Tak oni aspoň předstírají, že to řeší. Oproti tomu u fordu, motoru ecoboost se s Vámi o úplně stejné konstrukční botě nikdo nebaví a vše jde za Vámi...oprava přidřeného motoru díky ucpanému sacímu koši oleje zbytky degradovaného rozvodového řemenu (výměna bloku motoru, přebroušení a generálka hlavy, nové rozvody a svíčky) vyšla ve značkovém servisu na 115 tis., auto mělo najeto 150 tis. km.
Uz jsem cetl mnoho o tomto problemu a motory Pur Tech jsou celkove problematicke takze ani s tim retezem tomu neverim a bohuzel to davaji i do Opel aut chtel jsem Mokka ale koupim Dustera tohle je mega skandal o kterem se moc nemluvi.
Přesně, chtěl jsem polododavku , ale od stellantisu tam perou jen pure tech nebo 1.5 hdi. Obojí zmetky. Přitom sdružuji hromadu značek a určitě by vybrali lepší jednotky.
Měl jsem DS3 z roku 2016, mělo najeto kolem 22 tisíc když jsem si ho koupil,řemen jsem měnil sám asi kolem sto tisíc a nebyl v tak strašným stavu i kdyby jsem to dal udělat do autorizaku tak bych se vešel do desíti tisíc,problém je spíš jinde za tři roky jsem najezdil osmdesát tisíc a pak už jsem po každém týdnů ježdění dolejval litr oleje na tisíc km a to vás nebaví,na tříválec docela dost koní, prostě vyhoneny turbem.
Stejné je to s motorem 1.5 blueHDI tam zase praská řetěz, výměnu hradí Stelantis pokavaď vám už chrastí. Pokud ne, výměna je na vás,ale pozor nejde jen ovýměnu rozvodů je to sada i s hlavou atd. cca za 50 tis komplet. Hlavně si pohlídejte olej RCP 5W-30 to je důležité.
Jen pro připomenutí, poruchovost současné generace bateriových paků do aut je pod jedno procento.To číslo je šílené a vzhledem k tomu kam jde vývoj spalovacích motorů tak to asi bude nový standard že tyto auta budou mít problémy přežít záruku.
Sranda je že kdyby ste se zeptali jakéhokoliv obyčejného člověka na takové technické řešení, tak by si poklepal na čelo 😆
Jako proč, že nemazaný materiál se otírá méně ? Co takové DSG, lepší suché, nebo mokré ?
Felicie R v 2000.Najeto jenom238 000 km.Původni řetěz na rozvodech.Frantici ať se věnuji vinu a auta nechají pro Němce
Řetěz na rozvodech původní, ale zbytek tý piksly je shnilej…Felda to je vzor jak ten řemen 😀
Jak by řekli Cimrmanologové: Jistě pane doktore, "inženýre". Nechal bych to tomu bezmozkovi co to navrhl zaplatit do posledního eura. Pojistku na blbost snad má.
tak to není jenom tohle, ale třeba Insignie, kterým se trhá rozvodový řetěz, což je součástka, která vůbec nemá servisní interval, ani se v servisu nekontroluje
Tlak na snižování emisí za každou cenu ( jako "nechci slevu zadarmo"). Start stop, řemeny v oleji, co nejřidší olej v motoru, vypínání dobíjení baterie aj, aj.