1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Sada rozvodů na Fabii HTP, která taky měla problémy, stojí 1700,- Kč výměna trvá cca 8 hodin, když to děláte poprvé. Nechápu, jak nasčítají 28 000 na výměnu rozvodů u tohoto francouzského střepu.

Před 2 měsíci

Cože to? A je to tady zas, nedostatek erudovaných odborníků ...

10
Před 2 měsíci

Mokrý řemen používá i Ford. Je to šílenost.

4
Před 2 měsíci
Lumír Vitha

Tak až tam budete dávat nový tak ho nechte pořádnê usušit

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 měsíci

Dodržujte servisní doporučení a správný olej, nebudete mít problém. Historky o problémech tohoto motoru je od neférové konkurence. Dnes mají firmy lidi kteří píší pochvalné recenze na její výrobky a další na pomlouvání konkurence.

23
Před 2 měsíci
Jiri Prikryl

Jirko, první servisní doporučení bylo 30000 km......

Až později to snížili, ale olej nemá na řemen pražádný vliv, to BENZÍN je ta mrcha, která se stírá při každém startu do olejové náplně, a důchodci, kteří jezdí kilometr tam a kilometr zpátky. Už jsem viděl auto, které na 60 tis. jelo pro druhou výměnu oleje, který tam snad ani nebyl, tak to smrdělo benzínem. Když se jezdí dlouhé trasy, aby se motor zahřál a benzín se mohl odpařit, a mění se olej po 10 tis./ rok, motor bude šlapat hodně dlouho.

12
Před 2 měsíci

francouzská auta jsou zvláštní svou konstrukcí i intuitivním ovládáním - jsou jiná.....kdo vymyslel ,,mokrej" řemen je magor. Řemen - suchej!.....léta prověřené a fungující, ale Francouzi vymyslí opak a motor vyžaduje jiný přístup servisu? Proč??

22
Před 2 měsíci
Petr Chum

Asi budete zklamaný, ale mokrý řemen Francouzi opravdu nevymysleli.

7
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 měsíci

Článek od PR koncernu?

1
Před 2 měsíci

Konstrukční chyba,která ovlivňuje brždění vozidla?

A Stellantis si vyhrazuje právo hradit náklady na opravy jen za přesně stanovených podmínek?

Ta automobilka ztratí důvěru motoristů a potom se může jít klouzat.

Každé pochybení hned využije konkurence.

Kolik má Seznam čtenářů-motoristů?

1
Před 2 měsíci

Trochu pitomostí by se v článku našlo. Máme 2008 z roku 2020 v záruce bylo 5 let, bezproblémové auto 92 najeto. Ve 45 zdarma vyměněná sada a nová doporučená ve 105, roční servis cca 7 tis, brzdy přední nebo zadní cca 7 tis a to vše v autorizovaném servisu. Jestli dám ve 105.000 km 15 tisíc nebo víc za rozvody mě tedy nebolí. V Superbu v 65 nový motor v 90 převodovka automatická 25 tis a ve značkovém říkali 60, Volvo CX 90 ve 108 vstřiky s čerpalo. Měli jsme a máme více aut a Peugeot z nich vychází velmi dobře.

2
Před 2 měsíci

Tak mnoho slov v článku skoro o ničem a přitom stačí napsat, že stačí včas vyměnit rozvodový řemen a pravidelně měnit olej - takže zamyslet se a věnovat se servisu, tedy kontrola někým kdo tomu rozumí. Spíš tady zase někdo AI zkouší na zakázku trošku zaškodit, nezní to trošku čínsky ? pár divných neobratných slov tam je a je to tak strašně dlouhé, jako od robota - opravdu jste to celé četli ? - DIKUTUJÍCÍ ? ...ale to je jedno, ti praví se chytli hned za nadpisem, takže nakonec se z toho stal malý IQ vidlák test, většinou ne-majitelů, kde výsledkem jsou hnojomety urážek, nadávání a zesměšňování, asi při tom koukají do zrcadla a jsou uspokojeni.

2
Před 2 měsíci

Nevěřím, že problém je po roce 2024 již zažehnán. Měl jsem ve výhledu Toyotu Proace, ale je to tříhrnek a řemen máčený v oleji. V tomto případě jsem nedůvěřivý a ani přes to, že to nabízí jedna z nejkvalitnějších značek Toyta, mě nepřesvědčí, protože zrovna tento model spadá pod Stelantis. Proč nejde Toyota svoji cestou jako vždy ? Vsadí na "euromodel" vyráběný ve Francii a pak to takhle dopadne. Takže jsem vycouval a jdu hledat něco jiného.

4
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA