Ráda bych viděla, kde vezmete ty lokální potraviny. Vše se dováží, maso i zelenina.... Mrkev, celer, por. Koukala jsem na dodací list jak blázen, Celý svět, Holandsko, Izrael, Španělsko, Francie...A dostat se do ceny, např. 45,Kč na den 2 x svačina + oběd, vč.pití. Ano, chemie je špatně. Čerstvé ano. Ale nechtěli byste raději kontrolovat potraviny, které se sem dováží, aby byly zdravé ?!
Neustále se přidává práce, vyplňují se papíry jak na běžícím pásu, po administrativě musí vedoucí ještě pracovat manuálně do kuchyně ( teď jsem domyla nádobí), platy na houby, důchod v nedohlednu. Máme 2 školky, cca 200 dětí a 25 dospělých strávníků. Vyvážíme do 1. školky, uvařeno pro ně musíme mít do 9,15! Nikoho nezajímá, že se vše dělá na 2x, že kuchařky chodí do práce na 5. hodinu, samozřejmě bez příplatku, aby to stihly. Na to vše máme 2,5 síly + vedoucí, tedy mě. Sílu nelze sehnat, protože za ty peníze tu dřinu nikdo dělat nechce.
Děti zeleninu ani neochutnají, automaticky ji odhazují. Spoustu jídel ani neznají. Minule třeba kynuté knedlíky s jahodami. Jedly by jen suché rohlíky a kupované koláče. Učitelky jim už ani neřeknou, aby alespoň ochutnaly, nesmí je nutit. Kdysi jsem měla tuhle práci ráda
Další bláznivá aktivistka na zdravou výživu kterou si sama vymyslela. Nemá nikdo jim dávat možnost veřejně vystupovat.