To neustálé počítání spotřeby a úspor. Koupím velikostně podobné auto o 300 tis. levnější se spotřebou o 2 litry na 100 km vyšší. Cena 40 Kč za litr benzínu, nájezd 15 tis. km za rok. Ročně připlatím 24 tis. Kč za benzín. Rozdíl ceny aut se vyrovnají za cca 12 let, to už budu mít dávno jiné auto, takže vlastně s tím levnějším s vyšší spotřebou ušetřím.
Nehledě k tomu že snaha o co nejnižší spotřebu se málokdy potká se snahou o co největší výdrž pohonné jednotky.
Mám LBX rok a něco. Celý článek je hodně pravdivý. Není to určitě masové auto. Já jezdím většinou sám,nejezdím dálkové trasy, takže v pohodě. Pro mladou rodinu drahé pro větší rodinu malé.
manželka ho má a ukazuje celoroční spotřebu 5,4 lt. Ať jezdí, jak jezdí. Zkoušel jsem trochu to stáhnout dolů a moc jsem si nepomohl. 🤷🏻♂️. (3,5 apd. to ukazuje jedině ve výjimečných případech s maximem pomoci baterie. ta je ale malá. Myslím, že real minima ja cca 5. ( mam i 520 d bmv 14 let staré a jede hlava/nehlava za 5,7 )
Myslím, že jste toho s hybridy moc nenajezdil. LBX je malé auto, vhodné do města. Ta nízká spotřeba platí tehdy, pokud už je auto zahřáto na provozní teplotu a pohybujete se po městě, nejlépe delší dobu. Ten, kdo jede třeba ráno pár km do práce a odpoledne z práce, se na tu spotřebu nedostane.
Já teď koupil manželce Nový Aygo X hybrid a jezdí do práce za 3,5l
Souhlas.Koupil jsem teď Toyotu Corollu .Super auto.Nechápu,proč Češi stále raději kupují ty pelechy od Slepice
Kupujou je jednoduše proto že se jim nelíbí jízdní projev ecvt který se chová jako mixér . Všechny Toyoty jsou příjemné auta ale ten dojem z měniče je děsivý a to zejména když pojedete s plně naloženým autem a potřebujete zrychlit tak auto sice ochotně zrychlí ale zvuk motoru připomíná start 24h Le Mans! 😅
Volkswagen kdysi vyráběl auto,které jezdilo za 3litry bez hybridu.Přestali ho vyrábět.
Mě by spíš zajímalo, co se s Lexusem vlastně stalo? On totiž vyráběl skutečnou prémii v podání IS, GS a LS. Technicky zcela jinde, než přeznačkované Toyoty s plechovými podvozky, motory napříč a hybridy. Na S autu jsem našel jediný LS z roku výroby 2025, jinak nic. Přestalo se to vyrábět, nebo se kvůli emisím přestaly do EU dovážet?
Proč autoři propagující elektroauta nepřipočítají náklady za nabití baterie ze zásuvky do km jízdy?
Auto s článku jezdí pouze na benzín a hybridní systém se dobíjí pouze kinetickou energii s pohybu auta takže logicky nemůžou psát o nákladech na nabíjení.