1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Vymejšlej blbiny místo toho aby se drželi osvědčených fungujících řešení a zde je výsledek . Tak nějak je to obraz celé EU ve všech oblastech, které ta slavná "sajůzní" komise řídí.

95
Před 2 měsíci
Honza Novotný

No přesně tak

Koně s bryčkou taky fungovaly

Před 2 měsíciUpraveno

Lidem, co si koupí francouzské auto, to snad i přeju. Co je může vést k takové hlouposti? Ono to platí i pro jiné značky, které jejich motory používaly, což byl Ford, Opel, Mazda nebo třeba i Volvo. Jako ten vtip, že Audi vymyslelo pohon čtyř kol a dalo si to do znaku ... a Renault nevymyslel nic, a taky si to dal do znaku 🙂 Prostě když chci spolehlivé auto, jdu do koncernu ... i když ten stran motorů taky měl své slabší dny ... viz třeba pětiválce, jestli mě paměť neklame. Ale když pominu úlet v podobě řetězu u HTP, tak koncernové motory pro masovou výrobu byly a jsou celkem OK. Lidi, prostě držte se zásady, že z Francie a Itálie pouze víno, šampaňské, některé pochutiny a kabelky. Tím to ale musí končit! A také nechápu, jak někdo nemůže mít prokazatelný servisní plán ... to je prostě hloupé. Auto se nedává ke kámošovi do stodoly mezi seno a slepice, ale vždy do značkového servisu, kde mu většinou rozumí nejlépe.

63
Před 2 měsíci
Jaroslav Dudl

Měl jsem francouzský Citroen SAXO (atmosférický čtyválec s rozvodem řetězem) a nyní C1 bohužel už jen tříhrnek, ale motor je od Daihatsu (nyní Toyota) opět s řetězem. Žádný problém, mnoho km a let provozu jen s běžnou údržbou a výměnou spotřebáků. Francie i Itálie daly světu krásná auta se špičkovými motory (Itálie Ferrari, Maserati, Lamborghini, Alfy Romeo, Francouzi Renault Gordini, Citoreny s kterými jezdil třeba Sebastian Loeb).

11
Před 2 měsíci

V této souvislosti se mně vybavuje článek ze Světa motorů, asi objednaný Peugeotem na uklidnění, ve kterém expert Martin Vaculík navštívil mimopražský servis těchto vozů, a technik tam povídá, že motory 1,2 Pur Tech jsou povedené a nejsou s nimi žádné problémy. A v té době už byl problém mokrého řemene znám i mezi laickou veřejností.

22
Před 2 měsíci
Miroslav Prokeš

Za peníze v Praze dům.

4
Zobrazit dalších 10 reakcí
Před 2 měsíci

Moje vlastní zkušenost. Mám C3 Aircros, rok výroby 2022, PurTech 1.2 automat. Každý rok dávám auto do značkového servisu a zdůrazňuji kontrolu rozvodového řemene. Najeto 86 000 km a řemen se nijak netřepí vše je OK. Nemám problém.

39
Před 2 měsíci
Evžen Souček

Kontrolu rozvodového řemene v motorech puretech mají autorizáky povinnost kontrolovat při každé garanční prohlídce,měrkou měří, šířku řemene,jestliže řemen nevyhovuje, doporučí výměnu. Bohužel mám Citroen C4 s tímto motorem,ale jezdím na garanční prohlídky ve stanovených termínech,olej nechávám měnit po ujetí cca 7tisících km,tankuji pouze vervu 100. Citroen jsem koupil v březnu 2024 .měl najeto 5500km nyní 32000km.

24
Před 2 měsíci

Měl jsem nový Opel grandLand (2020) 1,2ccm a problémy furt, žralo to olej po litrech a to nepřeháním. Po handrkovačkách vyměnili v BS auto motor, ale problémy úplně neustaly. Pak jsem chvilku jezdil s benzínovým Prasátem (strašný, že auto za milion a nemělo skoro nic, kromě e-shopu v infotiamentu, abych si za 6 tisíc dokoupil propojení k Android auto - neuvěřitelný) Tak jsem se nasral a ted mám Elektro které neví co je servis a benzínka, má maximální výbavu a konečně si užívám spokojenost, klid a mír.

23
Před 2 měsíci
Michal Bronec

Musíte věřit že ta baterka vydrží alespoň o rok dýl, než to budete užívat. Já osobně bych si jakékoli elektro starší 8 let nekoupil. Doufejte, že se najde dost kupců, až budete chtít obměnit park.

1
Před 2 měsíci

Stelantis vydal tiskovou zpravu ze vsem postizenym zakaznikum zdarma vymontuje problemovy motor a predela auto na slapaci pohon, coz nejen ze snizi poruchovost vozu ale i prida celkovy vykon o jednoho kone a to predevsim pri jizde z kopce.

24
Před 2 měsíci
Pavel Holeček

Navíc je to eko...

10
Zobrazit další reakci
Před 2 měsíci

S vozidly od PSA nebo dnešního Stellantisu jezdím od r. 1992. Vystřídal jsem možná více jak 30 aut Citroën od modelu ZX přes Xsary, Picassa, C4 Picassa, dále modely DS3 a vyzkoušel jsem jsem i další koncernové modely 3008, 308 od zn. Peugeot. Převážně byly pod kapotou motory diesel od 1.9 D, 1.9 TD, 2.0 HDi, 1.6 HDi až po současné 1.5 HDi. Můžu říct, že tyto motory při pravidelné celkové údržbě a výměnách olejů téměř bezproblémové. Ale byly to i motorizace 1.6 THP i diskutovaný 1.2 PureTech.

Ano, 1.6 THP nevhodný na krátké trasy, "eko" jízda tomuto motoru naprosto nevyhovovala. To samé i u motoru 1.2 PureTech z toho pak se rekrutovaly problémy, které tu už někdo v diskusi zmínil. Ale pokud i u těchto motorů je respektován plán údržby (tvz. ztížený provoz, max. 15 000 km/1 rok), pak se dá jezdit bez vážných problémů. A ten kdo omezí údržbu pouze na výměnu oleje doma v garáži nebo u kamaráda, který má garážový servis a myslí si, že "ušetřil", pak nastane zákonitě problém.

Do této "pasti" tohoto technického řešení byly "nahnáni" konstruktéři někdy zcela nesmyslným direktivami o snižování emisí ze strany Evropské komise a výsledkem je i tato kauza, kdy konstruktér chtěl dosáhnout nižších hodnot tření v motoru a tím pádem i snížení emisí.

Před 2 měsíci
Miroslav Hrabák

Past v podobě koupě vozu s pure tech. Pokud vystřídáte za 30 let 30 aut, neznamená to, že byste byl schopepotvrdit, zda jsou spolehlivé, nebo ne. Já jezdím 23 let s Fábií HTP, najel jsem 430 000 km na LPG a dovolím si tvrdit, že je na ní spoleh. Vaše roční užívání každého z vozů o ničem nevypovídá. Možná o tom, že jste to měnil, protože jste chtěl něco lepšího. A stále jste nic nenašel.

6
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 měsíci

Jen se ptám. A jak pomůže ta jednorázová oprava/výměna? Ten řemen se musí kontrolovat a měnit pravidelně ne? Třeba každých 30-50 tis. km

6
Před 2 měsíci
Lukáš Krejčí

V tom článku se nic nepíše, ale oprava za 30 litrů by asi byla kompletní sada obě řetězová kola, řetěz a vodítka. To by problém vyřešilo.

1
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 měsíci

Měl jsem lagunu a od té doby Francouze ani náhodou, sice mě dovezla vždy všude, ale pořád něco…

12
Před 2 měsíci
René Chrobok

Kdysi Penault 19 - praktickej na svou dobu hezkej, mega pohodlnej ale nebylo měsíce aby se něco nepodělalo. Francouze už nikdy.

14
Před 2 měsíci

Podnik, který se pokoušel zatočit s motorem 5.7L HEMI, si zaslouží, aby na tom smetišti dějin skončil sám 🙂

9
Před 2 měsíci
Miroslav Kašpar

Naštěstí HEMI žije a zajména v USA si odechli, protože ty RAM bez něj nebyly moc prodejné.

3
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA