Když zrušit střídání, tak jednoznačně nechat letní!!! Udělejme konečně krok ke změně k lepšímu a ne zaostale tvrdnout na místě. Druhá příležitost jen tak nebude!!! Jinak raději nechat střídání.
Stručně a jasně řečeno, mám stejný názor.
Nechat letni cas..uzijeme kdyz bude jaro leto vice tepla vitaminu D a můžeme se déle vénovat dětem o prázdninách.I hodina má na volný čas vliv..kdyz bude v zime letni cas..stejne je tma neovlivni to nic.
Kdo neví, že slunce je v zenitu - nejvýše v poledne je magor, který si chce hrát na boha. Jinak při letním času by děti chodily do školy za hluboké tmy, svítalo by v zimě až v 8.30. Manipulatorum s časem chybí logika.
V tom případě jste jistě pro zrušení jednotného času, protože v Praze je v jiný čas slunce nejvýšše než v Ostravě, v Berlíně, či ve Varšavě - vašimi slovy, hrajeme si na Bohy.
Jaký je vliv na zdraví, když mají lidi noční směny? Chodím už 22 let cyklus 2 týdny denní dvanáctky a 2 týdny noční dvanáctky. Jsou to směny bez jakéhokoliv odpočinku, často i pod stresem. Proti tomu mi připadá hodina jako maličkost. To by si mohli ti co nejvíc nadávají vyzkoušet.
Já myslim ,že by byl nejlepši kompromis.Ne o hodinu ale pulhodinu posunout na letni a nechat.Kazdy tam bude mit kousek toho sveho .
Souhlasím! Miluju v létě, když je vidět do desíti, mám pak pocit, že je delší den a stihnu více věcí.
Ten kdo chce zrušení tak pozná co mu to přinese. Asi národ EU si neuvědomuje že dva měsíce bude už svetlo od 3 hodin ranních. Ten kdo pak dělá noční tak se mu bude opravdu dobře spát. V 7 se vrátí z práce a to už bude takové teplo že se opravdu krásné vyspí.
Ještě, že EU nemá nic lepšího na starost. Připomínají mi naši vládu v osmdesátých letech. Svět už byl jinde a oni řešili pitomosti.
Doufam ze se zmena tentokrate podari. Kazdy rok mam s posunem casu dost potize. zvlaste pri posouvani dopredu, tedy na jare.
Trva mi vzdy tyden nezli se prizpusobim a i pak behem leta mi jaksi ten cas vnitřne nesouhlasi. Vzdy se citim lepe kdyz je zpet zimni ( tedy normalni ) cas. 🌞😊 Lepe se mi spi.😴
Jen ukázka neschopnosti rozhodnout cokoliv. Zde je možná odpověď, proč s námi i s EU nikdo jednat nechce. Nic by se nikam nepohnulo.
Velmi trafné 👍
Holt budu proti proudu, ale byla bych pro letní čas, protože je to fajn, když je déle vidět, ale chápu, že to lidem vadí, když se mění.. Proto bych ručičky navždy posunula o půl hodiny jako kompromis a všude, aby v tom nebyl binec mezi státy a v dopravě.