1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 12 hodinami

Před několika lety jsem vzal na zkoušku i prostřednictvím Pracovního úřadu několik bezdomovců na pomocné práce. Zmizelo mi několik vrtaček, na stavbě vydrželi pouze několik hodin, než se opilí, po první výplatě už jsem je neviděl. Tím moje snahy o pomoc skončily. Většinu ovládá démon alkohol, tady není pomoci. A iglú nepomůže

5
Před 1 dnem

Řešení není zas tak složité. Stačí si najít práci, které je většinou dost a pak si sjednat podnájem a je to. Stačí jen makat, jak ostatní, ale to se jim nechce a tak žebrají a obtěžují slušné lidí. Dlouhá léta nemakají, nemají pak nárok na důchod a žebrají.

33
Před 1 dnem
Sedláček Josef

Ale trochu se zamyslete i vy . Než vydělá první peníze , musí někde existovat aby odpočatý a v pohodě existoval i v práci . Nebo zkuste měsíc , když sám chodíte do práce při tom přespávat někde v křoví . Na podnájem potřebuje kauci , třeba na Moravě se dávají i 3 nájmy dopředu plus realitky si taky svoje na tom vyžebrají . No nevím , jestli to je tak jednoduchá schůdná cesta pro ně , jak si to by představujete . To jsou lidé bez ničeho . Žádný finanční polštář , často i nemocní , ...

26
Před 1 dnem

Proč není oně postaráno jako o uprchlíky ? Nebo to nejsou lidé ? Zatím jsem nikde nečetl že by nějaký uprchlík přečkával zimu jako pes v nějaké boudě .

36
Před 1 dnem
Libor Luka

Uprchlíci dostanou všechno. Taková uprchlická rodinka s malým dítětem nebo dětmi, tak i kdyby muž pracoval, tak matka zůstává doma pokud jsou děti malé, tak náš stát jim zaplatí bydlení, zdravotní pojištění, přídavky na děti, ona dostane min. životní minimum a pokud on pracuje z části na černo, tak ještě jemu doplatí nějaké peníze. No a naši lidi, i když bezdomovci nedostanou ani ťuk. To, že je jsou mezi nimi hodně alkoholici, to je nemoc, jsou nemocní, ale to neznamená, že musí žít jako psi. Hlavně, že je postaráno o uprchlíky. 👍

27
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 22 hodinami

Je otázkou proč jsou lidé bez domova, to by neměli v současném světě existovat, je něco nastavené špatně...

5
Před 18 hodinami
Ludmila Renzova

Oni sami si to tak nastavili.

4
Před 23 hodinami

Ať jdou dělat.Za měsíc můžou jít na ubytovnu a bydlej.Nebuďte naivní.99%z nich pije a jsou líný.

7
Před 18 hodinami

Znám člověka co jé bez domova práci a ubytování měl dělal jak šroub do první vyplatí jím není pomocí škoda času

1
Před 1 dnem

Jejích volba a nebo žít prací joko normální člověk a bydlel, proč se to řeší?

11
Před 1 dnem
Václav Gončarov

Každý nechce každé ráno vstávat a jít do zaměstnání. Docela těm lidem rozumím a čas od času některému z nich dám jednu, nebo dvě stokoruny a je mi úplně jedno za co jí utratí. A co je v dnešní době normální?😎

5
Zobrazit další 4 reakce
Před 1 dnem

A co třeba jít do práce a vydělat si na pronájem?😉

21
Před 19 hodinamiUpraveno
Miras Sedlacek

Na pronájem potřebujete mít aspoň 4 platy na účtu. Často chtějí 3 nájmy kauci+ první nájem. S minimální mzdou ještě bude cca 4-5měsíců na ulici než si na to vydělá...a to se ještě nebavíne o poplatcích a jídle...

3
Před 1 dnem

Iglou?

7
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt