tam je slunečněji (ale ne tepleji), než u nás - statistiky ale hovoří jasně. Jen je třeba vzít v úvahu severnější polohu polského pobřeží, tedy i to, že zde je koupací sezóna kratší, a že mořská voda se zde prohřívá až v závěru července. V srpnu je pak zde nejstálejší počasí. Na polském pobřeží je čisto, bezpečno, ne draho, a je to tam od našich hranic jen pět hodin po krásné nové dálnici. Je tam krásný, hebký a čistý písek, žádné otravné šutry jako v Chorvatsku. A navíc, Poláci se k nám chovají velmi přátelsky, nás mají rádi, prý dokonce nejvíce ze všech cizinců. Je mi záhadou proč tomu tak je, když jsme jim v minulosti nikdy nic dobrého neudělali...🙂
No byl jsem v září v Chorvatsku v Orebići,potkali hodně Poláků,nemyslím že bychom potkali Chorvata na Baltu!
Je fakt, že v Chorvatsku jsem byl vždycky po chvíli intenzivního plavání "uvařený", takže Balt by mohl být zajímavou alternativou. Nejsem žádný otužilec, co by primárně vyhledával ledovou vodu, ale když si jdu zaplavat, chci opravdu plavat a ne se jen namočit.
S jednou skutečností se v Polsku nesetkáte. A to je mnohdy zápach, jako když se vyváží žumpa. V Chorvatsku je normální, že lodě vypouštějí fekálie do vody. Osobně jsem to několikrát zažil. Koupat se potom v tomto nálevu není nic příjemného.
😁😁nepřehánějte 🙏😁Polsko je fajn - nádherné pláže 👍ale strašně náchylné na počasí kdy může být celkem kosa 🤪😁
a je třeba jet když je tam zrovna teplo 😉v centrech /centralních plážích narváno - polovina Poláků u Baltu a druhá u Jadranu😁levno tam určitě není - stejně jak jdekoli u moře 😉😁😉🤘
Á už to začíná. Porovnávání hrušek s jablky. Proč je tedy v létě takové stěhování národů z Polska když tam mají takový ráj na zemi?
Souhlasím a z vlastní zkušenosti vím že je tam draho jako v Itálii
Baltské moře je dlouhodobě považováno za jeden z nejvíce znečištěných mořských ekosystémů na světě. Situace je komplexní, zahrnuje vysokou úroveň znečištění živinami (eutrofizace), chemikáliemi a přetrvávající radioaktivní stopy po historických událostech. V polských letoviscích (Gdaňsk, Sopoty, Kolobřeh) se často prodávají ryby, které nepocházejí z Baltu. Ryby z polského Baltu jsou k jídlu sice bezpečné, ale s určitými výraznými omezeními, která se týkají především četnosti konzumace a konkrétních skupin lidí. Chorvatský Jadran je v porovnání s Baltem výrazně čistší. V roce 2024 i 2025 byl opakovaně vyhodnocen Evropskou komisí a Evropskou agenturou pro životní prostředí (EEA) jako oblast s nejčistší vodou ke koupání v celé Evropě. Co více dodat ...