Našinec si bere knížku do kavárny nikoli proto, že si k němu nikdo nepřisedne, nýbrž proto, aby si k němu nikdo nepřisedl a neotravoval.
Divný názor
Pracovat se nemusí? Chápu, že část Chorvatů vydělává na turistech, ale to určitě nestačí pro všechny.
Tak švagr je Chorvat, dělal v Záhřebu jako prodavač koberců. Jako diabetik si taháním těžkých rolí oddělal sítnici. Švagrová se živila jako prodavačka na pumpě a doučovala češtinu v České besedě - potomci Čechů, jejichž rodným jazykem je již chorvatština.
Tak jako jsou lidé, kteří chorvatsko opěvují, jsou i lidé, kteří ho nemají rádi. Je to každého volba, co ale nechápu, je ježdění na dovolenou pořád na stejné místo - pokud nemusím, tedy pokud tam třeba nemám barák.
Na světě je přece tolik krásných míst, která stojí za návštěvu. My jsme cestovací, tedy na dovolenou jezdíme a létáme abychom viděli jiné země, památky a přírodu, města, ochutnali místní jídla. V Chorvatsku jsem byl asi dvakrát na pevnině a několikrát na moři. Příroda krásná, památek zas tam moc není, ale jsou místa, která stojí za to. Když jsme před mnoha lety byli na nějakém chorvatském hradu, tak se paní v pokladně hrozně divila, ře jsme Češi, protože těch na památky jezdilo tenkrát hrozně málo. Ale důvod jet tam znovu už nemám.
Ne každý má finanční fond, aby jezdil po světě.
Zdejším kritikům dávám v něčem za pravdu, přesto děkuji za hezký článek. Chorvatsko je krásná země a Míše splnění jejího snu moc přeju! 🍀💓
Já ji zase přeji, že je mladá a nemusí celý den ani chvilku pracovat.
Byl jsem tam jednou a už tam opravdu nikdy nemusím!! Pouze předražená bída, ale ať si každý jezdí tam, kam chce...že.
Sto lidí, sto názorů, ale Chorvatsko vážně né!!!
Problém je v tom, že jste tam byl jen jednou. A nejspíš v místě masové turistiky. Potom chápu Váš názor.
Tak nevím ,já zrovna teď v Chorvatsku jsem a jediný kdo jí na pláži chleba s paštikou jsou němci a bosenci nikdo jiný
Paštiku nejím ani doma,výjimečně...
😀
Raději do Itálie nebo Španělska, protože Chorvati jsou zloději.
krade se u nás, v Chorvatsku kradou možná tak někteří turisti
V devět ráno se tam vstává, poté se jde do kavárny na kávu a něco ostřejšího klidně i do do oběda. A poté následuje sytý oběd. Chorvatsko je zřejmě země zaslíbená. Zajímavé by bylo, kdyby Míša domorodcům pustila film PARTA BRUSIČE KARHANA ( 1950 ). Ve filmu se pracovalo šestnáct hodin denně od pondělí do soboty. A když přišli ze šichty, tak se doma ještě na úkor spánku bavili o práci. Takový život by se Chorvatům jistě líbil.
Mě pobavilo to vstávání v 9,po dvakrát jsme byli na ostrově Ciovo,ráno v 6 jsme jeli do Trogiru na tržnici a místní už ve Slatině seděli na kave,ve Trogiru u tržnice to samé, tržnice i rybárna plná prodávajících i nakupujících i sobotu,v neděli ne,to je zase blábol
Prostě to, že češi jsou nemožní a ostatní národy super, šíří jenom češi...
Vstavani v dwvet jit na kavicku atd.To muze nekdo kdo nemusi makat A pochybuki ze bezni Chorvati toto delaji.Pokud nemaji penziony a nevydelavaji na turistech .Ono je pekne se prestehovat ,ale nekdo misi pracovat a pochybuji ue dotycna chodi nekde v Chorvatsku do prace.Je to zase typ zeny ktera jen placa youtube a ostatni veci
I ti, co mají penziony musí makat. Protože ten turista, co vstane v 8-9 hod bude chtít svou snídani. :-)