1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci

Nikdo normální nemůže koupit něco s EcoBoostem nebo tříválcem....nebo francouzský auto

15
Před 3 měsíci
Zdeněk Dostál

Potom nebudeš normální a potřebuješ léčbu. Já mám Peugeot celý život a pořád v pohodě. Zajímalo by mě, v jakém skvostu jezdíš s takovými kecy.

6
Před 3 měsíci

U toho BMW N47 by bylo dobré uvést, do kterého roku si dát pozor, co jsem slyšel, tak u motorů od cca 2014 už ten problém není.

1
Před 3 měsíci
Petr Šimčík

Je to ještě o něco dříve, v podstatě od r.v. 2011-2012 by to mělo být bez problémů. Chce to dělat častěji olej a motor to není vůbec špatný.

Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Mám třívalcovou Fabku v benzínu z roku 2004 má najeto cca130tis.km,když jsem ji koupil před rokem a pul,měla poctivých 116000km,majitel byl 80letý senior a při ranim startu zima leto mi nic v motoru nechrastí.Co by taky mnělo, když pravidelně jezdí na servis. kontroly ne do zn.servisu,do domácího servisu,kde si vše dělám sám a ještě přidám NANOTECH do motor.oleje.Podotýkám občas ji šlápnu i hodně na krk umí 160km/hod, samozřejmě dle tacho.! Ještě mám Forda Tranzita 2l CDTI 2004rok, ten má přes 500tisic.km a nemám problem se startama v zimě natož v létě, spotřeba pleje 1l na 10tisic.km. Tak že jdete se s těma moderníma motorama klidně vycpat! Je to jako se vším moderním....A hlavně je to o poctivém přistupu k motoru,přesně jako ke svému tělu! Odbýváš se zaplatíš za to.....

1
Před 3 měsíci
Jiří Borek

Já bych se o své tělo rád staral. Jenže když kolem mě jezdí tak staré motory jako máte Vy s ještě vysokými emisemi, které prokazatelně zkracují život...

4
Zobrazit další reakci
Před 3 měsíci

Mám Škoda Rapid 1.2 TSI už se zesíleným řetězem a po 100000 km začal při startu chrastit, servisy na to mají nějakou měrku čím měří vůli řetězu , doporučil mě výměnu, mění se řetěz, oba napínáky a olej pro tento motor je 5w30 norma VW 504/507, tuto zimu starty studeného motoru bez problému ale chce to pravidelně měnit olej a hlídat řetěz hlavně při nájezdu okolo 80-100000km tam se to začne projevovat, je to prostě dané konstrukcí motoru a když to budete ignorovat tak řetěz přeskočí a zničíte motor.

7
Před 3 měsíci

připadá mně to jako článek pro veteran club 🙂. Mám Golfa 7 2012 a už má silnější řetěz , přitom to je 13 let staré auto. Tak nevím, kdo kupuje ještě starší auta, musí počítat s problémy nejen u motoru.

Teď třeba uvažuji i tom litrovém Fordu a proto by mne spíše zajímalo jak je to s dnešními auty, už je to vychytané? Z těch novějších je v článku totiž jen ten slavný PureTech a i když nemám doma Francouze, o těch motorech už bylo napsáno tolik, že snad ani není Čech který by to nevěděl ...

Před 3 měsíci

Oficiální svolávací akce kvůli napínáku řemene olejového čerpadla? Nevím, kde tuhle autor sebral. Nikdy jsem o tom nečetl, ani o tom nemluvili v autorizáku. Pochybuji, že by to úmyslně zatajovali. Nicméně, zkontrolováno a na mé VIN se to nestahuje.

1
Před 3 měsíci

Ta fotka TDIčka, které není v článku zmíněno, je dost zavádějící. To autor je takový lempl, že neumí najít jinou fotku? Něco, co s článkem souvisí?

6
Před 3 měsíci

Hloupost. Mám 1.2

PurTech. V pohodě. Najeto 130 000. Je zapotřebí dodržovat periodické výměny rozvodového řemene!! Ostatně jako u všech aut.

8
Před 3 měsíci
radim gresek

Už 130 000 km? Ty bláho.. To je raketa.. Tak to asi bude super motor 🙂 (ironie)

Já třeba u svého auta mám předepsanou první výměnu rozvodů po 210 000 km / 10 letech. Vlastně jsem nikdy ještě neměl auto, které by mělo interval výměny kratší, než 100 000 km, těch 210 000 km mě samotného překvapilo.

Co se týká motorů Puretech, slyšel jsem i o kusech, kde se po 20 000 - 40 000 km řemen rozpadl a motor se potkal. Tyhle motory se vyloženě nepovedly

3
Před 3 měsíci

Zajímavé, v článku jsou uvedeny 3 benzínové motory, ale na fotce, že .... musí být samozřejmě diesel TDI ...

7
Před 3 měsíci

Doplňte si motor EJ20 od Subaru. Nízká životnost nikasilu.

3
Před 3 měsíci
Jiří Drvota

To je tak specifické auto a motor, že většina konzumní společnosti ani netuší, že existuje Fuji Heavy Industries :-)

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA