Jen jsem zahlédl opakující se slovo incident, tak jsem zvědavě rozklikl text...a on zase jen velký prd. Žádné nalétávání, úmyslné vypouštění paliva či nebezpečné křížení letové dráhy. Prostě jen chvíli letěli ,,vedle sebe" v mezinárodním vzdušném prostoru, pořídili si pár ,,cvaků na památku " a hybaj každý domů.
Tak kolik z vás si taky naběhlo na neseriózní novinařské hraní se slovíčky ??
důležité je,že to byla zase nějaká PROVOKACE...
sestřelit hned
Španěly? 😂🤣
Taky by se dalo napsat, že během rutinní mise ruský dvoumístný stíhací letoun Sukhoi Su-30SM identifikoval španělské stíhačky EF-18M Hornet námořního letectva, které operovaly v mezinárodním vzdušném prostoru nad Baltským mořem. Přece jen to Španělé mají na Balt mnohem dál.
Je tam rotace stíhaček NATO. Létají tam i naši. Snad si nemyslíte, že přiletěli ze Španělska 😄
Na zveřejněných fotografiích pořízených během identifikační mise je patrný Su-30SM vybavený:
dvojicí řízených střel Ch-31,
a pumami RBK-500 zavěšenými pod křídly.
Podle fotek je to přesně opačně, odborníci.
To je vedlejší...hlavně že se jednalo o incident ( případně provokaci, nebo rovnou stupňování agrese nad Baltem ). Mějte se fajn.
PS: dřív jsem na Vás narážel v diskusích častěji ...ale možná Vás ty časté urážky a osobní dehonestace trochu odrazují...
S piráty od Somálska mají Rusové dobré zkušenosti. Námořní právo je jasné. Rusové se evidentně chystají potopit pirátskou loď, která by se pokusila unést jejich plavidlo.
Jen pro pořádek. Co dělají španělské stíhačky nad Černým mořem?
Jednak se jedná o Balt a také je naprosto normální podpořit spojence.
A Španělské stíhačky měly ve výzbroji praky......
Jaký incident?