Vy mladí, mlčte, protože nikdo mladší 50 let neví o čem mluví. Až vás v létě zastihne v srpnu na výletě v 19 h tma, to budete koukat! Až vás bude od dubna budit ve 4 h ptactvo, co budete dělat s načatým dnem? Všechno bude ještě zavřeno, ani stravu na výlet si nekoupíte, v hotelu nenasnídáte! A na dovolené u moře se budete procházet za tmy. Všechny blbé kecy o tom, jak to někomu narušuje biorytmus, jsou urážkou všech profesí, kde se pracuje na směny, kde jsou noční a víkendové služby. Copak vy si o víkendu nepospíte, sobotní flám nekompenzujete pozdním vstáváním v neděli??? Neříkejte, že spíte denně 22-6, pravidelně a bez výjimky! 2x za rok změna, bože, co je to za problém? Pouze hloupé kecy novinářů a naivní lidé, co jim na to skočí. Střídání času je geniální vynález, věřte člověku, který po dlouhou dobu zažil časy, kdy to tak nebylo!
Proč by měli mladí mlčet, pravděpodobně jste v důchodu, tak že vám to může být jedno, kdy vstáváte.
Při změně na letní čas, mám problém celou dobu, než se opět změní zpět. Ne všem nedělá, podle vás blbá hodina, problém. A to znám hodně lidí.
Jinak já mlčet nebudu, nejsem mladší padesáti let.
Jinak bydlím na vesnici a je mi úplně jedno, jestli ptáci zpívají, to mě rozhodně nebudí.
Ale tak třeba podle vás je dobrý udělat střídání času třikrát za rok, jako za druhé světové války.
U moře se klidně ve tmě projdu, je to naopak příjemné, za měsíčku s odrazem v moři.
Pokud někdo chce tak brzy na výlet, tak jsou inteligentní a stravu sebou si zajistí den předem.
Píšete o problémech, kde problém není.
Pánovi bych chtěl připomenout, že letní čas nikdo neznal do II.sv.války a lidé normálně fungovali. Byl zaveden kvůli úspoře energie a z důvodu zvýšení produktivity zbrojení Hitlerem. To už dnes není potřeba a správný čas je pouze Středoevropský tedy zimní. Spousta normálních zemí se k tomu dnes správně vrací.
Změna letního času na zimní a opačně tady byl někde až od r. 1970. Do té doby jsme to neznali a byl klid.
Střídání času bych NERUŠILA, v létě je déle světlo a tak krásně a když nechají zimní čas tak bude brzy tma, působí na zdraví? Tak mají lidi jít dřív spát když to vědí aby si nestěžovali kvůli 1 dni je pak několik měsíců krásně a dyl světlo, nemám ráda zimu a zimní čas kdy se smiva už v 16 h a 7 ráno je ještě tma to je hrozný, nechala bych to, kdyby se raději zabyvyli dulezitejsima vecma
Konečně někdo rozumný. Nebojte až poznaji že bude ve 3 ráno světlo kdy se má ještě spát a v 9 už tma tak budou chtít zase změnu.
Odjakživa mi vadí změna času, obzvláště ta březnová. Ta hodina, když ráno vstavam ve tři, mi fakt celého půl roku chybí.... Musím vstávat ve dve, kdy má člověk nejkvalitnější spanek. Vadí to dětem, zvířatům....Jsem pro okamžitý návrat k "normálnímu" času. Tomu tzv. zimnimu.
Jak píšete, on se dobytek stejně hlásí o své, podle středoevropského času. Je mu úplně jedno, že si blbí lidí hrají na pány času
Pokud nechat jeden čas tak určitě letní. Stres a deprese v zimě způsobuje brzy tma a zima k tomu. Když přijdete v zimě 16 hod z práce a v půl pátý je tma no to je strašný. Ta hodinka navíc by pomohla.
I já jsem pro letní trvalý čas. V zimě je brzy tma - 16 hodin a ten večer je moc dlouhý. V létě je možné využití pěkného počasí až do 22 hodin.
Evropská společnost je nastavená spíše na pozdější vstávání. Drtivá většina obyvatel začíná svoji pracovní dobu mezi 7 - 9 hodinou ranní. Tudíž letní čas jim po většinu roku zajistí vstávání do světla, přičemž budou mít hodinu světla navíc večer.
Málokdo dnes ocení světlo už od čtvrté hodiny ranní. Přestože existují pracovní pozice, kde zaměstnanci vstávají brzy (pekaři, prodavači v supermarketech
Jsem zvědavá , jak to zase dokonale EU vymyslí do roku 2026 🤣🤣
Nenávidím střídání času
I když na ranní vstávám ve 2.50 ocením čas letní ♥️
EU je úplně na ..... Už dávno to mohli upravit, nevím na co čeká. Je 100 let za opicema.
Letní čas je jenom relativní posun o jednu hodinu. Nic víc!
Proč má být (při letním času) polovina dne / noci (poledne / půlnoc) na hodinkách o hodinu později? Když reálně zůstávají tyto "poloviny" pořád stejně = tedy o tu posunutou hodinu dříve. Slunce nebude nejvýše podle nějakého posunu někým 🙂. Středoevropský čas navržený našimi předky je přirozený a rozumně zdůvodnitelný.
to jen zkostnatělá EU se neustále vymlouvá a slibuje. Jednotlivé státy nejsou schopny se domluvit a tím to hasne. Dělám na směny /12/ a je to hnus být v práci 13 hodin a je lež, že za půl roku budu jen 11 hodin - záleží totiž na směnnosti.
Lépe to napsat nešlo.
Jenom se mi líbí takové komentáře, že potom máte zaplacenou hodinu na víc, tak co si stěžujete, stim nesouhlasím, myslím že to radši hodinu ožulíte
Jsem proto, aby střídání času zůstalo je to ideální prostředek ke korekci využití přirozeného světla pro aktivního člověka. Pokud by měl zůstat jen jeden čas tak ten letní. Mám rád světlo a ne tmu.
Je mi jasné, že ti, kteří dali mračouna přijdou domu, otevřou plechovku piva a sedí u TV, ti denní světlo nepotřebují. Taktéž hospodyňky připravujíc večeři pro své manžele s tou plechovkou piva co sedí u té TV.
Změnu času nesnáším a vyrovnávám se s tím minimálně 14 dní potom. Pociťuji naprostou ranní vyčerpanost a jako s vybitými baterkami jdu do práce (na šestou). Škoda, že o tom rozhodují lidé, kteří přicházejí do práce na devátou nebo desátou nebo vůbec.