1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 měsíci

Mám zkušenost s celoročkami i přezouváním. Na mokru jsou celeročky mizerné, ale když to víte, dáte si pozor. Jinak fungují v pohodě. Na druhém autě mám sadu letních a zimních, každé na na svých ráfcích. Odpadá přezouvání, uskladnění řeším sám. Úspora je značná. Takže zavádějící článek................

9
Před 2 měsíci
Robert Dvořák

To bych ani neřekl... Podle špičkového testu pneumatik tyrereviews jsou např Pirelli SF3 absolutně top.... manželka je má standartně od výroby obuto na Volvu RC 40 Recharge.Volvo už obouvá auta na celoroční.Nesmíte koupit celoroční Barumky...to je potom na vodě opruz.

8
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 měsíci

Měl jsem dvě sady celoroček (Michelin), rád jsem se vrátil k sadám letní+zimní (Continental). Protože když potřebuji jezdit kdykoliv a kamkoliv, tak na celoroční to není, je to prostě kompromis, jak se píše … a u pneumatik je hlavní bezpečnost.

22
Před 2 měsíci

Na Finských celoročkách jsem odjel první rok a byť mám zadokolku, v zimě na sněhu zcela bez problémů, v létě na mokru nepatrně, ale fakt jen nepatrně horší, než letní. V každém případě záleží na stylu jízdy. Za mě úplně v pohodě. Šetří to čas, starosti i prachy.

12
Před 2 měsíci

Ze zvědavosti jsem na podzim pořídil na Subaru Outback celoročky Nokian Seasonproof 1. Každý den jezdím Vrchlabí Špindl + okolní kopečky a nezklamaly mě ani jednou. Prašan, mráz, břečka, mokro vždycky jsem dojel bez problémů. Pravda, čtyřkolka od Subaru tomu hodně pomohla. Mají své limity, to uznávám. Člověk se musí víc rozmyslet a hlavně na ujetém mejdlíčku při nule to hodně tancuje, ale nejsem závodník takže celkově za mě 👍.

4
Před 2 měsíci

Jak mi pojišťovna bude dokazovat "nekvalitní" celoroční vetsus kvalitní zimní? Pokud splním zákonnou povinnost, tak mi nic nemůžou. A nebo budou méně plnit třeba za gumy Barum se vzorkem 4,5 mm než za Micheliny 6mm? Autore, to už si dosazuješ sám, toto oporu nikde nema.....

Před 2 měsíci

Zkušenost s celoročními pneumatikami na lehkem aute, obytném aute do 3.5t a SUV vykazuje zcela odlišné závěry a ekonomické výsledky,nez je zde zveřejněné.

Na lehkem aute mam nonami, na obytňáku a SUV značkové Continental a Michelin.

Na celorockach jezdim 4 roky od ročního nájezdů 8.000 km az 17.000 km.

Zaver: me rozhodnuti bylo správné.

1
Před 2 měsíci

Bydlím v podhůří, cca 600 m vysoko, sněhu máme dost, najezdim okolo 35 až 40 tisíc ročně. Na velkém hybridu mi celoroční gumy vydrží přes 70 tisíc km (Barum Quartaris), na Pandě (Matador) kupodivu jen asi 43 tisíc.

1
Před 2 měsíci

No a jezdit do Alp na celoročních ano či ne? Určitě ano, protože tam mají uklizené cesty po celou zimu, na ledě je jedno na čem jedete, a mám klid na jedněch gumách po celý rok.

7
Před 2 měsíci

Problém není v pneumatikách, ale v řidiči. Chce to jezdit s klidem a rozmyslem a předvídat. Pak je to v pohodě.

28
Před 2 měsíci

Celoroční pneumatiky v Krušných horách ?? Žil jsem tam 30let a tohle udělá jen blbec.

19
Před 2 měsíci
Pavel Blahut

A to si představte, že kdysi žádné zimní pneu neexistovaly. A jezdilo se i bez asistentek. 🙂 Zimní se říkalo protektorům s hrubým vzorkem.

35
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontaktDSA