Z praktické zkušenosti je tento staronový pohov méně pohodlný. Zkuste stát cca 1/2-1h, v podstatě, na jedné noze. S mírně rozkročenýma nohama je postoj vyvážený. (Navíc si uleví i ruce. Můžete je zaháknout do sebe.)
Pokrčením jedné nohy je postoj "pokřivený". Moc přirozeně mi to nepřijde. 🙂
PS: momentálně se již opět "pohovuje" po americku. 😉
no já pamatuji oba pohovy a jednoznačně lepší je ten co se ted vrací,ted ještě vojákům koupit třeba zimní oblečení a jiné nepodstaté věci jako batohy a máme to komplet
Já si pamatuju povel rozchod. To se musela vystrčit noha na půlkrok dopředu a tzv. s ní plácnout o zem. Nevím, jestli ten povel ještě trvá, ale měli by si dát pozor, aby je nebolela kyčel.
Rozchod pamatuji taky.Ale aby se musela strkat noha??to ne.Rozchod byl rozchod.
To ta odluka od USA jde docela rychle.
To naše vojsko má v podstatě pohov desetiletí od 2. sv. Navíc stojí na hlněných nohou, tak je úplně fuk, zda pravé, či levé. Otázkou je, co udělají až příde povel "vboj"! To bude tragédie, jako třeba ta cvičná mobilizace tuším v r. 83. pamětníci ví, o čem mluvím.
no, tvl, kvůli takové hovězině se dohadují 7 let ??? na kterýho svatýho ten povel vůbec měnili ? nenapadá mě žádný rozumný důvod ...
Je to praktické, vejde se jich víc na menší prostor. A to ani vojandy nesmí mít ty nohy od sebe ?
Můžou, doma v ložnici.
Tak nejdůležitější položka v armádě vyřešena a teď ještě ty maličkosti - Tanky, BvP, nová PVO, raketomety. dostatek uniforem a neprůstřelných vest, i pro mobilizované, drony obranu proti nim, vrtulníky, dělostřelectvo a stíhačky no prostě maličkosti ale to už se dá vzvládnout.
To se dá zvládnout......asi budeme bojovat proti celému světu......To abychom všichni dávaly celou výplatu na zbrojení, že ?
můžete mně uznat za hlupáka,ale v 70-85.roku to byla armáda,sloužil jsem u průzkumného praporu ,průzkumné roty v tachově,byli jsme proti našemu nynějšímu největšímu přáteli ,7 americké armádě,co jsme museli znát a dokázat by dnešní profici asi nedali s naší výstrojí a výzbrojí,na jejich obhalobu ,bylo nám 19-22 let,asi tak vy rusobijci
Já jsem byl v Boru u T.Tankán.81-83 mrkni na Odkaz
Teď se naší armády opravdu každý zalekne. Pořadová cvičení typu vpravo v bok-vlevo v bok byla vždy naprostý základ každé armády. Myslím, že po této kardinální změně se v náborových střediscích dveře netrhnou. Armáda nakonec bude nucena odmítat i ty nejschopnější!
No to bude prča až protistrana uvidí cvičit naši armádu tak určitě vezmou nohy na ramena a zmizí v dáli.
To je zásadní změna v armádě zejména proto, že nic nebude stát. Vlastně bude, neboť se musí provést tiskové opravy v příslušném řádu. To však bude stačit přelepením. Návyky získané náročným výcvikem v pořadové přípravě se opět tímto výcvikem podaří změnit.
My na vojně měli jednoho majora, ukázkového pitomce, i když to byl pilot nadzvukového stíhacího bombardéru. Bazíroval na pořadovce tak, že to hraničilo s diagnózou, a "proslavil" se výrokem: Soudruhu desátníku, ano, vy v tom zeleném, po zaměstnání si vezmete na povel celou tuto rotu a budete s nimi cvičit pořadovou přípravu až do úplného osvojení! Dokud z těch ovcí neuděláte vojáky, tak zapomeňte na vycházky i opušťák!