Mně střídání času vůbec nevadí. Nemám rád podzim, takže mi jedna o hodinu delší neděle na konci listopadu přijde vhod. Miluji jaro, takže mi jedna o hodinu kratší neděle na konci března je fuk. A další výhoda ... aspoň si člověk 2x do roka připomene, jak se seřizují různé hodiny v domácnosti 🙂
A negativní dopady na naše zdraví??? Kecy v kleci. Pokud budou média těmito "výzkumy" masírovat populaci, tak tomu valná část samozřejmě uvěří. To by vzhledem k množství lidí, kteří často létají mezi časovými pásmy, už muselo být lidstvo téměř vyhubené.
Osobně si myslím, když člověk v neděli tu skutečnost přijme, že to tak prostě je, v pondělí už o žádném časovém posunu neví.
To už mě víc drtí ty vyskakovací reklamy, co musím pořád zavírat!!! 🙁 Zase na dlouhou dobu poslední reagování na článek.
Souhlasím s Vámi, střídání času mi nedělá problém. Ani mým dvěma dětem nikdy nedělalo. Na jaře se těšíme na hodinu světla navíc, po práci . A v říjnu se těšíme na víkend, kdy si pospíme hodinu navíc.
Souhlasím s tím, že měnit čas dvakrát ročně není ideální. Byť mě to problémy nedělá a naopak to považuji za výhodné z mých subjektivních důvodů v létě i zimě. To rozvádět snad nemusím. Každopádně je to věc, která ( a její změna) nějak ovlivní každého z nás. Klidně se přiznám, že bych preferoval tzv. Letní čas. Mě zkrátka zaklínadlo o jediném správném středoevropském času nepřesvědčí. Změnila se dynamika doby a já nepotřebuji v létě o půl třetí ráno světlo. A naopak v zimě mi vůbec nevadí pokud při nejkratším dnů bude světlo bude až po osmé. Při tolik zmiňované důležitosti tzv. vstávat do světla se ptám kolik procent populace a po jak dlouhou dobu by vstávali do tmy a jak by jim to vadilo? Vždyť tohle se proměnilo neskutečným způsobem za jednu generaci směrem k pozdějšímu vstávání populace jako celku. U mě nic nevykoupí ty dlouhé letní večery. Nic. To je ve zkratce proč preferují letní čas. Ale co je hlavní.... Štve mě, když o tom mají rozhodovat byrokracie a na základě závěru lidí, kterým nedůvěřuji a různých vlivových skupin . A to neskutečně. Naprosto seriózně říkám, že o takové věci musí být referendum.zkrátka musí.... A ať tam dají i možnost mezi kozy.... To jest půlhodinu mezi letní a zimní...😉
Nechat letní čas a hotovo. Národ morbitně nabírá na váze a nejlepší výmluva proč nic nedělat je - protozě je tma. Takže když už nestŕídat, tak trvale nechat letní čas. Mnozí by si pak výmluvu museli najít jinou.
A představte si, že spousta lidí chodí večer sportovat do tělocvičen a fit center. Nebo třeba i prostě běhat ven do parku, aby nenabírali "morbitně" váhu. A letní čas k tomu nepotřebuje.
To říkají už deset let a pořád nic by mě zajimalo co tam řeší když stále nic nevyřeší takhle kdyby pracovali lidé tak by jsme umřeli hladem , vyházel bych všechny ty netahla úředníky na ulici jsou tam úplně na nic
bylo načase s tou opičárnou s přehazováním času skončit. je to zbyteční. Kdysi se tím šetřila energie, ale to už dávno není pravda.
Já osobně bych byl rád kdyby byl čas "podle sluníčka" tj 12:00 by bylo "v poledne" což by bal čas kdy je ±pár minut slunko nejvejš.
Spoléhat se na sluníčko není dobré. Ve Vsetíně ve 12.00 už sluníčko nad hlavou nemáte a v Aši jestě nemáte.
No konečně! A nechápu, proč se dohadovat, který čas použít. Jsme přece ve střední Evropě a proto by měl platit čas středoevropský, tedy "zimní".
S tím souhlasím, ale ten "letní" se mi líbí více ❤️ Každopádně na mém názoru to nestojí 🤣
Té jedné hodině se člověk lehce přizpůsobí, zvlášť když se to mění o víkendu a je to jenom jednou za půl roku..
Vzpomeňte si každý, kolik víkendů a nejen víkendů porušuje každý tento "spací režim" mnohem déle a dobrovolně.
Spíš by se měl někdo konečně zastat těch opravdových chudáků, kteří musí chodit do práce na noční směny, potom víkend, potom ranní, odpolední, zase noční - tohle je masakr a nikdo to neřeší.
Nechat celoročně letní čas. Na co bude, když v létě bude už po druhé hodině v noci svítat a v deset večer už bude tma. V zimě jestli se bude svítat o sedmé, nebo po osmé je úplně jedno.
Přesně, také miluju letní čas že je déle vidět a člověk má více energie!!!
Vexlování s časem je jedna velká blbina.
Lidský organismus je naladěn na zimní čas.
Atˇse nám to líbí nebo ne je to tak.
Proto lidé v minulosti používali sluneční hodiny,
proto,že se řídili sluncem.Na slunce je taky
naladěn náš životní cyklus.V
Na slunce nastavila příroda. Fauna i flora. Podle ní bychom se měli řídit. Je nejspravedlnější.
Tak všem co chtějí středoevropský (zimní) čas, přeji hezké vstávání, až Vás sluníčko bude v létě budit před 4 hod. Než vám otevřou první obchod, tak budete 3 hodiny čekat...a večer až budete chtít posedět venku tak si budete svítit...to zelený nebudou mít radost, že plýtváme energií. Ale možná posedíte ráno se sousedama, než půjdete v 9 do práce... to vlastně bude světlo ...🙈🙈🙈 všechno je v hlavě, když z té změny budu chtít být špatný, tak budu třeba měsíc.. to bych posunul i příchod do práce, třeba od půl 5 a po obědě domů...