Ke kvalitě hranolků se vyjadřovat nebudu, ale vadí mi nesprávný tvar slova hranolky, který autor článku použil. Hranolek je rodu mužského neživotného, nikoli rodu ženského (pak by bylo ta hranolka jako žena, a tedy test hranolek jako žen). Je ten hranolek jako hrad, ty hranolky jako hrady, a tedy test HRANOLKŮ jako hradů. Myslím, že ten, kdo píše do médií, by tohle měl ovládat.
Mám pro Vás špatnou zprávu. V únoru ÚJČ kodifikoval bohužel i tvar "hranolka", přestože "hranola" nic neznamená. Je mi to líto, ale je to tak. Čeština se postupně upravuje a zjednodušuje ad absurdum, aby i naprostý blb, který nepobral učivo třetí třídy, mohl být pyšný, že píše a mluví spisovně.
Není nic jednoduššího a levnějšího, než si koupit kilo brambor a ty si sám oškrábat, nakrájet na hranolky v tloušťce dle preference a usmažit nebo upéct v troubě 🙂
Kdy jste to dělala naposled?...Když to dáte jen tak jak píšete do friťaku usmažit, tak budete koukat že je máte spálené a tvrdé...jinak to chce trochu více práce a umu...nebudu poučovat ale není to ani tak snadné a ani levné! A upéct v troubě, to jse pak nebavme a fritovanych hranolkach.
Já kupoval jenom mc cain golden long. Teď už nakupuji jen v makru od aro ty červené. 2,5kg hranolků za 70 kč a jsou perfektní. Hodím je do trouby a jsou skoro stejné jako od mc caina.
V první řadě záleží na kvalitě brambor.