1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 3 měsíci
  • Můj otec si v roce 1977 pořídil z autobazaru, rok starého Wartburga 353, po zemřelém důchodci, s letním nájezdem 500 km (sedačky ještě potažené ochranným igelitem).
  • Bylo známo, že Wartburgy rezaví a tak první, co udělal bylo, že si sehnal 10 kg bílé barvy, kterou používali silničáři na stříkání přechodů. To si svépomoci a poctivě nastříkal na spodek auta a ani po 18 roce provozu, nemělo korozi. Jinak kočár s velkým kufrem a smraďoch...
4
Před 3 měsíci
Pavel ONDRIAŠ

Jo a ještě jsem si vzpomněl, že s čerstvě nastříkanou rychle schnoucí barvou se jel projet po prašné polní cestě, čím považoval konzervaci spodku auta za dokonalou.

3
Před 3 měsíci

Pokud by v článku byla tabulka všech vozů, jejich pořadí a počet bodů, které dostaly, tak by článek možná měl smysl. Takto je to na úrovni řečí u piva. Vyjde z toho že AUDI je výborné, ale nemám na něj.

11
Před 3 měsíci
Miloslav Jílek

Hlavní ukazatel je jak se k tomu vozidlu choval majitel. Taky dokážu výsledek testu krásně ovlivnit. Když tomu budu dávat petrák, nebudu měnit včas olej a podobný zvěrstva, tak si vytvořím ideálního kandidáta na kašičku.

7
Před 3 měsíciUpraveno

Pane redaktore 100 000 km bez problémů najela již Škoda Rapid 130 koupená v Tuzexu,páč měla pístní kroužky,gufera a ložiska Made in Germany.Dnešní ojetina nejvíce žádaná je v průměru 10 roků a je kolem 200 00O km a to je jiná liga.Německo nelze srovnávat s ČR.

1
Před 3 měsíci

Měl jsem vůz SAAB 9.3 Sport sedan, ročník 2008. Když mi po 12 letech provozu odešel chladič - chyba konstrukce, potrubí bylo umístěno na chladiči dolů a nechráněno před vodou a solí ze silnice - tak auto šlo v dílně na hevery a bylo provedeno komplexní očištění celé spodní části karoserie včetně tlumiče výfuku, nástřik základovou a pak černou plastickou barvou a ještě dutin prahu. Do té doby žádné známky rezavění. Holt kvalitní švédská ocel.

1
Před 3 měsíci

100 000km nic neukazuje o rzi. Rozhodující je za kolik roků ty kilometry najelo. Někdo najede za tři roky 200 000km a jiný najede 100 000km za 15 let. Jo a Němci budou vždy říkat, že německé auta jsou nejlepší.

2
Před 3 měsíci

Toyota? Lexus? Po 100000 jsou jako nové

3
Před 2 měsíci
jan maly

Tak, tak. Mám Corollu 2015 a bez problémů. Asi věděli, proč je do testu nezařazovat - aby neutrpěla image jejich “nejlepších” značek.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA