Nikdy se mi nestalo. že by se řidiči městské dopravy v Praze ke mně chovali špatně. Kolikrát jsem spoj dobíhala a počkali na mě. Ono taky je důležité, jak se chová cestující. Boty na sedačce a podobně.
Myslím , že botičky dítěte tolik nevadili.
Tady si řidič uvědomil, že se nechce vystavovat riziku trestu když by musel např. nečekaně prudce zabrzdit a dítko by obličejem skončilo na hraně opěradla.
Bohužel dvojice (po vysoce pravděpodobném prvotním vyzvání k opuštění tramvaje) NIJAK NEREAGOVALA (pokud pominu řidičem tvrzené plivnutí a posměšky).
V řidiči po té ,, bouchly saze" a vyjádřil se velice nevhodně.
za sebe říkám, že stát se mi toto v cizině , tak bych ,,měla z ostudy kabát" z toho, že neznalost slušného chování mi způsobila překročení pravidel a 2x by mě NIKDO K OPUŠTĚNÍ VYZÝVAT VÁŽNĚ NEMUSEL.
Je zjevné (už ve vygradovaném sporu, kdy dítě pláče řidič řve a emoce ,,stříkají")výzvu k opuštění MUSEL OPAKOVAT 7x než dvojice pochopí, že dál jí nepoveze.
Ozvala jsem se v kauze šikany žáků 1 třídy na škole v přírodě kauza ZŠ Kuncova diplomy s prasatkem protože třídní učitelka veřejně vyzvala ostatní děti k pokřikování fujj. Výsledek je takový že učitelky byly potrestaný ale já po 6 letech velmi dobře odvedené práce s vynikajícím hodnocením jsem bez práce.
A víte co? Udělala jsem správnou věc zastala jsem se jako jediná z x dospělých malých bezbranných dětí. Bohužel jsem byla jediná , a věřím že kdybych tu situaci natočila na mobil nebo by vypovídali i ostatní dospělí tak ty učitelky nedostanou jen vytýkací dopis a stažení osobního hodnocení, ale letí na hodinu a už by si ve školství ani neškrtli.
Proto se nedivte , že nikdo nezasáhne.
Nějak to nedává smysl, proč byste mela byt bez práce?
Třeba se jich nikdo nezastal proto, že je ti vykázaní cestující taky štvali?
Ano myslím, že máte pravdu, ale bohužel to se tady nesmí říkat.
...šel je upozornit aniž věděl že jsou to Ukrajinci ...na videu není co řekli ridičovi ...🤔ano asi mu něco řekli ...a....pak teprve to někdo natočil....a odsuzuje se jen řidič u kterého se asi projevila frustrace z toho jak jsou v Česku Ukrajinci nedotknutelní ....🤨
A řidiči hromadné dopravy si zase v depech a hospodách říkají ,, Víte jak je to těžké, vozit opice a ještě mít za ně zodpovědnost ? ,, .
Mě to ani nepřekvapilo Dítě co není zrovna pod dohledem dospělého si vesele hopsá a znečišťuje sedačky na kterých si někdo sedne.Ale i dítě co po zabrzdění tramvaje může protetět celou tramvají a neskutečně se zranit. Domnívvám se, že existuje přepravní řád, který v tomto případě nebyl dodržován.Za celou věcí je nezodpovědný doprovod malého dětska.Chování flustruovaného řidiče také nebylo profesionální, ale asi pochopitelné.
no jo, ale že bych někdy viděl vyjet řidiče na smradlý agresivní bezhousy, nebo na super dotěrný uřvaný sprostý etnický čechy to ne, ale na prarodiče s dítětem to jo. vidím jak se chovají pasažeři v mhd, ale reakce řidiče je pokaždé se zavřít do budky protože co kdyby na ni dostal, ale tady si frajer troufá ... je mi jedno co tomu předcházelo je to morální křupan a ubožák !
Stejně jako Vy. Pokud nevíte, co tomu předcházelo a ještě je Vám to jedno, tak proč to vůbec komentujete?? Vlastně - klasika české populace. Proč bych si neplivl, když můžu a ještě v bezpečí pc...
Na vykázání cestujícího porušující přepravní podmínky má řidič právo, nehledě na to ,jestli se jedná o Čecha,Ukrajince,Rusa nebo Američana. Bohužel zrovna tito naši hosti nerespektují nic a nikoho, pak to dopadne ,tak jak na videu. Řidiči rupnou nervy, což by se nemělo stát. Udělil bych mu odebrání prémii na tři měsíce ,tak jako v politice , když se ztratí třeba miliarda. Přes opakované výzvy k opuštění vozidla na které nereagovali se pak stalo , že pan za drzost dostal facku. Řidič na ně měl zavolat policií a ještě by byl za hrdinu, že se tramvaj konečně rozjela.
Facka není vidět!
Padesát let jsem do zaměstnání i jinam dennodenně dojížděl pražskou městskou dopravou, někdy i přes
dvě hodiny denně. Za tu dobu jsem zažil snad stovky českých dětí, které v zahnojenych botech tancovaly nejen po sedadlech ale i mě po nohách a kolenou. Nikdy jsem si nestěžoval, nikdy jsem na nikoho nekřičel. Bral jsem to jako daň, i když rodiče byli třeba "na zabití". Ale takovouhle scénu jsem kvůli tomuto nikdy nezažil. A je to dobře.
Proč by se jich měl někdo zastávat. Chovají se tu jako doma. Většina si myslí že jim to tu patří. Asi většina z cestujících měla špatně zkušenosti se zastáváním. Paní pisatelce tohoto článku bych přál,aby se párkrát projela v MHD v Plzni a změnila by názor.