To je šílený!!! To majitel farmy zemřel nebo jde o nějakou zrůdu. Proč nikdo ze sousedů nezareagoval dřív, to nikdo neviděl neslyšel? Vždyť ta zvířata musela řvát hlady dlouhou dobu!
Přesně to mě napadlo. Buď zemřel nebo jde o zrůdu. Nechápu nevšímavost a nezájem lidí. Myslíme si, že jsme jako lidé páni tvorstva. A měli bysme se za sebe stydět. Mnohá zvířata jsou na lepší úrovni než my.
Lidské zrůdy, co se dopouští takového týrání zvířat... patří též bez milosti utratit. 👿😡🙏😢
A stejně trýznivou smrtí!
To není normální. Demokracie po Česku. Každý si dělá co chce.
To jste vystihl přesně. Projevuje se to ve všech oblastech života u nás.
Pořád nechápu, PROČ si někdo pořizuje zvířata a ještě tolik, když jim nedokáže zajistit základní podmínky, jako je denní přístup k vodě, ke krmivu a také určité zázemí, aby zvířata měla svou pohodu. Ale protože vědí, že jim NIC NEHROZÍ, tak berou zvířata (za účelem zisku-maso, vejce) jako věc. Ale zvíře NENÍ VĚC !!! Je to živý a velmi vnímající tvor.
Zrovna včera jsem viděla krátkou reportáž z velkochovu, který byl ukázkový. Krávy měly prostornou moderní stáj, kde byly krávy na volno v ohradě, chráněnou před průvanem, pracovníky v mnohém nahrazovali roboti (hrnuli krmení, dojili, při dojení se zobrazil zdravotní stav krávy apd) a i sám majitel o zvířatech mluvil moc hezky. To samé vepři, selátka měla vyhřívané boxy a byla s mámou v kontaktu. Celkově to působilo velmi příjemně. Ano...jasně, že je to o penězích, je to velká investice a jasně, že ta zvířata jdou potom na pořážku, ale prožila celkem spokojený život a majitel si byl vědom toho,že má na starosti živé tvory !!!
Můj tatínek, drobný chovatel mi už jako dítěti vysvětlil, co může a co nesmí baštit čuník, slepice, králíci. A vždy platilo, napřed zvířata, potom lidi. Když vážně onemocněl a věděl, že brzy přijde jeho čas, postupně (jak to časově šlo) všechna zvířata buď daroval nebo prodal, aby měl jistotu, že po jeho odchodu nebudou trpět bez krmiva a péče.
osobně mám zachráněná bezprizorní zvířata, převážně kočky a můj přístup je stejný, jaký mě tatínek naučil.
Bohužel, hospodářská zvířata to mají moc těžké, protože mnoho chovatelů přecení své síly a berou je pouze jako zdroj financí a tak k nim i přistupují.
Mnoho chovatelu nejen preceni sve sily, ale bohuzel i mentalni schopnosti. Takto chovat zive tvory muze jen hlupak.
Toho co to má na svědomí....ať víme čert taková hrůza
Když nechci vidět tak nevidím. Jen díky lhostejnosti lidí zemřela hromada zvířat. A argument že někdo někde hlásil a nic se nedělo? Tak se snažím dál až začnu úředníkům lézt na nervy a raději se tam podívají. Možná stačilo zavolat policii. Teď toho bude plno a všichni se shodnou že za to může někdo jiný než zodpovědné osoby a úřady. To se musí nechat ta zvířata vyhladovět aby se něco dělo? A stejně tak majitelka, doživotní zákaz vlastnictví byť jediného zvířete a mastnou pokutu!
Tohle asi nikdy nepochopím.... Pořídit si velká, náročná a poměrně dlouho žijící zvířata a pak se na ně úplně vykašlat... A na opuštěném ostrově to taky asi nebylo, lidi chodili okolo, vencili poblíž psy a bylo jim to všechno u zadku... To nikdo nepozná týdny umírajícího koně? Nepřijde mu divná mrtvola zvířete ve výběhu mezi živými? Myslím, že se časem dozvíme, že s "chovatelem" byly roky problémy, občané to hlásili na obci, policii, veterinární správě a úředník se dostavil a dozvěděl se, že ho nikdo nepustí do chovu a tak se omluvil, sbalil se a šel si udělat do kanclu kafíčko
Ale, proč ho nezmiňují už v tomto článku? To se vypařil nebo zemřel?!
Lidé nechají zemřít člověka ležícího na chodníku. Lidé dokáží nechat zemřít i zvíře v hrozných podmínkách. Jsme to ale divná rasa 🤷
Přesně tak, hlavně že se kolikrát povyšujeme. Trapné.. jsme ubozí
Není nad rodinné farmy! Můj dům, můj hrad a nekoukej přes plot, že zvířata hladoví
a hladem dokonce hynou! Do velkochovů instalují tajně kamery a aktivisté řádí jako
pominutí, když někdo popohání zvíře. Prostě dvojí metr, protože velkochov je
ideově fuj a malochov huj. Co tak aktivisté kontrolovat i takové "rodinné farmy" ?
Kde jste aktivisté byli, když ta zvířata strádala a hynula?
Pan starosta taky pěkný pazdrát než se k něčemu rozhoupal. O lidech, co chodili kolem ani nemluvě...