1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

“Dokud většinu kilometrů nabíjíte doma v NT, drží elektromobil i v mrazu výrazný finanční náskok před naftou i benzínem.“ Jasné potvrzení známé reality, že pro většinu obyvatel bydlících v bytových domech, bez možnosti nabíjení doma, je elektromobil provozně několikanásobně dražší než normální auto. 🙁

Bruselským neokomunistickým byrokratům neděkujeme, odejděte!

4
Před 6 měsíci
Petr Bureš

Tohle je jen důkaz že novinář je buď hloupý a nebo někým zaplacený aby stvořil takový nesmysl.

Před 6 měsíci

zajímalo by mne, jestli autor do ceny za kW domácího nabíjení započítal i poplatky a daně...

1
Před 6 měsíci

Pan novinář má pravdu.Pokud nabíjím svůj Enyaq doma ,v noci, tak opravdu za cca.3,8 Kč.Pokud ale vyjedete na dálnici ,tak počítejte se spotřebou 25 kW.A potom vás ,při cenách ,na rychlonabíječkach 18-20 Kč /kW, vyjde ujetí 1 km na cca.5 Kč.Navíc zapomeňte na rychlé nabíjení.Včera mne Enyaq nepustil při teplotě +8 stupňů ,po ujetí cca.150 km po dálnici a po předehřevu baterie na víc než 108kW (měl by umět nabíjet 170 - 180 kW).Ale to umí asi jen za ideálních podmínek +25 stupňů ?Největší paradox ale nastane při placení .Nabíjel jsem u stojanu ČEZ "Futurego" na rychlonabíječce za cca.18Kč /kW.Z karty mi to strhlo 532Kč za cca.28 kWh +dalších 300 Kč jako kauci !!!To je to samé ,jako by jste za benzín zaplatili 500Kč + 300 Kč "kauci",kterou vám někdo ,někdy vrátí.Prostě elektromobilita u nás je plná paradoxů.

5
Před 6 měsíci

Pan novinar obhevul Ameriku. To same se da rict o spalivaku a tankovani na dalnici, kde cena za l paliva byva o nekolik Kc vyssi nez mimo dalnice.

Kazdy prumerne inteligentni clovek si dokaze spocitat a najit nejvyhodnejsi zpusob tankovani/dobijeni.

Před 6 měsíci
Jakub Antoš

Samozřejmě. Hlavně když bydlí v pátém patře paneláku a nemá garáž s přípojkou....

Zobrazit další 3 reakce
Před 6 měsíci

Teď nesvítí slunce tak to v zimě vychází na 85 korun na 100 km a tohle není normální novinařina, protože mohl vzít rychlé nabíjení u Tesly a tam je1 kW za 5,50 až 9 Kč podle okamžité ceny.Tohle je jen provokace a úplně nechápu proč, ať si každý jezdí jak chce.

Před 6 měsíci

A to se ještě nebavíme o zdanění el. energie jako je to u benzínu a nafty což dřív nebo později musí přijít

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA