1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 4 roky

Samozřejmě, že tempomat spotřebu nesnižuje (pokud tedy řidič není úplné kopyto). I průměrný řidič, který trošku předvídá, dokáže jet za spotřebu minimálně stejnou, ale spíš i o dost nižší. Ví totiž co je před ním a kam pokračuje cesta a jaký má sklon a dovede předvídat. To auto nedokáže, bohužel. Ještě jsem neviděl auto, které by mě dokázalo ve spotřebě na tempomat porazit. Ani jedno. Je to jenom pohodlnější. I když u některých aut ani to ne.

10
Před 4 roky

Tempomat rozhodně spotřebu nesníží, navíc s ním řidič částečně snižuje pozornost, auto si jede samo, k tomu dnes hlídání pruhů, no a když se něco děje, reakce je o kousek pomalejší, než při plném soustředění s nohama na pedálu (levá u pedálu).

11
Před 4 roky
Michal Erbs

Když už má auto tyto funkce, tak má automaticky i Aktivní brždění. Tak že je reakce mnohem rychlejsí, než ta lidská. Ale pravděpodobně jste neměl ani tušení,že něco takového existuje 🙂

11
Zobrazit další reakci
Před 4 roky

Článek je sice o tempomatu, ale zaujaly mě dvě věci, třeba že klima zvyšuje spotřebu až o 3 litry (to by ji zapínali jen boháči) nebo také zapnuté rádio, to už je fakt moc...

17
Před 4 roky

Kéž by všichni jezdili na tempomat, v tunelu Blanka šup 75Km/h plynulá jízda a ne že se v každém stoupání zpomalí na 60, než všichni přeřadí tak je na světě krásná kolona 🤢

4
Před 4 roky

Tempomat spotřebu spíše zvětšuje, moje osobní zkušenost-

15
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA