článek o tom jak si auto vzhledem získává srdce čechů, ale nemá jedinou fotku auta zepředu? nebo máte mizerné stránky a nezobrazuje se mi nějaká galerie?
A těch 100 km ujede za necelé dva dny. Reálná spotřeba je tak jeden a půl litru za den 🙂
Koupila jsem pred mesicem a miluju ho! Jezdim za 3,6 aktualne.
Když slyším Toyota, tak se mi otevírá kudla v kapse a i kdyby tam psali, že to nežere nic, tak o to nemám zájem. Měl jsem 2x půjčenou Toyotu. Jednou v Mexiku sedmimístnou (v Indii tomu říkají Innova) a ta žrala 10 litrů, když se nešlapalo na plyn. Druhou v Peru - Toyota Corolla 2023 - 1,6. Ta žrala méně - tedy cca 9,5 litrů, zato ale nejela. Nemám rád, že když natankuji, abych se už začal poohlížet po další benzínce. A celkově nevím, jestli ta Dacia by nebyla lepší.
A nenapadlo vás, že "auta z půjčovny" mívají často mizerný servis, a ještě mizernější zacházení ??? Zvlášť ve vámi uvedených zemích bych v tomto neměl příliš iluze ...
Tahle Toyota má opravdu malou spotřebu, má také ale hodně negativ. Určitě se nehodí jako rodinné auto. Varianta s el. pohonem zadní nápravy má malinkatý kufr. Dáte do něj 2 nákupní tašky, nic víc. Na přepravu dětského kočárku můžete zapomenout. Stejné je to se zadními sedadly. Poměrně špatně se tam nastupuje a není tam místo na nohy, pro dva dospělé je to hodně těsné, nechtěl bych v tom absolvovat žádnou trasu nad 2 hodiny. Poměrně stísněné je to i vpředu, měřím 180 cm a taktak se tam vejdu. Navíc je hodně zvednutá přední kapota, která omezuje výhled zejména nižším postavám. To vše bratru za nějakých 630 tisíc, protože základní verze je dost osekaná.
Škoda Superb Combi 3 - TDI 110 KW, dlouhodobá spotřeba 5.5 litru na 100Km.
Cesta do Chorvatska 800km za 4.6 litru nafty. Zpět za 4,8 a to nejsem žádný pomalo jezdec.
Plný kufr ve čtyřech lidech.
Toyota Yaris 1.0 dlouhodobá spotřeba bez hybridu do 5 litrů. Toyota absolutně super.
Auto pro 4lidi za 600tis. a říkají mu SUV. Je to bída.
Teď jsem četl článek o sedanu Fiat Tipo s dieselem, které se nyní prodává za 420tis.Kč, nebo nová Dacia velikosti Octavie za 600tis. Fakt mně menší Yaris neláká. Ale senioři , co bydlí v ulici naproti, ho mají, na nákupy v Kauflandu asi dobrý.
Audi a7 bitdi úprava na cca 400🐎s dlouhodobá 9 . Ale jezdím jako král a nemusím být nalepeny na kamionu. A cesta na dovolenou 6,7l a plně naložený ☝️. Když budu chtít malou spotřebu, koupím si osla…
Máme doma dva hybridy, Toyotu + Lexus a už nic jiného nechceme. Zatím absolutní spolehlivost, s Corollou jezdím dlouhodobě za 4,4 - 4,6l (ročník 2019, nájezd 130tis).
Jsme si jistí, že ta spotřeba byla dosažena jedoucím autem? Nenaráží to tu už trochu na fyziku? Aby se něco pohybovalo, potřebuje energii a to pak jsou jednoduchý vztahy.