1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Nechápu proč je u nás stále limit 90 km a ne 100 km jako v Nĕmecku a Rakousku. Je snad silnička mezi nĕmeckými vesnicemi bezpečnĕjší než naše silnice prvni třídy? Limit 90 km vznikl v dobách 105tek a 120, Trabantů a Wartburgů s mizernými brzdami. Je to anachronismus nemající logické opodstatnĕní.

13
Před 2 měsíci
Miloš Paclt

A nemělo by to být 120,když máme tak dobré brzy? A co třeba 150?

Před 2 měsíciUpraveno

Ještě těm -píp- za volantem raďte jak rychle mají jezdit!!! Max. povolené rychlosti jsou stanovené nejen kvůli bezpečnosti provozu ale i kvůli nízké hladině hluku v domech těsně u komunikací. To jste fakt všichni tak neskutečně bezohlední, nebo tak neskutečně blbí?

23
Před 2 měsíciUpraveno
Jitka Krásová

Můj vysavač doma neuslyšíte, ani když pojedu 80.

Před 2 měsíci

Ono je to i o tom jak tachometr proměřuje. Vím že rozdíl mezi radary a navigaci a tachometrem jsou 3 km/h. Takže si držím rychlost na tachometru např. 54-55. Nebo tempomat na dálnici na 136 km a vše bývá v pohodě.

10
Před 2 měsíci
Aleš Herman

Spise jet pod 50, ted me poslala sestra vyzvu k zaplaceni pokuty, ze v Usti nad Labem ji namerili 54km/h po odectu 51km/h a vyse pokuty 600Kc

3
Před 2 měsíci

Radary neměří stejně. Když mám na tempomatu 52, většinou tady v ČR ukazují 49, ale znám asi dva, co ukazují 47 i 46. V Itálii to na mě většinou bliká, že jsem převýšil 50 km/h.

1
Před 2 měsíci
Adolf Knoll

To jsou ale jen informativní radary. Určitě to nebude kalibrovany

3
Před 2 měsíci

Co si budeme povídat, povolená rychlost se překračuje zcela běžně a je jen otázka, jestli váš zrovna změří. Daleko bezpečnější je čumět před sebe a sledovat provoz, než neustále kontrolovat rafičku tachoměru. Člověk by taky čekal určitou tileranci a lidskost, kdy třeba v 30 zóně přes celou čtvrt se udržet tento limit nedá a 35 bych hlavy netrhal, stejně tak jinde, není 10 navíc žádná míra. Ono se pak nejde zbavit dojmu, že buzerovat a kasírovat je to, oč tu vlastně běží a bezpečnost je jen takovým prostředníkem. A že to funguje i rychleji? Asi jste nejeli nikdy po dálnici, světe div se, jak u nás, tak v zahraničí, se apokalypsa nekoná. Bazírujeme na hodnotách z minulého století, nebereme v potas dnešní svět a na druhé straně tak nějak sázíme na to, že místa kde se měří projedeme bez ztráty kytičky, případně že nás nechytí moc často. A kdo říká něco jiného si buď sám lže, nebo je ještě větším nebezpečím pro okolní provoz.

11
redaktor AutoŽivě.cz
Před 2 měsíci
Jakub Dokoupil

Souhlasím, co dodat. Speciálně v tom „sledovat provoz”. To je alfa a omega všeho, myslím.

Pěkný den, ať se Vám vše daří a vydaří!

4
Před 2 měsíci

V městě dávám 56 tempomat tj u mě 3kmh odchylka(nejmenší možné kola)tachometru+3 počítám pro radar

2
Před 2 měsíci

To byl zase článek!!!! Kdyby jste tam alespoň napsali konkrétní rychlosti/konkrétní body!!!!

Před 2 měsíci

Kvůli radám "raději deset pod" vznikají rizikové situace a nehody.

Taky jsem platil za jeden km nad limit na pevném radaru.

Auta jsou bezpečnější, vybavené senzory na všechno možné, ale rychlostní limity se snižují...

Bezpečnost je hloupý argument (každý rok je více aut a méně nehod) stejně jako spotřeba a hluk.

Každý má jet tak, aby neohrozil sebe ani nikoho jiného a to by měla být mantra všech kontrol!

11
Před 2 měsíci

Je to zbytečná buzerace.Stát řeší poblblou rychlost a na zfetované a ožralé individua nemá páky.Na to, že žijeme ve 21 století se úředníci a stát chovají úplně diletantsky.Vracíme se totiž do doby koňského spřežení, který jezdil možná 10 km za hodinu.A druhá věc je ta, že i úplně debilní člověk ví, že čím pomaleji to vozidlo přes daný úsek jede,tím více vypouští do ovzduší CO2 . Čím rychleji ho projede,tím méně.A jelikož nás chtějí úředníci a stát otrávit,tak nařídí rychlost v Praze 30 km za hodinku,někde i méně.

9
Před 2 měsíci

Tak nevím, zda mám ve městě úzkostlivě sledovat tachometr, abych náhodou nepřekročil rychlost třeba o ten 1 km zrovna, když právě jedu kolem radaru, nebo mám raději sledovat chodce a provoz okolí. Při výkonu dnešních aut bych se musel držet někde kolem 45 km, abych měl jistotu, že nohou na plynu náhodně nepohnu a mžiku tam mám na vteřinu překročení. Co je více nebezpečné, ten 1 km navíc nebo ťuknout do nepozorného chodce, který mi tam vstoupí zrovna, když hledím na tachometr.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA