1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Jsem překvapen , že se o této lokalitě píše až po tolika letech , kdy se volně jezdí do Chorvatska na dovolenou. Pelješac znám už od osmdesátých let , kdy byl ještě problém vycestovat , ale po otevření hranic je to opravdu nejlepší i nejklidnější místo na Chorvatském pobřeží. Bohužel i tam však dorazila v devadesátkách válka a mnoho měst a osad v okolí bylo poničeno , což je dodnes viditelné , následně nedávný "přechod" na Eura místo Kuny s cenami trochu zahýbal , ale mohu potvrdit , že přes delší vzdálenost než Makarská , se návštěva toho místa opravdu vyplatí . Celý poloostrov je opravdu hornatý a syrový , ale dole u vody je to nejklidnější a nejčistší místo Jadranu. Kromě Stonu , který je popsán v článku doporučuji i návštěvu Trpanje , Drače , Orebiče , kde se dá lodí přejet na ostrov Korčula za pár korun , projít si staré město , pokoukat na krásné panorama pevniny z hradeb města , dát si luxusní zmrzlinu nebo dobrou kávu a samozřejmě si užít písku a vody. Samotná Stonská zátoka i moře mezi pevninou a poloostrovem má nejvyšší obsah soli v celém Jadranu a tudíž je vhodné pro lidi s kožními problémy jako ekzem nebo akné. Omlouvám se , že se tak rozepisuji v pouhém komentáři , ale pokud tam zavítáte , asi mi dáte za pravdu , že se z této lokality cítím stále "unešený" . Jezdím tam pravidelně několik let , doporučuji konec srpna - začátek září ,vzhledem k dozrávání oliv , fíků , vína , melounů a dalších druhů ovoce , na které narazíte na každém rohu a následně i na možnost zakoupení kvalitních domácích produktů jako je olivový olej , pálenka či víno z hroznů .

6
Před 6 měsíci

Pelješac byla moje první a poslední dovolená v Chorvatsku, nechápu co na tom kdo má a to bylo už před x lety, kdy tam bylo aspoń levně. Na turistiku bych do Chorvatska jela, ale k moři ani zadarmo.

2
Před 6 měsíci

Proč vůbec ještě jezdit do Chorvatska? Byl jsem jen 3x a stačilo. Letadlem jsem u moře za 3 hodiny kdekoliv jinde a ještě si ušetřím nervy ze silnic a 2 dny z dovolené.

1
Před 6 měsíci
Jiří Šimoník

Pane letadlo bude lepši že vi vubec tam nejezdite a ještě bude lepší pro vas že ušetřite,vetšina čehu neumi vubec uživat dovolenu jenom se cpat do moře nebo se předvadět a nic nevi co je kolem jich a jak ušetřit a jak zaplatit nejméně

2
Před 6 měsíci

Já dávám přednost Saint Tropez. Je tam levněji a hlavně je tam na rozdíl od Chorvatska dobré jídlo a víno.

3
Před 6 měsíci
Petr Vrbata

Že by byla Francie levnější se mi nezdá, ale každopádně chápu, naprosto jiná liga.

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA