Fantasy autor ? A nikdo ho nemaže ? Svoboda slova ? Každý má právo říkat co má na srdci , ale jen některé nás mažou , atd...
To jak obyvatele země, která ztratila v boji proti nacismu 30 milionu lidí nebo kolik nechápou co to nacismus je mě naprosto fascinuje, ani očividně velmi známé osobnosti to často nechápou. Mě to ve škole taky neučili co to přesně je, ale je to z toho názvu tak patrné, že ani nemuseli. Totální Bízár, Já vždycky říkám pýcha je slepota a tyhle "osobnosti" mi to jen potvrzují.
Sergeji, Segeji jak jen ty můžeš sám se sebou žít?
Tak já nevím, podle Rusů je každý nacista (předpokládám, že vůbec netuší význam toho slova). Jen oni jsou čistí jak lilie, jen ukázkový fašisti.
pardon ukázkoví
Když se nechá přebujet ukřivděná sebelítost, vzejde z ní bezcitná krutost, viz Hitler, Putin, ...
youtu.be/8q5O_S14KOM
Knihy od Ljukjaněnka mám rád (za nejlepší považuji Spektrum). Vzhledem k filosofickému přesahu jeho knih, která u tohoto žánru není úplně obvyklá, i k určité kritičnosti vůči některým jevům ruské společnosti ("noví Rusové") mě tento autor svým postojem nemile překvapil. Jak je vidět, ani vzdělání a inteligence nečiní v Rusku člověka imunního vůči tamnímu letitému propagandistickému vymývání mozků. Lukjaněnko označuje Čechy za "nacisty" a přitom není schopen postřehnout, že se sám stal nacionalistu = nacistou. Podstata nacismu nespočívá ve vztahu k někdejšímu německému režimu, ale právě ve vztahu k režimu a národu vlastnímu - k jeho adorování, mesiášskému poslání, nekritickému obdivu k vůdci, neschopnosti připustit zásadní vady režimu apod. Hranici mezi patriotismem a nacionalismem Lukjaněnko evidentně překročil, bohužel. Trapné je i to, jak vůbec nechápe, že nakladatelství, po vyplacení autorského honoráře, svůj vlastní zisk může použít na co chce. Nelze vůbec pochybovat, že to je legální (nejsou to jeho peníze). Autor může pochopitelně nesouhlasit s postojem nakladatelství a nepublikovat u nich - ale to je asi všechno.
Výstižně napsáno.
Smutné, kam se "Světlý" dostal.
V případě Československa byl počet sovětských obětí nejprve vyčíslen na 97 tisíc padlých vojáků, později se však celkové ztráty Rudé armády podivně vyšplhaly až na 551 432 osob, což by prý představovalo 14,18 procenta sovětských ztrát při osvobozování devíti evropských a dvou asijských zemí. Sovětští vojáci si počínali nikoliv jako osvoboditelé, ale jako dobyvatelé, znásilňovali ženy (u nás 22 tisíc), kradly hodinky a jízdní kola. Tajné služby NKVD a Směrš odvlekly z Československa tisíce občanů do lágrů NKVD. Dne devátého května okolo desáté hodiny dopoledne, tedy již v době MÍRU, zaútočilo sovětské letectvo na města: Mladá Boleslav, Litoměřice, Roudnice nad Labem, Mělník, Dubá a Benátky nad Jizerou. Města naplněná lidmi radujícími se z konce války, jen v samotné Mladé Boleslavi se jednalo o více než pět set obětí, celkem 1300.
Souhlas moje babička přežila celou válku v Praze a když přijeli rusové schovávali se v Jílovém pod kládami.
Zajímavý posudek na český národ ! A co ten český posudek na Rusy, to onen ruský buran nečte, že. Jak se zachovali sověti/ Rusové v roce 1969? To byla podle nich internacionální pomoc, ale Češi doplňují - se srpem pod krkem a s kladivem nad hlavou !
Tento člověk lže jako Putin a jeho nohsledi.On sám se chová jako fašista.Vim vyprávění strýce a otce, že rusáci při osvobozování znásilňovali a pro náramkové hodinky vraždili(Čechy)a dělali jiná zvěrstva.Je vidět, že je fantasta,nebo fašista.
Důsledky hradní politiky ustupování a podlézání bolševikovi. Drzost ruských ultra nacionalistů nemá meze, nechápou, že překročili hranici lidskosti, proto jsou vyčleněni na společenský okraj.
nj,holt fantasta je fantasta....nebo fantasmagor ? ....300 000 kusů osvobozovalo a znásilňovalo ,ale to se mu do jeho sci - fi nehodí