Dobře,a jen by mě zajímalo jak byl potrestáno řeporyjské hovado?Bez papírů,a dopravní nehoda.O tom by jsi měl něco napsat.
Co všechno způsobuje zelené šílenství, bohužel , aby šlo řídit ty těžké elektro potvory?!
Tak se kvůli baterkám pozabijíme.
Nechápu kdo vymýšlí takové ....hovadiny! Od jak živa bylo ,,B" do 3,5tuny včetně a další - C,E,D, atd. Jezdím víc jam 45 let mám všechny skupiny a jen se divím co se tu za ta léta vymyslelo za pí...... .Dříve stačilo ,,C" pak zaměstnavatel zajistil každoroční školení a mohli jste dle zkušeností a praxe ( dostal i ,,E") jezdit s čímkoli a kdekoli. Dnes si mladý a nezkušený udělá profesní průkaz ( dle věku 45 - 60 tisíc korun ) a sedne do kamionu a - vidíme výsledky na našich silnicích. Chápu, že peníze vládnou světem, ale praxi a zkušenosti si za peníze nekoupíš!
Naprosty souhlas je to cesky bordel
to přece nemůžou myslet vážně ... clovekovi co řídi dodávku 10 let nebo maléj náklaďák tohle nedají, a typkovi s 2letou praxi na 3.5t, nechají jet třeba 300km/h v 5t autě po okresce ... a kdo ho jako zabrzdí? jak v krizovce zareaguje ? vždyť to bude pro ty dotčeny auta jako naraz do rozjetý zdi ... už teď ty auta váží o tunu navíc ... vím o čem mluvím, šel jsem víceméně z oktavky do X5 ... ale i jiný tyhle SUV větší váží jak 2t ...
Hlavně dřív, než mohli jezdit třeba TIR, tak museli s náklaďákem mít něco odježděno. Ne, že do toho sedne kluk po autoškole a pošlou ho bůhvíkam. Mělo by to být třeba jako v Německu. Do určité doby po autoškole můžou mít jen do určité kubatury, auto pojišťovna nepojistí. Já si pamatuju, že kdysi dřív moje sestra v Německu nechtěla své dceři půjčit své auto, silnější, než ve kterém dcera mohla jezdit, protože při nehodě by pojišťovna škodu neuhradila. Nevím, jestli to tam stále platí. Ale následky mladých bláznů 18-22 let se silnými auty vidíme pořád.
technicky je to podvod...
Dělají v tom bordel, aby se v tom prrase vyznalo. V dávných dobách ti po 2 letech praxe, když si si řekl dali E k B zadarmo. Takto to získala moje žena. Já mám všechny skupiny mimo autobusu tak mi je to fuk.
Dnes je E za prachy a navíc musíš absolvovat kurz a zkoušky a to je ten problém. Neuděláš test a jdeš domů pěšky.
Zelená mafie už neví jak protlačit baterky tak lobuje za podobné nesmysly. Řidič nadčlověk který má minimální praxi dostane řidičák na 5 tun jenom proto že sedí v baterce. Zatím co zkušený řidič který sedí v naftě nebo benzínu tu možnost nedostane! Ať už jdou tam kam ani slunce nesvítí!
Vláda by měla říct, že je blbost zvýhodňovat jen některá paliva a zvýšit maximální povolenou hmotnost s B skupinou i pro auta na benzín a naftu. Takový zákon si snad ještě můžeme prosadit na národní úrovni.
Hahaa, vzpomněla jsem si na svého bratra, který si pořídil obytňák a pak strávil týden zjišťováním, jestli vůbec smí jet na dovolenou bez dalšího papíru. Nakonec to bylo v pořádku, ale ten stres byl zbytečný, jen proto že nikde nebyl jasný přehled co a jak. A přesně o tom tahle situace je. Lidi nechtějí obcházet zákon, prostě jen neví kde je hranice. Zvlášť když se pravidla mění skoro co rok. Pokud si tím taky nejste jistí, doporučuju projít si přehled řidičských oprávnění.. Odkaz , kde to mají hezky srovnané skupinu po skupině. 26. listopadu 2027 je však ještě dost daleko, do té doby platí stará pravidla a nikdo negarantuje, že se to zase nezmění 😄. Třeba začně také záležet na tom, jestli máte elektro pohon, karavan, nebo jen klasickou naftovou dodávku, a každá z těch situací bude mít svůj podzákon..