Jsem na tolik stará, že mohu říci, že změna času vůbec nevadí, naopak, už se těším, jak bude delší den. A to pracuji v zemědělství, týden stačí a jde vše tak jak to jde půl roku před ukončením změny času. Zamyslete se!!!
Tady se řeší hodina tupci z EU, co tak že zamyslet a říct si co lidi kteří dělají na směny, ti jsou jak netopýři, ve dne spí a v noci dělají a to žádná debilní EU neřeší jejich stavy a jednu hodinu 2krat za rok to je problém, nevím jak vás ale mě ty jejich kravský předpisy už serou,copak je tady životní úroveň třeba na emise,Němec si koupí nový auto za pár výplat a tady pochybuju že člověk co všechno platí si může nový dovolit? Teď placnu od boku,nové auto 500 000,to nemá průměrný člověk za rok,kde jsou hypotéky,nájmy, jídlo a ostatní, Němec má třeba 3000 euro a nový stojí 15000,takže jsme u toho,takže závěr jasný,chovejme se na co máme a konec s narizovanim od EU, jen vzpomeňte jak se radovalo že není diktát ze SSSR a teď se dobrovolně poslouchají kraviny
Už se na tu změnu času pouze na zimní čas moc těším. Narodila jsem se v roce 1978 a v dalším roce to změnili a od té doby se střídá letní i zimní čas. Není to dobré jak pro naše duševní zdraví, tak ani pro fyzické zdraví. Všechno spolu v těle souvisí, a pokud odborníci mají zjištěno a prozkoumáno, že nám lidem a ani bohužel zvířatům to nedělá dobře, jsme zvyklí na určitou hodinu vstávání a chození spát, na určitý čas k jídlu, a vlastně čas k určitým činnostem i odpočinku, tak by to střídání času mělo opravdu skončit. Pracuji s předškolními dětmi a už teď v únoru je těžké je probudit ve 2 hod odpoledne, když po obědě jdou ve školce odpočívat. Co s nimi budeme dělat až nám změní zimní čas na letní? Jako učitelky vidíme, jak změna času negativně zasahuje do života dětí. A děti jsou naše budoucnost - budoucnost světa. Ani někteří důchodci si na to za celý život nezvykli. Správně má být zimní čas, tak doufám, že budou mít ti, co o tom rozhodují rozum a nechají navždy zimní čas. Čas je jeden. S v nebi čas nebude. Na to se moc těším. Věčná radost s Bohem - o čas nepůjde. Neboť: "za všechno může čas, ten, co se skrývá v nás" jak se zpívá v jedné písni
Jsem důchodkyně a každopádně jsem pro LETNÍ ČAS, argumentace, že střídaní času a letní čas mají negativní dopady na lidský organismus postrádá smysl. Znám velké množství lidí , u kterých to působí právě naopak a to ve všech ročních obdobích. Já to mám to a samé. Zimní čas vyvolává pochmurné až depresivní nálady a to např. na podzim a v zimě , když už je ve 4 hodiny odpoledne tma !!! To a samé v létě , když je teplo , lidi se chtějí po práci bavit , navštěvovat zámky , chodit na koupání atd. a ne zalehnout na kutě , protože se v půl 9 začne šeřit a v devět hodit už je tma. A za další, dneska se cestuje po celé planetě a lidem ty posuny nevadí? A my tady diskutujeme o jedny hodině. Dle statistik celé evropy , tak více států si přeje letní čas . Až se přehodí , tak za rok si ani nevšimnete , že nějaký čas vůbec byl. Slunce je životodárný a potřebujeme ho více než tmu.
Když už jeden čas tak letní (UTC+2). My jsme malý stát a budeme se muset přizpůsobit Německu a Polsku. A pro ty co říkají je aktuální čas (UTC+1) ten správný tak se podívejte na Francii, která by podle geografie měla mít UTC, ale má UTC+1 a jsou naprosto v pohodě.
Za mě si myslím že změna času je důležitá protože kdyby se to zrušilo tak by to mělo jenom negativa protože prodlužování a zkracování dnů souvisí s tím jak daleko je naše planeta od slunce takže kdyby se zachoval zimní čas tak by se pracující lidé a studenti nevyspali do práce a do školy protože v létě by bylo světlo už ve tři ráno a byla by pro tma což je v létě blbý já s tím zrušením prostě nesouhlasím a za druhé si nedokážu jakkoliv představit ČR bez změny času a i kdyby to zrušily tak si myslím že by se k tomu zase hodně rychle vrátili stejně jako tomu bylo v Egyptě kde to zrušily ale zjistili že jim to absolutně narušilo život a rychle se k tomu vrátili no zkrátka řečeno se zrušením změny času absolutně nesouhlasím a myslím že i kdyby to zrušily tak jako tak by se k tomu zase hodně rychle vrátili takže tak 🙄🙄🙄🙄😒😒😒😒
Je krásný když je v létě dlouho vidět. Lidi na to nadávají a pak jedou na dovolenou někam, kde mají změnu času dvakrát během 14 dní a i o více než hodinu.
Ano, když jste na dovolené co vás nutí vstávat brzy ráno?
Musíte do práce?
Nejsou povinnosti je klídek, tak se to vydržet dá a žádný stres. Rozhodli jste se dobrovolně.
Pokud je to nucený posun času i v práci, tak ouvej...
K...a zase do práce a takhle brzy?
K mému předchozímu příspěvku.... Velmi by mě zajímal nějaký relevantní průzkum veřejného mínění... Je něco z poslední doby? Protože jak už bylo mnohokrát zmíněno i příspěvcích jiných přispěvatelů zde v diskuzi i já mám ve svém okolí naprosto drtivou většinu těch co preferují tzv. Letní čas.... Existuje něco takového? Má někdo odkaz?
Tihle kašpaři se stejně nedohodnou.Každý bude tlouct za to svoje a nic se nezmění.Já jedu stále na SEČ a jsem s tím spokojen.Kravinu se střídáním času nemohu podporovat.
Jo to je dobrá věc ale všude to nejde teda myslím to jet si podle svého času. Jsou jízdní řády a kdo dojíždí nemá jinou možnost než se přizpůsobit
Jsem už starší ročník. Když jsem byla malá, tak jsem neznala, že by se měnil čas. Já jsem přechod z letního času a obráceně nesla dost špatně - věčně unavená a problémy se spánkem. Byla bych ráda a uvítám pouze středoevropský čas.
Jenom jsem zvědavá, jak se s tím popisuje naše vláda a ostatní.