Nikdo normální nemůže koupit něco s EcoBoostem nebo tříválcem....nebo francouzský auto
Potom nebudeš normální a potřebuješ léčbu. Já mám Peugeot celý život a pořád v pohodě. Zajímalo by mě, v jakém skvostu jezdíš s takovými kecy.
U toho BMW N47 by bylo dobré uvést, do kterého roku si dát pozor, co jsem slyšel, tak u motorů od cca 2014 už ten problém není.
Je to ještě o něco dříve, v podstatě od r.v. 2011-2012 by to mělo být bez problémů. Chce to dělat častěji olej a motor to není vůbec špatný.
Mám třívalcovou Fabku v benzínu z roku 2004 má najeto cca130tis.km,když jsem ji koupil před rokem a pul,měla poctivých 116000km,majitel byl 80letý senior a při ranim startu zima leto mi nic v motoru nechrastí.Co by taky mnělo, když pravidelně jezdí na servis. kontroly ne do zn.servisu,do domácího servisu,kde si vše dělám sám a ještě přidám NANOTECH do motor.oleje.Podotýkám občas ji šlápnu i hodně na krk umí 160km/hod, samozřejmě dle tacho.! Ještě mám Forda Tranzita 2l CDTI 2004rok, ten má přes 500tisic.km a nemám problem se startama v zimě natož v létě, spotřeba pleje 1l na 10tisic.km. Tak že jdete se s těma moderníma motorama klidně vycpat! Je to jako se vším moderním....A hlavně je to o poctivém přistupu k motoru,přesně jako ke svému tělu! Odbýváš se zaplatíš za to.....
Já bych se o své tělo rád staral. Jenže když kolem mě jezdí tak staré motory jako máte Vy s ještě vysokými emisemi, které prokazatelně zkracují život...
Mám Škoda Rapid 1.2 TSI už se zesíleným řetězem a po 100000 km začal při startu chrastit, servisy na to mají nějakou měrku čím měří vůli řetězu , doporučil mě výměnu, mění se řetěz, oba napínáky a olej pro tento motor je 5w30 norma VW 504/507, tuto zimu starty studeného motoru bez problému ale chce to pravidelně měnit olej a hlídat řetěz hlavně při nájezdu okolo 80-100000km tam se to začne projevovat, je to prostě dané konstrukcí motoru a když to budete ignorovat tak řetěz přeskočí a zničíte motor.
připadá mně to jako článek pro veteran club 🙂. Mám Golfa 7 2012 a už má silnější řetěz , přitom to je 13 let staré auto. Tak nevím, kdo kupuje ještě starší auta, musí počítat s problémy nejen u motoru.
Teď třeba uvažuji i tom litrovém Fordu a proto by mne spíše zajímalo jak je to s dnešními auty, už je to vychytané? Z těch novějších je v článku totiž jen ten slavný PureTech a i když nemám doma Francouze, o těch motorech už bylo napsáno tolik, že snad ani není Čech který by to nevěděl ...
Oficiální svolávací akce kvůli napínáku řemene olejového čerpadla? Nevím, kde tuhle autor sebral. Nikdy jsem o tom nečetl, ani o tom nemluvili v autorizáku. Pochybuji, že by to úmyslně zatajovali. Nicméně, zkontrolováno a na mé VIN se to nestahuje.
Ta fotka TDIčka, které není v článku zmíněno, je dost zavádějící. To autor je takový lempl, že neumí najít jinou fotku? Něco, co s článkem souvisí?
Hloupost. Mám 1.2
PurTech. V pohodě. Najeto 130 000. Je zapotřebí dodržovat periodické výměny rozvodového řemene!! Ostatně jako u všech aut.
Už 130 000 km? Ty bláho.. To je raketa.. Tak to asi bude super motor 🙂 (ironie)
Já třeba u svého auta mám předepsanou první výměnu rozvodů po 210 000 km / 10 letech. Vlastně jsem nikdy ještě neměl auto, které by mělo interval výměny kratší, než 100 000 km, těch 210 000 km mě samotného překvapilo.
Co se týká motorů Puretech, slyšel jsem i o kusech, kde se po 20 000 - 40 000 km řemen rozpadl a motor se potkal. Tyhle motory se vyloženě nepovedly
Zajímavé, v článku jsou uvedeny 3 benzínové motory, ale na fotce, že .... musí být samozřejmě diesel TDI ...
Doplňte si motor EJ20 od Subaru. Nízká životnost nikasilu.
To je tak specifické auto a motor, že většina konzumní společnosti ani netuší, že existuje Fuji Heavy Industries :-)