1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 měsícem

Ve 3 hod.rano se bude v lete rozednivat. To je jako normalni? Ve 4 svetlo a v 5 hura do bazenu....a vecer v 19 bude po slunicku . I v zime by se hodina svetla navic hodila. Rano vetsina lidi stejne spi a o vikendu vstavate a chodite ven v kolik hodin?

Budto nechat jenom letni cas, nebo radsi nechat to stridani casu.

13
Před 1 měsícem

Jsem pro nechat to, tak jak to je. Nemyslím si, že změna času o 1 hod. dvakrát do roka je takový problém.

Mnohem větší vliv na zdraví má směnnost v práci (ranní, odpolední, noční), ale to asi nikoho nezajímá.

20
Před 1 měsícem
Petr Sládek

Mě ano. Tyto lidi lituji.

1
Před 1 měsícem

Takhle diskuse je víceméně subjektivní. Každý to může vidět a vnímat ze svého pohledu. Co je asi to podstatné, že už delší dobu nedává smysl změna času. Pokud bude nastaven ten stávající čas,(zimní) jako trvalý, tak to stejně neřeší problém toho, že lidé musí v zimě vstávat za tmy, protože se rozednivá většinu zimního času až po sedmé hodině a spát se chodí rovněž v době, kdy už je tma. V létě se rozednivá už mezi pátou a šestou hodinou letního času, smráká se mezi devátou a desátou hodinou letního času, takže argumentace pozitivním vlivem na lidské zdraví trvalým zavedenim zimniho času je také že zdravotního hlediska nejednoznačné a při zvážení všech aspektů dost zavádějící. Pokud by to bylo spravedlivé a respektující názor všech, tak by mělo proběhnout referendum všech občanů každé země/celé Evropské unie, ale k tomu asi současná demokracie ještě nedospěla a budeme nejspíš zase obětí rozhodnutí úředníků od stolu, kteří si své rozhodnutí zdůvodní orgumenty, které podporují jeden nebo druhý čas.

6
Před 1 měsícem

Nechápu, proč, když bude zachován zimní,tedy středoevropský čas, proč se bude ještě jednou měnit na letní. 😡

18
Před 1 měsícem
Hana Kárníková

Protože úprava začne platit až od roku 2026, tudíž se v roce 2025 ještě musí změnit 😉

6
Před 1 měsícem

Lidi si budou pořád stěžovat. Teď kvůli tomu, že se čas střídá. Potom si budou stěžovat, že se čas nestřídá, v létě bude brzy tma a brzy se bude rozednívat. Mně toto střídání vyhovuje. Určitě se ušetří. Nemusí se tak brzy svítit. Všechno dobrý se prostě musí za každou cenu zrušit. Nechápu , jak ta hodina posunu může někomu vadit.😅

7
Před 1 měsícem

Žádný čas není ten "správný" vše je jen dohoda lidí. Je jen "výhodnější" pro uspořádání společnosti a to je z hlediska rozložení pracovního i volného času jednoznačně ten letní. Jinak zase posadíme mladé o hodinu dříve někam do tmy k počítačům a telefonům.

Například pro neustále diskutované možnosti pohybu, jako nejsilnější zbraně pro zdraví a tělesnou zdatnost ( = ekonomika i obranyschopnost) tak pro to to a pro celý sport by byl "zimní čas vyloženě likvidační. Nemáme a dlouho mít nebudeme kapacity v tlocvičnách,abychom chodili do tělocvičen ještě o hodinu dříve i v létě.

Článek udává jednu informavici a ta je nepravdivá= lež. Ve zmiňovaném hlasování nebylo žádných 84% , ale cca půl milionu lidí a to převážně z Německa a severu. Ta hlasovací struktura je podstatná, protože pokud je někdo v důchodu asi není hybnou silou státu či Evropy. V těchto věcech se nesmí manipulovat s veřejnou vědomostí a evidentně se to děje.

3
Před 1 měsícem

Doba mezi východem a západem sluncet je stejná, letní čas žádnou hodinu nepřidá.

Ten chtějí ti kterým život řídí číslo na ciferniku hodin.

Řešením je letní pracovní doba, tedy vylézt z pelechu o hodinu dřív. A mám stejný výsledek. Vadou je, že si ji nemůže zajistit každý.

A naopak mě po ránu nebudou honit hodiny na kterých je o hodinu víc.

Letní čas naopak ubírá večerní čas v případě návštěvy kulturních, sportovních, akcí či sledování televize, které začínají vzhledem středoevropskemu času o hodinu dřív a pobyt venku naopak zkracují, či v případě např. nutnosti využití denního světla, tyto aktivity znemožní.

Počasí se ráno mění v 9.hodin SČ. Při letním čase tedy až v 10 hodin, takže místo hezkého dne je škaredě. Za SČ bych činnost odložil.

Zrušení LČ je chození kolem horké kaše, stejně nebude.

Stále platí ranní ptáče dál doskáče a nemusí ho k tomu nutit číslo na ciferniku hodin.

5
Před 1 měsícem

Pokud je mi známo,tak střídání času bylo zrušeno už před několika roky.Problém je v tom,že většina zemí chce trvale ten čas umělý,což se mi příčí.Pokud bude zachována možnost mít alespoň část roku čas přirozený,tak to uvítám.Střídání mi nevadí.

3
Před 1 měsícem

Tak do té doby, než to změní, se ten progresivisticky spolek eu snad už konečně rozpadne. Mít v červenci ve 4h ráno světlo a v půl 9 tmu, kdo to může chtít?

4
Před 1 měsícem

Jsem rozhodně pro střídání letního s zimního času!!! V létě máme výhodu 1 hodiny světla k dobru. Kterou bychom jinak prospali ráno. A v zimě letní čas nepřichází v úvahu. Rozednívalo by se o půl deváté........

19
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt