1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 7 měsíci

Třeba nedávno jsme na natáčení řešili, že lidé často říkají „ostřikovače“, přestože to jsou „odstřikovače“.

Nikoliv často, ale vždycky. Jsou to ostřikovače, čeština jiný výraz nezná. V životě jsem nikoho neslyšel říkat odstřikovač. Ukažte mi jakýkoliv výkladový slovník, obsahující slovo odstřikovač. Jakákoliv kontrola pravopisu vám to ihned opraví na ostřikovač.

4
Před 7 měsíci
Petr Líný

Výraz "odstříknout" se používá snad jedině v souvislosti s mlékem, kde buď žena odstřikuje z prsu, nebo při dojení.

2
Před 7 měsíci

To s tím "čudem" není pravda. To si vymysleli autoři Brunner a Frýda ve své humoristické knize. (Další historkou je zde například, že pan Tachovský vynalezl tachometr.)

2
Před 7 měsíci

Rozhovor fajn a zajímavý, šikovná holčina.

Byla ale nutná narážka na kauza Turek a obsah internetu? Otázka šla položit i bez toho. Ono je někdy fajn si od stokrát otřepaných "politických" kauz i odpočinout a nemusí se to nutně tahat všude...

4
Před 7 měsíci

Od toho vysvětlení používáme označení tři omegy práce😁

1
Před 7 měsíci

Neřekla bych, že správně je odstřikovače. Přece ony ostřikují sklo. Ani jsem nikdy neslyšela, že by to někdo používal. Možná to autorka článku přehodila.

4
Před 7 měsíci
Naďa Brychtová

Slovo "odstřikovač" nelze nalézt v žádném výkladovém slovníku.

2
Před 7 měsíci

Jestli ono ty tři prdele práce nemají nejsou souvislost s pracovní délkou resp. zkratkou: pr. del.🤔 Omega a železnice souhlasí, jenom si nejsem jistej, jestli jedna Omega nebyla 3 pr.del...😁

1
Před 7 měsíci

Musíme počkat "jak se to vyvrbí"...česká fráze, používaná v situaci, kdy čekáme

"jak se to vyvine...!

(Jinak - stěrače stírají, ostřikovače ostřikují a blinkry blikají. Dr. Králik...).

2
Před 7 měsíciUpraveno

Když mám tři prdele práce, tak se to snažím rozdělit na šest půlek.

4
Před 7 měsíci

Aneta je super, její videa jsou vtipná a zároveň poučná 😉

1
Před 7 měsíci

Já zůstal na ocet...

1
Před 7 měsíci
Filip Vrbík

Tak si dejte pivo 😀

1
Zobrazit další reakci