1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

Jsem pro změnu, protože střídání dnes nemá žádný význam. Co nechápu, jsou nářky, které posun o hodinu každoročně provázejí, zvláště zdůrazňování zdravotních problémů. Zejména mě to baví u lidí, kteří se pak na sítích chlubí, kolikrát za rok byli v exotických zemích. Tam posun často daleko větší zřejmě nevadí

21
Před 1 měsícem
Vladimí Urban

Přesně, líp bych to nenapsala😀😀😀😀

9
Před 1 měsícem

Já jsem pro všelidové referendum ... A uvidíme, co chtějí lidé.

Před 1 měsícem

Takové kecy, negativní vliv na zdraví člověka 🤦🏻‍♂️ jednou za rok to lidem vadí a to když se posune čas dopředu a jdnu noc mají o hodinu kratší, když ji mají na podzim delší, nikdo ani necekne. Co noční směny, ty jsou OK???

Uvědomte si, že při zimním čase v létě, vám bude ve tři hodiny svítat a to nikomu vadit nebude že nebude moct spát? Kor ti co chodí do práce na osmou, devátou, chci je vidět... 😏

42
Před 1 měsícem
Ladislav Čech

A co Ti, co chodí do práce na šestou a večer jdou při letním čase spát za světla, protože potřebují určitou dobu spánku.

Vždy budou dva názory.

Každopádně bych byla pro vrácení se ke středoevropskému času.

28
Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

No některé příspěvky jsou opravdu perly. Je logické že pokud ke zrušení konečně dojde

tak by měl platit středoevropský čas, který je celosvětově zaveden a rozlišen do jednotlivých časových pásem a v podstatě se tím řídí celý svět.

Chápu, že pár lidí by si to přálo jinak, ale nejsme ve světě žádná vyjímka, aby to u nás bylo jinak. Z více než 194 státu používá ještě změny času necelých 40% a postupně ubývají a změnu času opouští.

Řídí se rozdělením do časových pásem ,které platí pro celý svět

5
Před 1 měsícem
Pavel Volný

Časový pásma nejsou žádný dogma. Jejich hranice jsou značně upraveny podle hranic států, takže skutečný přírodní sluneční čas se od oficiálního liší i o hodinu. Dále lidé žijící na rozhraní mají vůči sobě o hodinu rozdíl, podle toho jestli žijí na mapě kilometr vlevo nebo vpravo od čáry. Čili ony ani časový pásma nejsou nijak přirozený.

5
Zobrazit další reakci
Před 1 měsícem

Negativní dopady na zdraví? Blbost. A že nikomu nevadí časové posuny na dovolených. Na letní čas si do pár dnů zvykneme, ale jak si zvykaji ti chudáci se musí vypořádat s časovým posunem cestou na dovolenou a po několika dnech či týdnech si musí zase zvykat domácí čas.

45
Před 1 měsícem
Jaromír Opa

Souhlasím, větší vliv na zdraví má každo týdenní změna směny v práci ranní, noční, odpolední a pořád dokola změna času je proti tomu v pohodě. Ale tento vliv na zdraví nikoho nezajímá.

44
Před 1 měsícem

Jsem rád,že touto jednoduchou změnou konečně všichni vyzdraví😉jen pomyslim a pohodlím se za ty chudáky nemocné a trpící,kteří dobrovolně několikrát ročně létají přes několik časových pásem a vsadím se, že mezi nimi jsou i zarytí zastánci zrušení střídání času. Časem bych doporučil zrušit tyto nezdravé a psychicky narušující přesuny přes půl světa kvůli rozežranosti a kratochvíli a zavedl bych povinné procházky přírodou po českých a moravských hájích. Ano, toto by bylo prospěšnější tělu i duchu. Jen člověk ducha mdlého a nevyrovnaného, se může vymlouvat na chabé zdraví zapříčiněné střídáním času.

9
Před 1 měsícem
Zbyněk Ripka

Já bych doporučil procházky i do slezských hájů. Ale jinak souhlas. Ta touha zrušit střídání času je jako nějaká loby.

12
Před 1 měsícem

Za mě zachovat letní čas. My na vesnici potřebujeme po práci ještě podělat hromadu práce na zahradě a kolem domu. Je mi jasné,že se nikdy neshodneme s těma v bytech,těm je jedno kdy zalezou k televizi...

42
Před 1 měsícem
Michal Duda

Jsem na vesnici a chci zachovat středoevropský.

46
Před 1 měsícem

No já bych to řekl takto: lidi už si doháje zvykly na oba časy tak je tedy jedno který zůstane. Nicméně já si nepamatuji dobu kdy se čas neměnil takže, a takových lidí je více. Za mě je více logický letní čas a proč: tak zaprvé, když se nechá zimní tak mám pocit že v létě nás slunce bude budit už o půl páte, to je dost blbé a za druhé léto je mnohem kratší než zima, takže když už v srpnu jde poznat, že slunce zapadá kolem osmé večerní skoro tak raději nechat letní. V zimě to je prostě normální, že se stmívá dřív a jako energie bohužel jsou drahé i tak, ať bude zvolený jakýkoli čas. Nicméně léto je kratší než zima a tak by si ho člověk rád užil delší dobu i v podvečer a ne že v osm už tam jak v pytli.

44
Před 1 měsícem

O jeho zrušení podle webu Sortira tenkrát hlasovalo 84 % Evropanů. Evropská komise však nechala na každém členském státě, zda zachová zimní nebo letní čas. Každý členský stát měl poté učinit své rozhodnutí do 1. dubna 2020. Poté ale přišel covid-19, energetická krize a válka na Ukrajině. Řešily se proto mnohem důležitější věci a řešení problému se střídáním času bylo nakonec odsunuto na druhou kolej.

Kdyby EU za něco stála tak by to zrušení stihla dávno ještě před covidem. Právě že toto je maličkost oproti covidu a válce na Ukrajině

4
Před 1 měsícem

Zrušení změny času je určitě dobrá věc a je ve prospěch občanů EU. Jen nechápu ,proč to trvá tak dlouho. Když se eurohujeři rozhodnou pro něco, co občanům EU škodi,tak to vyžvani ve žvanírně za půl dne,ale o tom,co by bylo ku prospěchu všech v EU žvaní už šest let a ještě nejméně rok žvanit budou.

16
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt