1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 6 měsíci

Blábol, nic víc jen ztráta času čtením. Hromada radarů má toleranci +10 km/hod. U nás všechny, denně na nich jezdím tak, že bych měl dostat pokutu a nic. Ano je to na městě, které je provozuje ale nikde to napsáno a zveřejněno není. Někde je zákonná tolerance viz článek např. Kolín, Chotěboř a někde Vás (tam kde bydlím) do 60km/hod nechají. To vím na 100%.

Před 6 měsíci
Zdeněk Havlík

Tak doporučuji zajet do Říčan (Praha Východ), kde je tolerance všech radarů +3km, pokuta 1300Kč, jednomu každému bratru poctivému, foto dokumentace na webu OÚ, a přes to vlak nejede. A že tam je radarů hafo! V okolních vesnicích, které Říčany také kontrolují radary je také živo! Město a blízké okolí spravují 68 radarů. Zvu na návštěvu s vaším optimismem!

2
Před 6 měsíci

Na běžném tachometru ve vozidle neodečtu přesný údaj. Proto mám GPS měřidlo rychlosti s numerickou hodnotou rychlosti s číslicemi velikosti 4cm. Udržet stabilních 50km/h v podstatě není možné, hodnoty skáčou nahoru dolů až o 5 km/h. Není divu, že a) někteří řidiči jedou 35km/h a b) jiní překračují třeba o 6km/h. Pokuta je bohužel otázka zisku obce (státu) a podle toho to vypadá.

Kromě toho, když je silnice rovná, suchá, přehledná, není na ní nikdo, takže nikoho neohrožuji, úřední šiml mi dá přesto pokutu, protože zákon je zákon 🙁

Před 6 měsíci
Vlastimil Bartoš

🙂 Nepotřebujete "GPS měřidlo", ale cokoliv s GPS, klidně navigaci v mobilu. Pokud máte problém dodržet stabilní rychlost doporučuju tempomat.

1
Před 6 měsíci

V tom článku píšou, jak to teoreticky je. Praxe je ale jistě taková, že ten limit mají některé ty obce stanoveny přece jen výš a za 51 (54-3) se pokuty nedávají nebo to jsou jen výjimky. To by těch pokut bylo moc a nestíhali by to a asi by to vyvolalo až moc zlé krve. Ale tak za 57 km/h (60-3) už chodí běžně pokuty. Tolerance +10 není, to je zas moc.

Před 5 měsíci

Bezpečnost je o sledování tachometru místo silnic. Jestli 54 nebo 57 s přihlédnutím +3 co ukazuje auto oproti GPS nebo radarům.

Před 6 měsíci

Omyl je hlavně ten, že když někomu přijde pokuta, kde je napsáno: ...po odečtení tolerance jste jel rychlostí 51 km/hod..., že dotyčný jel rychlosti 54 km/hod. Ta tolerance je tam kvůli možné nepřesnosti radaru, ne kvůli řidiči. Takže když máte platit za 51 km/hod, tak jste klidně přesně takovou rychlostí mohli jet.

9
Před 6 měsíci
Stanislav Hlavnička

a ještě je rozdíl na tachometru + 5 km/h takže dotyčný jel 60 tedy tachák tolik ukazoval.

10
Zobrazit další 2 reakce
Před 6 měsíci

Vyplývá to z toho, že tachometr u auta má odchylku minimálně 4–5 km/h. To znamená, že když jedu podle tachometru 55 km/h, skutečná rychlost je přibližně 50 km/h. Pokud tedy pojedu 58 km/h, reálně stále dodržuji povolenou rychlost, při odchylce radaru.

4
Před 6 měsíci
Cyril Bouška

Pravdu nemáte, dnešní tachometry jsou hodně přesné. Takže ne nic nespoléhejte.

Zobrazit další reakci
Před 6 měsíci

Já pamatuji zavádění 50 v obci (bývala 60 atd.) Mezi 50 a 60 v obci není velký bezpečnostní rozdíl (to potvrdili i odborníci). Média mezitím masírovala řidiče - zavedeme 50, vy budete jezdit do 60 a bude vše O.K., kdybychom nechali 60 tak jezdíte 70 a to už je moc....Tak to opravdu bylo. A teď se řeší 51, 53 apod. Vždyť je to vlastně slušný řidič.

Z této pasti jsou vlastně jen dvě cesty, tam kde je radar buď řidiči jezdí pro jistotu o 10 méně... takže třeba na úrovni 40... Nebo neustále hledí na tachometr a snaží se držet na 50 (49) a potom téměř nesledují okolí, jako chodce, cyklisty, ostatní řidiče apod... Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají.

1
Před 6 měsíci
Koral Osik

Zavedení padesátky v obci v r. 1997 pamatujeme všichni. Rozdíl mezi 50 a 60 je z pohledu bezpečnosti obrovský (28 versus 37 metrů brzdné dráhy). Žádná média nemasírovala řidiče řže mohou jezdit rychleji, spíš se argumentovalo západní Evropou, kde už to bylo běžné (a v 90. letech jsem chtěli patřit do Evropy). Řešení dodržování 50 je úplně stejné jako dodržování jiné rychlosti: buď se naučím na jaký rychlostní stupeň na kolik plynu jedu nebo použiju tempomat.

Zobrazit další reakci
Před 6 měsíci

Vtipné je, že například v USA jedete max povolenou rychlostí a zleva i zprava vás předjíždějí kamiony. Tak jsem se ptal místního (bývalého policajta) jak je to možné, že nikdo nedodržuje rychlost jen já a on mi povídá, že jsem měl štěstí, že mě mohli stavět a pokutovat policajti, že totiž musím jet bezpečnou rychlostí okolní dopravy.

Pravda, když mne předjížděli i policajti, tak se významně na mne dívali. Ale to jsem prý měl další štěstí - páč jsem bílý, jel jsem ve velkém a novém autě a byl jsem v něm sám. Jinak by mne vyhodnotili jako podezřelého a taky stavěli :)

1
Před 6 měsíci
Daniel Pekár

Jiný kraj, jiný mrav. Ten kraj mě nezajímá. Mě zajímá to, co se děje nebo neděje tady, v ČR.

Před 6 měsíci

Měření rychlosti a pokutování je nadužíváno. Rychlostní limity jsou na řadě úseků zbytečně nízké. Radary by měli tolerovat vyžší rychlost reakce ve městě např až nad 60km/h.

21
Před 6 měsíci
Josef Zvozil

Zásadně nesouhlasím. Jakákoliv shovívavost vede k ještě většímu brajglu. Mnoho lidí je naprosto nepoučitelných.

4
Před 6 měsíci

Člověk člověku vlkem, opravdu je jeden km/h takový prohřešek?

13
Před 6 měsíci
Zdeněk Dušek

U nás se neměří u škol , ani na nepřehledných úsecích . Ale pod kopcem

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA